Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Aν η χθεσινή ημέρα κύλησε ήρεμα διαιτητικά δεν συνέβη το ίδιο και σήμερα.

Είχαμε σοβαρά λάθη τόσο στο ΟΑΚΑ στο ματς της ΑΕΚ με τον Παναιτωλικό, όσο και στο ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό.

Στο ματς του "Γ. Καραϊσκάκης" όπου διαιτητής ήταν ο Φινλανδός Γκεστράνιους υπάρχουν δύο φάσεις στις οποίες οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν πέναλτι.

Στην πρώτη ο Καμαρά διώχνει την μπάλα και στη συνέχεια το πόδι του βρίσκει στο πόδι του Μπουζούκη. Ο διαιτητής δίνει συνέχεια στο ματς, αλλά πάει στο VAR μετά από συμβουλή του Τάσου Σιδηρόπουλου για την πιθανότητα να υπάρχει πέναλτι. Αφού βλέπει τη φάση στο μόνιτορ κρατά την αρχική του απόφαση. Κι όντως, παράβαση δεν υπάρχει  και σωστά αποφάσισε να δώσει συνέχεια στο ματς χωρίς σφύριγμα.

Στη δεύτερη, όμως, ο Μπα πατά με δύναμη το πόδι του Μακέντα και επομένως θα έπρεπε να καταλογισθεί η εσχάτη των ποινών. Ο Σιδηρόπουλος από το VAR έστειλε τον Γκεστράνιους να δει τη φάση, αλλά ο Φινλανδός ρέφερι έκρινε ότι δεν υπήρξε παράβαση, προφανώς διότι θεώρησε τυχαίο και στιγμιαίο το πάτημα. Ωστόσο, το ριπλέι δείχνει ξεκάθαρα πως υπάρχει παράβαση πέναλτι.

Κατά τ' άλλα σωστά ακυρώθηκε ως οφσάιντ το γκολ του Γιόχανσον, ενώ ορθώς είδε κίτρινη και όχι κόκκινη ο Χατζηγιοβάνης για το μαρκάρισμά του στον Βαλμπουενά στο τέλος του α' μέρους.

 

Στο ματς του ΟΑΚΑ ο διαιτητής Τάσης έπαθε... τρικυμία και έχασε τρεις φάσεις κλειδιά.

Αρχικά στο σπρώξιμο που γίνεται στον Σαμπανάτζοβιτς στο πρώτο ημίχρονο. Ενώ είναι μπροστά στη φάση δεν δίνει τίποτα και στη συνέχεια μετά από παρέμβαση του VAR Παπαδόπουλου δείχνει πέναλτι, χωρίς να πάει στο μόνιτορ. Και μιλάμε για μια εντελώς οριακή φάση όπου το σπρώξιμο αρχίζει έξω από την περιοχή, αλλά συνεχίζεται και επί της γραμμής και επομένως σωστά καταλογίσθηκε πέναλτι.

Στη φάση του δεύτερου γκολ της ΑΕΚ ο Λιβάγια σπρώχνει τον αντίπαλό του και στη συνέχεια με κεφαλιά στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. Υπάρχει φάουλ που ξέφυγε από την προσοχή του διαιτητή και το οποίο προφανώς δεν επισημάνθηκε και από το VAR.

Στη φάση του δεύτερου πέναλτι που καταλογίσθηκε υπέρ της ΑΕΚ, ενώ ο Γιοβάνοβιτς ανατρέπει καθαρά τον Λιβάγια αρχικά ο διαιτητής Τάσης έδωσε άουτ. O βοηθός Kόλλιας που επίσης είχε μπροστά του τη φάση δεν τον βοήθησε. Όμως, μετά την συνομιλία με το VAR πήγε αυτή τη φορά ο ίδιος ο ρέφερι και είδε τη φάση στο μόνιτορ και έδωσε την εσχάτη των ποινών, παρότι ήταν πολύ πιο ξεκάθαρη σε σχέση με αυτή του πρώτου πέναλτι.

 

Στη Νέα Σμύρνη o Kουμπαράκης από το VAR είδε το κτύπημα εκτός φάσης του Μπεχαράνο στον Τσιλούλη και σωστά ο διαιτητής Βάτσιος αφού είδε τη φάση και ο ίδιος έδειξε την κόκκινη κάρτα στον παίκτη της Λαμίας. Επίσης πολύ σωστά ο διαιτητής έδειξε κίτρινη στον Αραμπούλι που έπεσε μέσα στην περιοχή για να πάει πέναλτι.

 

Μια πολύ καλή διαιτησία έκανε στα Πηγάδια ο Τσαγκαράκης, ο οποίος δεν είχε προβλήματα.