Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Στο ματς του Πανιωνίου με τον Ολυμπιακό στη Νέα Σμύρνη τρεις ήταν οι φάσεις που απασχόλησαν διαιτητικά.

Η πρώτη αφορά το μαρκάρισμα του Γιάννη Μασούρα στον Μπουχαλάκη στο ξεκίνημα του β' ημιχρόνου, όπου ο Ολυμπιακός διαμαρτύρεται για πέναλτι. Από το ριπλέι φαίνεται ξεκάθαρα ότι ο παίκτης του Πανιωνίου έχει τραβήξει τον αντίπαλό του από το χέρι, αλλά και από τη μπλούζα, έστω και στιγμιαία. Τώρα, γιατί ο διαιτητής Κομίνης δεν υπέδειξε παράβαση ακόμα και αφού είδε τη φάση στην οθόνη του VAR; Πιθανότατα διότι κρίνει ότι ο Μπουχαλάκης πέφτει αφού ο Μασούρας τον έχει αφήσει. Ωστόσο, στη συγκεκριμένη περίπτωση το τράβηγμα είναι πεντακάθαρο και επομένως θα έπρεπε να δοθεί πέναλτι.

Η δεύτερη αφορά το πέναλτι που δόθηκε υπέρ του Ολυμπιακού σε χέρι του Παπανικολάου. Στη σέντρα του Γκασπάρ πράγματι ο παίκτης του Πανιωνίου βρίσκει την μπάλα με το δεξί του χέρι, το οποίο δεν είναι κολλημένο στο σώμα του, ούτε μαζεμένο κοντά σε αυτό, αλλά αντίθετα μεγαλώνει τον όγκο του. Επομένως σωστά καταλογίζεται η εσχάτη των ποινών, όπως σωστά επίσης δεν βλέπει κάρτα ο παίκτης του Πανιωνίου.

 

Τέλος, η τρίτη φάση αφορά το ξεκίνημα του γκολ του Πανιωνίου και κατά πόσον υπάρχει φάουλ στον Γκερέρο. Από τα ριπλέι που είδαμε δεν είναι ξεκάθαρο αν ο αμυντικός του Πανιωνίου βρίσκει μόνο μπάλα, πρώτα μπάλα και μετά πόδια, ή πρώτα πόδια και μετά μπάλα. Επομένως μιλάμε για πολύ δύσκολη φάση, απ' αυτές που και από το πρωτόκολο του VAR χαρακτηρίζονται "γκρίζες" και στις οποίες ισχύει ό,τι είδε ο διαιτητής στη ροή του ματς. Αυτό, προφανώς, έχει συμβεί και σε αυτή την περίπτωση, με τον Διαμαντόπουλο που ήταν στο VAR να λέει στον Κομίνη ότι "όλα καλά". Γι' αυτό, άλλωστε, και δεν πήγε ο ρέφερι του ματς να δει ο ίδιος τη φάση στο μόνιτορ.

 

Στο άλλο ματς της ημέρας, το Λαμία-Ξάνθη, ο Κουμπαράκης μπορεί να σφύριξε λίγο περισσότερο απ' όσο θα έπρεπε, αλλά δεν έπαιξε ρόλο στην εξέλιξη του ματς