Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Ο  Μπιορν Βασάλο ηταν σαφης  το πρωι στη συνεντευξη που εδωσε το πρωι στην ΕΠΟ Πρωτα απ όλα μετεφερε την στηριξη της ΦΙΦΑ προα τα μελη της ΚΕΔ και δη προς το τριο των ξενων ενώ παραλληλα  εξέφρασε τη  συμπαράσταση  του στον Βαγγέλη Γραμμένο.

Συγκεκριμένα για τα στελεχη της ΚΕΔ ειπε

«Σήμερα εστάλη μια επιστολή από κα Σαμούρα. Τα τρία μέλη της ΚΕΔ παραμένουν μέχρι το τέλος, θα επεκταθούν για άλλον ένα χρόνο. Θα έχουν τη συνδρομή της ΦΙΦΑ για το VAR. Είμαστε ικανοποιημένοι με τη δουλειά τους!», ανέφερε αρχικά ο κ.Βασάλο και πρόσθεσε:

 

«Ο κ. Φούσεκ θα συνεχίσει να εκτελεί τη θητεία του για άλλο ένα χρόνο. Η ΕΠΟ θα ακολουθεί τη καθοδήγηση του και τις συμβουλές του. Η Επιτροπή Παρακολούθησης θα λήξει 31/7/2019 ωστόσο ο κ. Χούμπελ θα παραμείνει ως διεθνής παρατηρητής με συμβουλευτικό λόγο μέχρι καλοκαίρι του 2020».

Αξιοσημειωτη ηταν η αναφορα του  του υπευθύνου εθνικών ομοσπονδιών της FIFA ότι σταδιακά πρόκειται να αποχωρήσουν οι διεθνείς ομοσπονδίες από την επιτήρηση του ελληνικού ποδοσφαίρου  τονιζοντας

«Θα χρησιμοποιήσουμε τις υπηρεσίες των υπολοίπων μελών σε άλλες χώρες όπου υπάρχουν προβλήματα όπως στην Ελλάδα. Αυτό θα επιφέρει σταδιακή υποχώρηση των ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ. Είναι μια στρατηγική εξόδου εκτός αν στους επόμενους μήνες υπάρξει κάποια κρίση.

 

«Κρίση όπως παραβίαση καταστατικούς ή άλλες καταστάσεις που αφορούν διαιτησία και αυτονομία της ΕΠΟ. Όλα αυτά είναι αποφάσεις, δεν τίθενται προς συζήτηση. Έρχομαι με αποφάσεις που έχουν ληφθεί στη Ζυρίχη. Εχει σημειωθεί πρόοδος σε πολλά επίπεδα αλλά υπάρχει ακόμα δρόμος. Είναι μια ευκαιρία να δείξετε στον κόσμο ότι η ΕΠΟ μπορεί να διαχειριστεί τα του οίκου της, τον επόμενο χρόνο. ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ πάντα αποφασίζαμε και θα συνεχίζουμε να το κάνουμε με γνώμονα το καλό του ποδοσφαίρου».

Παντως στην  αρχική του τοποθέτηση ο κ.Βασάλο ανεφερε μεταξυ των αλλων : «Βρισκόμαστε 2 χρόνια μετά, υπάρχει πρόοδος. Συζητήσαμε κυρίως διοικητικά θέματα και δυστυχώς το θέμα της βίας. Η ατζέντα παραμένει η ίδια. Παρόλο που υπήρξε πρόοδος, υπάρχει αρκετός δρόμος. Ελπίζουμε να τερματιστεί το τοξικό περιβάλλον από κάποιους που είχαν αναλάβει τα πάντα. Παρόλα αυτά συναντάμε προκλήσεις που κάποιες δεν μπορέσαμε να λύσουμε. Αν οι πολιτικές είναι ορθές και δεν γίνεται κατάχρηση, όλα θα διορθωθούν. Δεν επεμβαίνουμε στα εσωτερικά ζητήματα παρόλο που υπήρχαν θέματα όπως ο τελικός του Κυπέλλου και η περίπτωση Τσαχειλίδη.