Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά
 

Ο κορυφαίος Δανός διαιτητής και μια από τις κορυφαίες σφυρίχτρες παγκοσμίως όλων των εποχών Πέτερ Μίκελσεν απεβίωσε την Τετάρτη σε ηλικία 58 ετών μετά από μακρά ασθένεια. Ο Μίκελσεν είχε αναδειχθεί δύο φορές ο καλύτερος διαιτητής στον κόσμο - το 1991 και το 1993 - ενώ τιμήθηκε το 1997 ως ο κορυφαίος διαιτητήςς της δεκαετίας.

Το 2013 διαγνώστηκε με καρκίνο της κόρης στο ένα μάτι και καθώς δεν αντιμετωπίστηκε εγκαίρως αναπτύχθηκε σε μεταστάσεις στον εγκέφαλο και εξαπλώθηκε στη σπονδυλική στήλη, στο ήπαρ και στον δεξιό πνεύμονα.

 

Τον τελευταίο καιρό ο Μίκελσεν ήταν σε αναπηρική καρέκλα στο σπίτι του, αφού είχε πέσει και κτύπησε το κεφάλι του, με αποτέλεσμα να χρειάζεται βοήθεια όλο το εικοσιτετράωρο.

Σε συνέντευξή του τον Μάιο μίλησε για την ασθένειά του και τονισε ότι επρόκειτο να αγωνιστεί μέχρι το τελευταίο λεπτό. Είπε επίσης ότι δεν φοβόταν να πεθάνει εάν αυτό τελικά συμβεί.

Ο Μίκελσεν σφύριξε στο Παγκόσμιο Κύπελλο 1990, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 1992, στο Παγκόσμιο Κύπελλο 1994 και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα το 1996.