Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Xθες έγινε ένα σεμινάριο για το VAR παρουσία των εκπροσώπων των 14 ομάδων της Super League 1.

Και σε αυτό ο Ισπανός Κλος Γκόμεθ, που θεωρείται από τους εξπέρ του είδους, ανέλυσε ορισμένες φάσεις για να δείξει τον τρόπο λειτουργίας του συστήματος, το οποίο επειδή το φέραμε... κολοβό στη χώρα μας κοντεύουμε να το βγάλουμε άχρηστο, σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει σε όλο τον υπόλοιπο ποδοσφαιρικό πλανήτη.

Ο ειδικός αναλυτής της FIFA για το VAR στάθηκε στις δυσκολίες του εγχειρήματος που μεγαλώνουν από το γεγονός ότι δεν υπάρχουν στο ελληνικό πρόγραμμα οι γραμμές του οφσάιντ, αλλά και η τεχνολογία γραμμής.

Και αντί οι εκπρόσωποι των ομάδων να κοιτάξουν πώς μπορεί να βρεθεί μία λύση ώστε σύντομα ν' αγοραστεί άμεσα το λογισμικό για τις γραμμές του οφσάιντ, ειδικά τώρα που στην ΕΠΟ δεν έχουν... μαντήλι να κλάψουν,  το πέρασαν στο... φτερό και άρχισαν έναν... διαγωνισμό για το ποιος θα διαρρεύσει πιο γρήγορα την δική του εκδοχή σχετικά με το τι είπε ο Κλος Γκόμεθ για κάθε φάση. Και να παρουσιάσει τη... δική του αλήθεια για να κερδίσει τις εντυπώσεις.

Διότι όπως φαίνεται, αυτό που ενδιαφέρει τους πάντες είναι το ποιος θα κερδίσει τις επικοινωνιακές εντυπώσεις και όχι η ουσία του προβλήματος. Δεν έχουν καταλάβει, ή κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν επειδή έτσι τους βολεύει, ότι αν στα playoff σε ματς που κρίνεται ο τίτλος κάτσει φάση σαν αυτή του 2ου γκολ στο ΑΕΚ-ΠΑΟΚ, ή πολύ περισσσότερο σαν τα οφσάιντ στο Παναθηναϊκός - Ξάνθη θα γίνει... Κούγκι. Ιδιαίτερα, μάλιστα, από τη στιγμή που όπως φαίνεται και εκεί θα πάμε με Έλληνες διαιτητές στο VAR.

Οι γραμμμές του οφσάιντ έπρεπε να είναι το πρώτο λογισμικό που θα υπήρχε στο ελληνικό πρόγραμμα του VAR. Και αυτό διότι με την καχυποψία που υπάρχει η απουσία τους ήταν δεδομένο πως θα οδηγούσε στη σημερινή κατάσταση.

Και ας καθυστερούσε λίγο η εφαρμογή του συστήματος. Θα χάλαγε ο κόσμος αν αντί από το ξεκίνημα έμπαινε από τα μέσα του πρώτου γύρου; Γιατί τότε θα υπήρχε η δυνατότητα καλύτερων... διαπραγματεύσεων και ψαξίματος προκειμένου να υπάρξουν συμφωνίες για την αγορά ενός άρτιου πακέτου.

Σε αυτό το σημείο καλό θα ήταν να μας πουν και οι υπεύθυνοι το τι ακριβώς συνέβη και πώς ένα σύστημα που πληρώθηκε από το ελληνικό κράτος κόστισε πολύ περισσότερο απ' ό,τι αλλού κι ενώ εκεί είναι κομπλέ εδώ είναι λειψό. Ή έστω να μας πουν ότι όσα ακούγονται δεν ισχύουν. Διότι μέχρι τώρα παρατηρείται απόλυτη σιωπή...