Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά
 

Μετά τον χαμό του Σαββάτου η Κυριακή διαιτητικά ήταν σαφώς πιο ήρεμη και το VAR όπου χρησιμοποιήθηκε βοήθησε ώστε να παρθούν οι σωστές αποφάσεις. Είναι αυτό που λέμε πως μετά την καταιγίδα βγαίνει το ουράνιο τόξο.

Στην Τρίπολη στο 39' υπήρξαν φωνές για πέναλτι σε μαρκαρίσματα του Μάτος και του Βαρέλα σε Σουάρεθ και Μπαράλες αντίστοιχα σε φάση που ξεκινά από στημένη μπάλα.

Στη συγκεκριμένη φάση έγινε και χρήση VAR που... επιβεβαίωσε την απόφαση του διαιτητή Μανούχου να δώσει συνέχεια στο ματς. Όπως φαίνεται υπάρχουν κάποια στιγμιαία κρατήματα ανάμεσα στους παίκτες, αλλά σε καμία περίπτωση αυτά δεν προκαλούν την πτώση των παικτών των γηπεδούχων.

Στο Κλ. Βικελίδης πολύ σωστά ο διαιτητής Τζοβάρας αφού είδε τη φάση στο μόνιτορ ακύρωσε το γκολ του Σουντανί. Και αυτό διότι η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα από το χέρι του Αλγερινού. Επίσης, στη φάση του γκολ του Ελ Αραμπί ο σκόρερ είναι σε κανονική θέση και επομένως δεν υπάρχει περίπτωση οφσάιντ.

Στο Ηράκλειο ο διαιτητής Σέζος χάρη στη συμβολή του VAR πήρε τη σωστή απόφαση και ακύρωσε το δεύτερο γκολ που πέτυχε ο Πανιώνιος, καθώς στο ξεκίνημα της φάσης είχε προηγηθεί καθαρό διπλό φάουλ σε βάρος του Σεμέντο, αφού ο αντίπαλός του και τον πάτησε και τον έσπρωξε. Και ναι μεν η παράβαση έγινε κοντά στην περιοχή του Πανιωνίου, αλλά το γεγονός δεν είχε αλλάξει η φάση και η άμεση εξέλιξη ήταν η επίτευξη τέρματος από την αντίπαλη ομάδα έδωσε το δικαίωμα στον Φωτιά που ήταν στο VAR να επέμβει.

 

Τέλος στον Βόλο ο διαιτητής Γκορτσίλας με την βοήθεια του VAR είδε το κράτημα του Δημόπουλου στον Γούτα, που στη ροή του ματς του είχε ξεφύγει και έδωσε το πέναλτι από το οποίο προήλθε το δεύτερο γκολ του Ατρόμητου.