Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Στα δύο παιχνίδια του Σαββάτου δεν είχαμε... διαιτητικά παρατράγουδα. Τόσο στην Τρίπολη, όσο και στη Λαμία υπήρξαν σωστές αποφάσεις και στο ματς του Αστέρα με τον Παναθηναϊκό είχαμε την καθοριστική παρέμβαση του VAR στη φάση που καταλογίστηκε πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού, αλλά και δόθηκε επανάληψη.

Σε αυτή τη φάση, λοιπόν, ο Τασουλής πατάει το δεξί πόδι του Νάγκι. Αρχικά ο διαιτητής Μανούχος δεν καταλογίζει την παράβαση, αλλά τον ειδοποιεί ο Σιδηρόπουλος από το VAR, πάει ο ίδιος και τη βλέπει και δείχνει ορθώς την άσπρη βούλα.

Στην εκτέλεση ο Παπαδόπουλος μπλοκάρει το σουτ του Μακέντα. Όμως από το VAR ειδοποιούν τον ρέφερι ότι ο γκολκίπερ του Αστέρα έχει και τα δύο πόδια του εκτός γραμμής τέρματος πριν αγγίξει την μπάλα ο φορ των πρασίνων. Οπότε σωστά σύμφωνα με τον κανονισμό δίνεται επανάληψη και κίτρινη στον τερματοφύλακα των Αρκάδων.

Απολύτως σωστή η αποβολή του Ζαχίντ με δεύτερη κίτρινη κάρτα, όταν πετά την μπάλα μακριά μετά από σφύριγμα για οφσάιντ σε βάρος του. Μάλιστα ο παίκτης του Παναθηναϊκού φλέρταρε με την απευθείας κόκκινη και στη φάση που είδε την πρώτη κίτρινη σπρώχνοντας αντίπαλό του, όπως και ο Παπαδόπουλος, που έφυγε από την εστία του ενώ είχε κίτρινη και πήγε να μπει στον... καυγά.

 

Στη Λαμία η διαιτησία του Φωτιά δεν είχε προβλήματα. Καθαρή η παράβαση από τον Βέλεθ στον Καραμάνο στη φάση που καταλογίστηκε πέναλτι υπέρ της Λαμίας.

Και εκεί έγινε έλεγχος για το αν ο Κουέστα πριν αποκρούσει το σουτ του Βασιλόγιαννη έχει βγει από την εστία του και κρίθηκε ότι ήταν όλα οκ έστω και οριακά.