Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Καλά ξεκίνησε διαιτητικά το 2020. Μόνο στο παιχνίδι του Ατρόμητου με τον Αστέρα είχαμε φωνές για το πέναλτι που δόθηκε υπέρ των γηπεδούχων, σε μια φάση, όμως, που παρά το γεγονός ότι η τηλεοπτική λήψη δεν είναι η καλύτερη δυνατή, φαίνεται να υπάρχει παράβαση από τον Μουνάφο στον Βέλλιο.

Στο μεγάλο ντέρμπι του Άρη με τον ΠΑΟΚ η διαιτησία του Παπαπέτρου και των βοηθών του Πετρόπουλου και Απτόσογλου ήταν πολύ καλή και ουδείς ασχολήθηκε μαζί τους.

Στη φάση του 3ου γκολ του Αρη δεν υπάρχει καμία παράβαση από τον Ρόουζ επί του Ζίβκοβιτς και σωστά μέτρησε μετά και το τσεκάρισμα στο VAR από τον Μανούχο.

Σε δύο περίπτώσεις που είχαμε την πτώση μέσα στη μεγάλη περιοχή, του Γιαννούλη στο α΄ ημίχρονο και του Σφιντέρσκι στο β' δεν υπάρχει παράβαση πέναλτι, αφού και στις δύο φάσεις οι παίκτες του ΠΑΟΚ είναι αυτοί που έχουν σκοντάψει πάνω στα πόδια του Ρόουζ και του Κουέστα αντίστοιχα. Και εδώ υπήρξε τσεκάρισμα από το VAR και το παιχνίδι συνεχίστηκε κανονικά, χωρίς καν να χρειαστεί να πάει στο μόνιτορ ο ίδιος ο Παπαπέτρου.

Επίσης σωστά ακυρώθηκε το γκολ του Φετφατζίδη στο β' μέρος, αφού ο παίκτης του Άρη ήταν ακάλυπτος και το οφσάιντ υποδείχθηκε απ' τον βοηθό Απτόσογλου.

 

Στο Περιστέρι όλα τα... λεφτά είναι η φάση του 87' όπου κερδίζει το πέναλτι ο Ατρόμητος. Αν και το πλάνο δεν είναι το καλύτερο δυνατό, φαίνεται ο Μουνάφο αρχικά να κρατά στο έδαφος με τα χέρια τον Βέλλιο και στη συνέχεια να τον σπρώχνει. Ο διαιτητής Κουτσιαύτης κάνει ένα βήμα να φύγει και να δώσει συνέχεια στο ματς, αλλά μετά γυρίζει και δείχνει το σημείο του πέναλτι. Και η απόφασή του δικαιώνεται και από τον Ζαχαριάδη που ήταν στο VAR.

 

Στο Ηράκλειο στο ματς του ΟΦΗ με τον Βόλο ο Τζοβάρας έκανε μια εξαιρετική διαιτησία. Στο ξεκίνημα της φάσης του πρώτου γκολ του Βόλου ο Λύρατζης έχει πάρει την μπάλα με το στήθος και όχι με το χέρι και σωστά την άφησε να εξελιχθεί.