Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

ΚΑΜΜΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΠΛΕΟΝ κατά της διαιτησιας δεν θα περνάει στο ντουκου Θα παραπέπονται στην πειθαρχικήΗδη ο  ποδοσφαιρικός εισαγγελέας της ΕΠΟ άσκησε πειθαρχική δίωξη τόσο κατά του ιδιοκτήτη της Λαμίας, Πανουργιά Παπαϊωάννου, όσο και κατά του μεγαλομετόχου της ΑΕΛ, Αλέξη Κούγια.

Είναι η πρώτη φορά που ο ιδιοκτήτης της Λαμίας δέχεται δίωξη μετά από δηλώσεις που είχε κάνει και σύμφωνα με όσα ορίζει ο Πειθαρχικός Κώδικας της ΕΠΟ, κινδυνεύει με πρόστιμο ως 50.000 ευρώ.

Ο Αλέξης Κούγιας είναι υπότροπος και κινδυνεύει από πρόστιμο μεγαλύτερο των 100.000 ευρώ ως και απαγόρευση εισόδου στον αγωνιστικό χώρο για 3-6 μήνες και «απαγόρευση συμμετοχής σ’ οποιαδήποτε δραστηριότητα που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο τουλάχιστον τριών (3) μηνών και στις επιβαρυντικές περιπτώσεις τουλάχιστον έξι (6) μηνών».

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

«Από τον αναπληρωτή υπεύθυνο άσκησης δίωξης ποδοσφαιρικών αδικημάτων, ασκήθηκαν οι εξής πειθαρχικές διώξεις.

Σε βάρος του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ Λαμία ΠΑΝΟΥΡΓΙΑ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ για πράξεις που προβλέπονται και τιμωρούνται από τις διατάξεις των άρθρων 20Α παρ.1, 2, 3α, 25 παρ. 1 Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ.

Σε βάρος του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ Λάρισα Α.ΚΟΥΓΙΑ για πράξεις που προβλέπονται και τιμωρούνται από τις διατάξεις των άρθρων 20Α παρ.1, 2 και 3γ, δ, 25 παρ. 1 Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ.»

 

 ΤΙ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΣΤΗΝ ΕΡΑ ΣΠΟΡ  Ο  Παπαϊωάννου:

-Για την κατάσταση στο ποδόσφαιρο, τις μεγάλες ΠΑΕ και την ΕΠΟ:

Αισθάνομαι ότι οι μεγάλες ομάδες κοιτούν τα συμφέροντά τους και λίγο τους ενδιαφέρει το ποδόσφαιρο ως σύνολο. Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει προσπάθειες αλλά γυρίζουμε στα ίδια. Οι μεγάλες ομάδες κοιτούν να βάζουν στο χέρι την ΕΠΟ και να διοικήσουν το ποδόσφαιρο. Κάποιες το έχουν καταφέρει, κάποιες όχι. Με την ΕΠΟ κερδίζουν την εύνοια της διαιτησίας και εύνοια σε θέματα ποδοσφαιρικά (…) Την ΕΠΟ την εκλέγουν οι ΕΠΣ. Παίρνουν τις ΕΠΣ. Οι ΕΠΣ πάνε με τον δυνατό. Έχει γίνει μια προσπάθεια τα τελευταία χρόνια αλλά δε φτάνει.

 

– Για τη διαιτησία:

Πιστεύω μήπως κάτι γίνει με το VAR. Aφού υπάρχουν τόσα προβλήματα με τη διαιτησία γιατί δεν κάνουμε κλήρωση; Ξένους διαιτητές θα έπρεπε να βάζουν στους ουραγούς. Το πρωτάθλημα έχει ξεκαθαρίσει που πάει και δίκαια να το πάρει η ομάδα που είναι πρώτη.

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΟΥΓΙΑ

Για τις δηλώσεις Σιδηρόπουλου περί ανάγκης προστασίας: «Αστυνομικός είναι ο Σιδηρόπουλος, καταλαβαίνει πράγματα. Και ο Σιδηρόπουλος, όμως, δεν βγήκε από το σωλήνα, δεν ήταν άφθαρτος. ¨Οταν εξελίχθηκε διαιτητικά, όχι απλώς προσκύνησε το βεζύρη αλλά ήταν από τους ανθρώπους σε σόκαραν. Όταν ήμουν με τον γιο μου σε έναν τελικό, γύρισε και μου είπε «με γ…» και του είπα «καλά σου έκανα». Άκουσα πως ο Σιδηρόπουλος θα ζητήσει και απαγόρευση των δηλώσεων. Τι θέλει να είναι οι διαιτητές υπεράνω κριτικής; Μου κάνει εντύπωση πως παραμένει στον πίνακα διαιτητών και εμένα μου έβαλαν πρόστιμο 30.000 ευρώ. Μην με συγκρίνετε επίσης με τις δηλώσεις που έκανε ο Καραπαπάς, εγώ δεν επιβιώνω από το ποδόσφαιρο, το έχω πληρώσει πολύ ακριβά. Ούτε με τον Σιδηρόπουλο που είναι επαγγελματίας και βγάζει από το ποδόσφαιρο πολλά λεφτά».