Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

ΤΟ κόστος διαιτησίας στη Super League 1 θα είναι ακριβότερο για τις ΠΑΕ της κατηγορίας σε σχέση με πέρυσι λόω της λειτουργίας του VAR, που θα το αυξήσει κατά 1.500 ευρώ ανά αγώνα. Από αυτά 1000 ευρώ μεικτά θα παίρνει ο πρώτος VAR και 500 ευρώ μεικτά το βοηθός του,

Ο πρώτος διαιτητής θα παίρνει 2.000 ευρώ οι δύο βοηθοί διαιτητές από 1.000 ευρώ, ο τέταρτος και ο παρατηρητής διαιτησίας από 500 ευρώ μεικτά.

Συνολικά το κόστος διαιτησίας στη Super League 1 θα είναι 6.000 ευρώ και με τα έξοδα μετακίνησης θ’ ανέβει στις 8.000 ευρώ.

Όσον αφορά τον τρόπο καταβολής των χρημάτων από τις ΠΑΕ στην ΕΠΟ και από την ΕΠΟ στους διαιτητές, θα ακολουθηθεί το περυσινό μοντέλο της προκαταβολής.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της «Live Sport»: «η ΕΠΟ ενημέρωσε με επιστολή της τις διοικήσεις της Super League, της’Ενωσης Superleague 2 – Football League και των Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων ότι πρέπει να προκαταβάλλονται τα έξοδα διαιτησίας.

Στην επιστολή αναφέρεται ότι «με την παρούσα σας γνωρίζουμε το πρόγραμμα προκαταβολής των μικτών αμοιβών και εξόδων του διαιτητή, βοηθών διαιτητών, αναπληρωτή διαιτητή και παρατηρητή διαιτησίας, αξιωματούχων VAR ως και των ημεραργιών αυτών, όπως αυτές ισχύουν και όπως τυχόν τροποποιηθούν στο μέλλον, οι οποίες πρέπει να προκαταβάλλονται έως τις κάτωθι καταληκτικές ημερομηνίες, καθ’ έκαστο μήνα, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα των εντός έδρας αγώνων της ομάδας σας.

Το ποσό της προκαταβολής ανά εντός έδρας αγώνα είναι 8.000 ευρώ (SL 1) ή 3.500 ευρώ (SL 2) ή 2.000 ευρώ (FL). Οι ανωτέρω καταβολές θα γίνονται στον τραπεζικό λογαριασμό της ΕΠΟ που τηρείται στην Τράπεζα Πειραιώς».

Η ΕΠΟ θα εκδίδει τα σχετικά εργόσημα στους δικαιούχους και θα ακολουθεί η έκδοση τιμολογίου προς τους συλλόγους με το οριστικό ποσό των αμοιβών και των εξόδων μετακίνησης.

Και, όπως εηισημαίνεται στην επιστολή, «είναι αυτονόητο ότι σε περίπτωση μη προσήκουσας και ακριβόχρονης καταβολής των κάτωθι αμοιβών θα επιβάλλονται οι κυρώσεις που ηροβλέπονται από τον ΚΑΠ και τον Κανονισμό Διαιτησίας.

Οι καταβολές θα πραγματοποιούνται έως την 1η Πέμπτη έκαστου μηνός, για το συνολικό κόστος όλων των εντός έδρας αγώνων του μηνός αυτού».

Για τους αγώνες του Κυπέλλου Ελλάδας οι αμοιβές θα καταβάλλονται 7 μέρες πριν από τη διεξαγωγή κάθε αγωνιστικής με κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό της ΕΠΟ.

Τα ποσά των προκαταβολών ορίζονται ανάλογα με την κατηγορία που αγωνίζονται οι δύο αντίπαλοι και είναι τα ακόλουθα:

 

Superleague 1 – Superleague 1: 8.000 ευρώ,

Superleague 1 – Superleague 2: 7.000 ευρώ

Superleague 1 – Football League 3.500 ευρώ

Superleague 1 – Ερασιτεχνικό σωματείο 2.000 ευρώ,

Superleague 2 – Superleague 2 3.500 ευρώ

Superleague 2 – Football League 2.500 ευρώ

Superleague 2 – Ερασιτεχνικό σωματείο 1.000 ευρώ

Football League – Football League 2.000 ευρώ,

Football League – Ερασιτεχνικό σωματείο 1.000 ευρώ

Ερασιτεχνικό σωματείο – Ερασιτεχνικό σωματείο 700 ευρώ.»