Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Στην Τούμπα και στον πρώτο αγώνα του Κυπέλλου ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό γίναμε μάρτυρες μια κάκιστης διαιτησίας. Και μιλάμε για τη συνολική εικόνα, αφού δεν ήταν μόνο ο διαιτητής Σέρερ κακός. Ο Φενταγί στο VAR ήταν χειρότερος και δεν βοήθησε τον συμπατριώτη του να διορθώσει τις λανθασμένες αποφάσεις που πήρε σε κρίσιμα σημεία του παιχνιδιού με αποτέλεσμα το τριφύλλι να έχει κάθε δίκιο να φωνάζει.

Το πρώτο σοβαρό σφάλμα του Σέρερ ήταν στη φάση που καταλόγισε το πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ στο μαρκάρισμα του Ινσούα στον Πέλκα. Σύμφωνοι, μέσα στο γήπεδο και σε φυσική ροή είναι δύσκολη φάση για τον διαιτητή. Το VAR, όμως, για κάτι τέτοιες περιπτώσεις είναι. Και στο βίντεο φαίνεται ξεκάθαρα ότι ο παίκτης του Παναθηναϊκού κόβει μπάλα. Τι διαφορετικό είδε ο Φενταγί στο VAR για να δώσει το οκ στον Σέρερ πως ήταν σωστή η απόφαση; Και μάλιστα, όπως φάνηκε με... συνοπτικές διαδικασίες.

Το δεύτερο χοντρό σφάλμα βαρύνει αποκλειστικά τον ρέφερι του αγωνιστικού χώρου. Ο Πούγγουρας κάνει σκόπιμο φράγμα στον Λημνιό, ο οποίος είναι σε υποσχόμενη επίθεση. Ξεκάθαρη περίπτωση κίτρινης κάρτας, η οποία θα ήταν η δεύτερη. Τίποτα ο Σέρερ.

Τρίτο χοντρό σφάλμα στο φινάλε του αγώνα. Ο Βιεϊρίνια επιστρέφει στον Πασχαλάκη την μπάλα με το χέρι στα όρια της μεγάλης περιοχής. Ο διαιτητής δεν το βλέπει προφανώς επειδή έχει την πλάτη του Πορτογάλου να του εμποδίζει το οπτικό πεδίο. Δεν γίνεται, όμως, παρέμβαση ούτε από το VAR. Μοναδική λογική εξήγηση να θεωρεί ο Φενταγί ότι η επαφή με το χέρι είναι εκτός περιοχής και δεν έχει δικαίωμα να επέμβει. Όμως, αν δει κανείς προσεκτικά το ριπλέι φαίνεται ότι το χέρι του Βιεϊρίνια είναι τεντωμένο μπροστά και η επαφή με την μπάλα είναι εντός περιοχής. Απέτυχε, δηλαδή, ο διαιτητής VAR να διαβάσει σωστά τη φάση, αν ασχολήθηκε, βέβαια, μαζί της, διότι μετά τα όσα είδαμε, υπάρχει αμφιβολία ακόμα και γι' αυτό.

Βέβαια, αυτά δεν ήταν τα μοναδικά διαιτητικά παρατράγουδα απόψε στην Τούμπα. Είδαμε ένα δολοφονικό μαρκάρισμα του Ανουάρ στον Μίσιτς να μην δίνεται ούτε φάουλ και τους Πέλκα, Κουρμπέλη να μένουν ατιμώρητοι για φάουλ ορισμό της κίτρινης κάρτας, φάουλ που ήταν και δεν δόθηκαν και άλλα που δόθηκαν και δεν ήταν.

Η παρουσία ξένων διαιτητών κρίθηκε επιβεβλημένη λόγω του δηλητηριασμένου κλίματος που υπάρχει στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αλλά αν είναι να έρχονται και να κάνουν τέτοιες άθλιες διαιτησίες, να... λείπει το βύσσινο. Μόνο κέρδος ότι δεν τους παίρνει στο κυνήγι κανείς, διότι αύριο θα κάνουν τις βόλτες τους πάλι στα Καντόνια της Ελβετίας.