Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Ήταν δεδομένο ότι τα φώτα στη 12η αγωνιστική θα έπεφταν πάνω στο ντέρμπι Ολυμπιακού-ΠΑΟΚ. Εκεί όπου για πρώτη φορά είδαμε και στο VAR ξένους διαιτητές. Και ευτυχώς που συνέβη αυτό, διότι αν είχαμε Έλληνα στο VAR και γινόταν αυτή η φάση με την ανατροπή του Ποντένσε από τον Ελ Καντουρί θα ασχολούμασταν μέχρι το... 2021. Εδώ και πάλι έγινε χαμός και ο Ολυμπιακός... ουρλιάζει.

Ο Ισπανός Σάντσεθ Μαρτίνεθ που σφύριξε το σημερινό ντέρμπι του Φαλήρου δεν έδειξε ότι ήταν κάτι ιδιαίτερο σαν διαιτητική κλάση. Αλλά δεν έκανε κάποιο άλλο σοβαρό λάθος που να έπαιξε ρόλο στην εξέλιξη του ματς.

Όμως, στο 49' ο Ελ Καντουρί βρίσκει με το γόνατο από πίσω τον Ποντένσε και τον γκρεμίζει. Είναι παράβαση πέναλτι, η οποία δεν δόθηκε. Μάλιστα, ο Ισπανός ρέφερι δεν πήγε να δει στο μόνιτορ τη φάση, προφανώς διότι και οι συμπατριώτες του από το VAR συμφώνησαν με την εκτίμησή του ότι η επαφή που υπάρχει δεν προκαλεί την πτώση του παίκτη του Ολυμπιακού.

Από εκεί και πέρα, σωστά καταλογίστηκε η εσχάτη των ποινών στο μαρκάρισμα του Γιαννούλη στον Ποντένσε. Ο παίκτης του ΠΑΟΚ βρίσκει καθαρά τον αντίπαλό του και το γεγονός ότι αυτός πέφτει αφού έχει κάνει 1-2 βήματα δεν σημαίνει κάτι.

 

Στα υπόλοιπα τρία ματς της ημέρας δεν είχαμε διαιτητικά θέματα χάρη και στη χρήση του VAR.

 

Έτσι, σωστά καταλογίσθηκε το πέναλτι στο ΟΑΚΑ από τον Σέζο για τράβηγμα στον Περέα, σε φάση που είναι δύσκολη, διότι το μαρκάρισμα γίνεται μακριά από την μπάλα και έχει εντοπισθεί από τον  Τζοβάρα που ήταν στο VAR. Επίσης, σωστά ακυρώθηκε ως οφσάιντ το γκολ του Μπαράλες στην εκπνοή του ματς με υπόδειξη του βοηθού Σπυρόπουλου.

Στο Άρης-Λαμία με τη βοήθεια του VAR ακυρώθηκε σωστά από τον διαιτητή Βρέσκα το πρώτο γκολ του Τουράμ, ο οποίος έρχεται από θέση οφσάιντ, κάτι που... έχασε ο βοηθός Στεφανής.

Τέλος, στα Πηγάδια σωστά ο Φωτιάδης καταλόγισε πέναλτι στην ανατροπή του Ντζουρίτσκοβιτς από τον Χαρίση.