Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Για μία ακόμα αγωνιστική  στη Σούπερ Λίγκ υπήρξε μεγάλος θόρυβος σχετικά με τις διαιτητικές αποφάσεις, αλλά και τη χρήση του VAR. Kαι αφορμή αποτελεί το ματς του Ολυμπιακού με τον ΟΦΗ και οι αποφάσεις που πάρθηκαν σε αυτό.

Η μεγάλη κουβέντα γίνεται για τη φάση του μαρκαρίσματος του Σεμέδο στον Φιγκεϊρέδο στο 33' όπου οι Κρητικοί ζήτησαν πέναλτι. Ο διαιτητής Παπαδόπουλος έδωσε συνέχεια στο ματς, ενώ επέμεινε  στην απόφασή του και μετά την συζήτηση που είχε με τον Κουμπαράκη στο VAR, χωρίς, όμως, να πάει ο ίδιος τη φάση.

Από το ριπλέι φαίνεται ξεκάθαρα ο αμυντικός του Ολυμπιακού να "μαζεύει" τα πόδια του αντιπάλου του και να τον ανατρέπει και επομένως θα έπρεπε να δοθεί η εσχάτη των ποινών. Προφανώς ο υπεύθυνος του VAR, αλλά και ο διαιτητής θεώρησαν ότι η πτώση του επιθετικού ξεκίνησε πριν την επαφή, ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν φαίνεται στο βίντεο.

Στο ματς υπήρξαν άλλες δύο επίμαχες φάσεις, στις οποίες δεν έγινε χρήση VAR.

Η πρώτη αφορά το χέρι του Σεμέδο στην απομάκρυνση του Αβραάμ Παπαδόπουλου στο 15', όπου κι εκεί ζήτησαν πέναλτι οι Κρητικοί. Το χέρι του Πορτογάλου δεν είναι κολλημένο στο σώμα και με βάση τις αλλαγές που έγιναν το καλοκαίρι κάλλιστα θα μπορούσε να σφυριχθεί παράβαση. Ωστόσο, στην συγκεκριμένη περίπτωση μπαίνει και η υποκειμενική κρίση και τόσο ο Παπαδόπουλος, όσο και ο Κουμπαράκης κρίνουν προφανώς ότι είναι ακούσιο.

Η δεύτερη φάση έγινε στο 30' και αφορά ένα βίαιο μαρκάρισμα του Κοροβέση στον Ποντένσε, για το οποίο δεν βγήκε κάρτα. Ο παίκτης του ΟΦΗ πάει με τις τάπες πάνω στο πόδι του αντιπάλου του και θ' έπρεπε να δει κόκκινη κάρτα. Αλλά αυτό ξέφυγε αφενός της προσοχής του διαιτητή και αφετέρου του VAR.

Αντίθετα, η σωστή εφαρμογή του VAR οδήγησε στην σωστή ακύρωση του γκολ του Γκερέρο, αφού όντως ο Σουντανί ήταν οριακά ακάλυπτος στο ξεκίνημα της φάσης.

Στο Αγρίνιο στο ματς του Παναιτωλικού με την ΑΕΛ το VAR έσωσε από χοντρή γκάφα τον βοηθό Πάγκαλο, ο οποίος υπέδειξε οφσάιντ τον Μιχαήλ στο πρώτο γκολ των Λαρισαίων. Και αυτό διότι καλύπτεται από τρεις ίσως και τέσσερις παίκτες.

Δεν υπάρχει περίπτωση για χέρι στο ξεκίνημα του πρώτου γκολ του Παναιτωλικού και σωστά ο διαιτητής Φωτιάς έδειξε σέντρα.