Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

O πρόεδρος της ΕΠΟ Βαγγέλης Γραμμένος δήλωσε σε συνέντευξή του χθες βράδυ ότι με τη λήξη της επιτροπείας από FIFA/UEFA το ερχόμενο καλοκαίρι αντί του Μέλο Περέιρα επιθυμία της ομοσπονδίας είναι να τοποθετηθεί Έλληνας αρχιδιαιτητής.

Συμπλήρωσε, ωστόσο, κι ένα "εκτός αν αποφασίσουν διαφορετικά οι δύο υπερκείμενες Αρχές".

Και αυτό δεν ειπώθηκε τυχαία. Διότι η επιθυμία του αυτή τη στιγμή φαντάζει ως "όνειρο καλοκαιρινής νυκτός".

Για να οριστεί κάποιος Έλληνας στο πόστο του αρχιδιαιτητή θα πρέπει να είναι κοινής αποδοχής. Διαφορετικά θα είναι σα να βάζει η ΕΠΟ φωτιά με μπαρούτι δίπλα-δίπλα. Μπορεί να σκεφτεί αυτή τη στιγμή ο οποιοσδήποτε εμπλεκόμενος με το ελληνικό ποδόσφαιρο κάποιον;

Ο Κύρος Βασάρας και ο Γιώργος Μπίκας, που ίσως θα μπορούσαν, είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν θα ήθελαν ν' ασχοληθούν.

Ο πρώτος έχει φουλ φορτωμένο πρόγραμμα σε UEFA, FIFA, Ρουμανία κλπ. που πιο πολύ βρίσκεται στο εξωτερικό παρά στην Ελλάδα. Αφήστε που δεν έχει καμία όρεξη να του... ζαλίζουν το κεφάλι εδώ, όπως τις προηγούμενες φορές που δραστηριοποιήθηκε εντός των συνόρων.

Ο δεύτερος βίωσε το αρρωστημένο κλίμα που υπάρχει στη χώρα μας με τον εμπρησμό του σπιτιού του, όταν και ήθελε να εγκαταλείψει πλήρως το χώρο.

Για τους Τριτσώνη, Κουκουλάκη δεν μπορεί να γίνει συζήτηση. Απ' όταν είχαν αναλάβει, πριν τον ερχομό του Περέιρα, αλλά και στη συνέχεια, ο Ολυμπιακός τους έχει... στήσει στον τοίχο και τους πυροβολεί κάθε αγωνιστική. Κάθε δήλωση του Σάββα Θεοδωρίδη ξεκινά με το "να φύγουν ο Περέιρα, ο Τριτσώνης και ο Κουκουλάκης που γελοιοποίησαν την ελληνική διαιτησία".

 

Ο Τσαχειλίδης είναι στα δικαστήρια με την ΕΠΟ για την απόλυσή του, ο Καλύβας είναι χρόνια στο κουρμπέτι, μια χαρά είναι που ασχολείται με τις μικρότερες κατηγορίες, αλλά αν αναλάβει αρχιδιαιτητής όλο και κάτι θα βούν να πουν, επομένως ποιος μένει;

 

Μάλλον ο... κανείς, διότι ακόμα κι αν επιλεγεί κάποιος από αυτούς που έχουν πρόσφατα σταματήσει από την ενεργό δράση και δεν είναι παρατηρητής στη μεγάλη κατηγορία, ή ούτε καν στους πίνακες ακόμα, είναι 1000% σίγουρο πως από κάποια πλευρά θα... ανασυρθεί το "αμαρτωλό παρελθόν του" και θα μπει βέτο στην επιλογή του.

ια σκέψη που είχε ακουστεί στο παρελθόν για εκλογή της ΚΕΔ από τους ίδιους τους διαιτητές προκειμένου η επιτροπή να είναι ανεξάρτητη, επίσης δεν μπορεί να προχωρήσει. Διότι από τη στιγμή που ΟΔΠΕ και Σύνδεσμοι ουσιαστικά πλέον δεν υφίστανται, άπαντες θεωρούν δεδομένη την εξάρτηση των διαιτητών, παλαίμαχων και εν ενεργεία από τους παράγοντες.

Επομένως, η επιλογή ξένου αρχιδιαιτητή εκ νέου φαντάζει μονόδρομος. Και δεν αποκλείεται το δίδυμο της επόμενης ημέρας να είναι Μαρίν (που πολλοί λένε ότι έχει ήδη κυρίαρχο ρόλο σε ορισμούς και επιλογές) και Λίντμπεργκ.

Και κάτι για το τέλος. Επί ημερών Περέιρα όσο καλά πάνε οι ορισμοί των διεθνών παρατηρητών (του ιδίου, του Μαρίν, του Τριτσώνη, του Κουκουλάκη, του Μπίκα), τόσο άσχημα είναι τα νέα για τους αντίστοιχους των διεθνών διαιτητών. Με εξαίρεση τον Σιδηρόπουλο, κάτι... ψιλά παίρνει ο Παπαπέτρου και απ' εκεί και πέρα... άγονες γραμμές. Και με τον Αθηναίο διεθνή ρέφερι να μην παίρνει δεύτερο ματς στο Europa League, όπως άλλοι διαιτητές της β' κατηγορίας, παρά το γεγονός ότι όπου σφύριξε στην Ευρώπη ήταν μια χαρά. Και επίσης, ο Κομίνης με τον Παπαδόπουλο δεν σφύριξαν σε κανένα παιχνίδι στα προκριματικά του Euro 2020. Γι΄ αυτό δεν μπορεί να πει δυο κουβέντες ο παχυλά αμειβόμενος Πορτογάλος;