Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Οι κρίσεις και οι... επικρίσεις για τις διαιτητικές αποφάσεις στο ματς της Ξάνθης με τον Ολυμπιακό ξεκίνησαν μετά τη λήξη του αγώνα. Κατά τη διάρκειά του ουδείς είχε ασχοληθεί ιδιαίτερα.

Μετά, λοιπόν, το ματς έγινε λόγος για δύο πέναλτι σε βάρος του Ολυμπιακού, σε χέρι του Μουλέν στο 47' και γκρέμισμα του Αμπάντ στον Ελ Αραμπί στο 61'

Και στις δύο περιπτώσεις δεν υπάρχει παράβαση. Στην μεν πρώτη περίπτωση το χέρι του παίκτη της Ξάνθης είναι κολλημένο πάνω στο σώμα του, ενώ είναι και εξαιρετικά αμφίβολο κατά πόσον η μπάλα βρίσκει σε αυτό.

Στη δεύτερη υπάρχει σύγκρουση των δύο παικτών, αλλά σε καμία περίπτωση δεν κάνει κάτι αντικανονικό ο γκολκίπερ της Ξάνθης.

Όσον αφορά για το ότι δεν έγινε χρήση VAR, προφανώς και ο αρμόδιος διαιτητής Ζαχαριάδης κρίνει ότι οι φάσεις είναι καθαρές.

Τα σοβαρά λάθη του Διαμαντόπουλου είναι σε δύο φάουλ υπέρ του Ολυμπιακού λίγο έξω από την περιοχή, σε χέρι αμυντικού σε σέντρα του Ελαμπντελαουί στο α' ημίχρονο και σε γκρέμισμα του Λισγάρα στον Καμαρά στο β'.

Επίσης, σε κάποια μαρκαρίσματα παικτών της Ξάνθης ενώ θα έπρεπε να βγουν κίτρινες κάρτες αυτό δεν έγινε.

 

Σε ό,τι αφορά το άλλο ματς του Σαββάτου, αυτό ανάμεσα στον Πανιώνιο και τον Άρη, ο διαιτητής Μανούχος σωστά απέβαλλε με δεύτερη κίτρινη τον Μιλόγεβιτς που έκανε θέατρο.

Λίγο αργότερα είχαμε ένα πέσιμο του Μπρούνο Γκάμα μέσα στην περιοχή του Πανιωνίου. Εκεί, αφού έγινε και τσεκάρισμα στο VAR, κρίθηκε ότι δεν υπάρχει παράβαση για πέναλτι, αλλά ούτε και θέατρο, δεδομένου ότι υπάρχει επαφή ανάμεσα στον παίκτη του Άρη και αμυντικό, αλλά όχι τέτοια που να επισύρει τον καταλογισμό της εσχάτης των ποινών.

Αυτό που ξέφυγε από τον διαιτητή είναι ένα επικίνδυνο παίξιμο του Ιντέγε με τον αγκώνα, που θα έπρεπε να τιμωρηθεί με κίτρινη κάρτα.