Αξιολόγηση Χρήστη: 1 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Ο Γερμανός διαιτητής Φέλιξ Τσβάιερ θα είναι ο αρχοντας σ τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας μεταξυ του ΠΑΟΚ και της  ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ

Ο Τσβάιερ θα παίξει πρώτη φορά ελληνική διοργάνωση, αλλά έχει διευθύνει αγώνα ελληνικής ομάδας τρεις φορές σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, εκ των οποίων τις δύο την ομάδα του ΠΑΟΚ. Ο 38χρονος Γερμανός στο παρελθόν έχει σφυρίξει στο παρελθόν: 23/10/14 ΠΑΟΚ-Φιορεντίνα 0-1 (όμιλοι Europa League), 07/11/13 Μακάμπι Χάιφα-ΠΑΟΚ 0-0 (όμιλοι Europa League), 06/08/17 Ολυμπιακός-Ριέκα 2-1 (πλέι οφ Europa League), 22/11/17 Σπόρτινγκ Λισαβόνας-Ολυμπιακός 3-1 (όμιλος Europa League).

Βοηθοί του Τσβάιερ ορίστηκαν οι συμπατριώτες του, Τόρστεν Σίφνερ και Μάρκο Αχμούλερ, ενώ τέταρτος διαιτητής θα είναι ο επίσης Γερμανός Σβεν Γιαμπλόνσκι. Ούτε σαν τέταρτος, δηλαδή, δεν μπήκε κάποιος Έλληνας.

Γερμανοί είναι και οι δύο διαιτητές που θα ελέγχουν το VAR (Σάσα Στέγκεμαν και Μαρκ Μπορς). Παρατηρητής ορίστηκε το μέλος της ΚΕΔ, Λιφ Λίντμπεργκ.

Σε αντίθεση με τις άλλες χρονιές, δεν ορίστηκαν επιπρόσθετοι βοηθοί, αφού θεωρείται ότι «καλύπτονται» με το VAR.

Ο Τσβάιερ γεννήθηκε στις 19 Μαϊου 1981 και είναι διεθνής από το 2012. Με τη διαιτησία ασχολείται από το 2004 και στην Μπουντεσλίγκα ανέβηκε το 2009. To 2004 ήταν από τους διαιτητές που είχαν τιμωρηθεί από την Γερμανική Ομοσπονδία, με 6 μήνες αποκλεισμό, διότι αν και ήταν γνώστες του σκανδάλου Χόιτσερ, δεν το κατήγγειλαν έγκαιρα, αλλά είχε βοηθήσει τις αρχές στην αποκάλυψή του και γι’ αυτό επανήλθε στην δράση.