Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Στην 4η αγωνιστική του Champions League είδαμε δύο φάσεις που σπάνια συναντάμε στα γήπεδα.

Αρχικά την Τρίτη μέσα σε... πέντε δευτερόλεπτα ο ο Άγιαξ έχασε και τα δύο στόπερ του, που αποβλήθηκαν με δεύτερη κίτρινη κάρτα και δέχθηκε γκολ από την άσπρη βούλα.

Ο διαιτητής Ρόκι άφησε το πλεονέκτημα στο σκληρό μαρκάρισμα του Μπλιντ στον Έιμπραχαμ και στη συνέχεια η Τσέλσι κέρδισε πέναλτι, μιας και το σουτ του Πούλισιτς αποκρούστηκε απ' το χέρι του Φέλτμαν.

Αποτέλεσμα; Κόκκινη στον Μπλιντ (δεύτερη κίτρινη), κόκκινη στον Φέλτμαν (δεύτερη κίτρινη), πολύ σωστά, και ο Ζορζίνιο από την άσπρη βούλα πέτυχε το 3-4.

 

Την Τετάρτη, στο 95' του ματς Ντιναμό Ζάγκρεμπ - Σαχτάρ δόθηκε πέναλτι με... απίστευτο και πρωτόγνωρο τρόπο. Αρχικά  ο διαιτητής Μπριχ έδωσε την εσχάτη των ποινών, που δεν ήταν, για μαρκάρισμα στον Μοράες από τον Αντέμι.

Όταν πήγε στο VAR, διαπίστωσε πως είχε κάνει λάθος, αλλά ταυτόχρονα είδε το πέναλτι που είχε γίνει λίγο νωρίτερα στον... τερματοφύλακα Πιάτοβ από τον Τεοφίλ-Κατρίν (αγκωνιά) σε στημένη μπάλα και έδωσε αυτό για να ισοφαρίσουν έτσι οι φιλοξενούμενοι σε 3-3.

 

Φανταστείτε τώρα δύο τέτοιες παρόμοιες φάσεις να... κάτσουν σε ματς του ελληνικού πρωταθλήματος, πολύ περισσότερο σε ντέρμπι που θα κρίνει πολλά και με Έλληνες διαιτητές στο VAR.

 

Του Κουτρούλη ο γάμος, Εδώ σε φάσεις πιο απλές όπου αποδείχθηκε ότι οι ρέφερι που ήταν στο VAR σωστά επενέβησαν έγινε χαμός. Δεν θα γίνει σε μια πολύπλοκη και μέσα στη τοξική και δηλητηριασμένη ατμόσφαιρα μέσα στην οποία ζει και κινείται το ελληνικό ποδόσφαιρο;

 

Π. ΚΟΥΤΑΚΟΣ