Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Κι ενώ όλα κυλούσαν σχετικά ήρεμα διαιτητικά στους αγώνες της Κυριακής, ήρθε η φάση στο 96' του ντέρμπι ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκού για ν' ανάψει τα αίματα.

Είναι μια φάση που όπως φαίνεται στο βίντεο υπάρχει καθαρό πέναλτι, αφού ο Κουρμπέλης σπρώχνει από πίσω τον Κρέσπο. Αυτό βλέπει και ο Σλοβένος διαιτητής Βίντσιτς στο VAR κι ενώ αρχικά έχει δείξει να συνεχιστεί το παιχνίδι πάει στην άσπρη βούλα.

Πολύ συζήτηση έγινε επίσης για το γεγονός ότι είχε εκπνεύσει ο χρόνος των καθυστερήσεων, αφού η παράβαση γίνεται περίπου 20-25 δευτερόλεπτα μετά τα 5 λεπτά που έχει δείξει ο ρέφερι ότι θα κρατήσει.

Απόλυτος χρονομέτρης ενός αγώνα είναι ο διαιτητής και αυτός αποφασίζει αν πρέπει να κρατήσει επιπλέον καθυστερήσεις. Στη συγκεκριμένη περίπτωση πιθανότατα ο Βίντσιτς έχει παρατείνει τον χρόνο επειδή έχει χρεώσει με κίτρινη τον Διούδη, ακριβώς γι' αυτόν τον λόγο.

Απλά σε τέτοιου είδους καταστάσεις θα πρέπει να υπάρχει ενιαία γραμμή. Διότι στο Ξάνθη-Ολυμπιακός μέσα στον έξτρα χρόνο δύο παίκτες της γηπεδούχου ομάδας έχουν δει κίτρινη κάρτα για καθυστέρηση, αλλά ο διαιτητής Διαμαντόπουλος σφύριξε τη λήξη ακριβώς στο πεντάλεπτο που είχε δείξει. Βέβαια, στη μία περίπτωση υπάρχει ξένος διαιτητής και στην άλλη Έλληνας...

 

Φασαρία έγινε και στην αναμέτρηση της ΑΕΛ με τον ΟΦΗ. Ωστόσο, και στα δύο γκολ της ομάδας της Λάρισας που ακυρώθηκαν οι αποφάσεις ήταν ορθές, αφού υπήρχε οφσάιντ. Εδώ, όμως, μια επισήμανση. Στο γκολ του Ουάρντα, όπου ακυρώνεται διότι ο Μιλοσάβλιεβιτς από θέση οφσάιντ κάνει συμμετοχή πριν η μπάλα πάει στον Αιγύπτιο, ο Κομίνης πήγε ο ίδιος στο μόνιτορ για να δει τη φάση. Στο γκολ της Ξάνθης στη Ριζούπολη επί του Παναθηναϊκού, που έγινε στο τελευταίο λεπτό και έκρινε το αποτέλεσμα, γιατί δεν έκανε το ίδιο; 

 

Σωστές αποφάσεις είχε στο ΟΑΚΑ ο διαιτητής Φωτιάς, τόσο στο πέναλτι που έδωσε στον Ατρόμητο, όσο και στο σουτ του Βέρντε, όπου η μπάλα όντως μετά το οριζόντιο δοκάρι έσκασε έξω από τη γραμμή τέρματος.

 

Στο Αγρίνιο ο διαιτητής Παπαδόπουλος με τη βοήθεια του VAR σωστά καταλόγισε πέναλτι στο μαρκάρισμα του Μαρσιάλ στον Καπίγια, ενώ αρχικά είχε δοθεί άουτ.