Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Στην αίθουσα των συνεδριάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΠΟ, στο Πάρκο Γουδή, πραγματοποιήθηκε η κρίσιμη συνάντηση για τη συνεχιση  του πρωταθλήματος ανάμεσα την ΕΠΟ, τη Super League, τους διαιτητές, τη FIFA, την UEFA και την Πολιτεία και την Αστυνομία.

Παροντες ηταν  οι διαιτητές Τάσος Παπαπέτρου, Γιάννης Παπαδόπουλος, οι επόπτες Πολυχρόνης Κωσταράς και Λάζαρος Δημητριάδης, ο πρόεδρος της Λίγκας Βαγγέλης Μπαταγιάννης, ο πρόεδρος της ΚΕΔ Μέλο Περέϊρα, μαζί με τους συνεργάτες του Μαρίν και Λίντμπεργκ, ο παρατηρητής της FIFA και της UEFA Πέτρ Φούσεκ, ο  εκτελεστικος γραμματέας Αλέξης Δέδες και ο ταξίαρχος Αθανασόπουλος καθως επισης  ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης και ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος.

Οι παραπάνω  ανταλλαξαν σκεψεις  σε πολύ καλό κλίμα με αφορμή τον ξυλοδαρμό του διαιτητή Θανάση Τζήλου και την απόφαση των διαιτητών να κάνουν αποχή και συζήτησαν σχετικά με την επανέναρξη του πρωταθλήματος και την τέλεση των αγώνων κυπέλλου την ερχόμενη εβδομάδα.

ΤΙ ΕΠΕΣΗΜΑΝΑΝ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΠΕΡΕΙΡΑ

Ο Βαγγέλης Γραμμένος αναφέρθηκε στον ξυλοδαρμό του Θανάση Τζήλου λέγοντας:  «Αυτά τα φαινόμενα είναι ανήκουστα. Είναι απόφαση όλων των φορέων να τελειώσουν αυτά τα φαινόμενα. Δεν  μπορεί να βάλεις κανείς σε κίνδυνο τη ζωή του», ενώ ο Περέιρα είπε στην αντιπροσωπεια των διαιτητών :

 

«Καταγγείλτε, μην φοβάστε και θα δείτε την αντίδραση μας. Οι διαιτητές είναι καλοί και επαρκείς για το πρωτάθλημα αλλά δεν υπάρχει εμπιστοσύνη και δεν μπορεί να υπαρξει ανάπτυξη στο ποδόσφαιρο.  Όταν δέχονται μπούλινγκ πριν και μετά τον αγώνα και δεν ξέρουν τι κάνουν στο σπίτι οι γυναίκες και τα παιδιά τους, κανείς δεν μπορεί να λειτουργήσει κάτω από αυτές τις συνθήκες».

Βασιλειάδης:  «Η Πολιτεία και η Ομοσπονδία είναι εδώ για να σπάσουν αυγά και να αλλάξουν το ποδόσφαιρο»

 

Από την πλευρα του ο  Υφυπουργός Αθλητισμού, ο Γιώργος Βασιλειάδης τόνισε μεταξυ των αλλων  : «είναι απόφαση της αθλητικής ηγεσίας να υπάρξει ο απόλυτος απεγκλωβισμός για το πατρονάρισμα των διαιτητών από τους παράγοντες. Οι διαιτητές πρέπει να καταγγείλουν το μπούλινγκ αλλιώς δεν θα υπάρχουν κυρώσεις. Η Πολιτεία και η Ομοσπονδία είναι εδώ για να σπάσουν αυγά και να αλλάξουν το ποδόσφαιρο».

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Σ.ΛΙΓΚΑ ΑΣΚΗΣΕ  ΚΡΙΤΙΚΗ

Ο μονος   που ηταν αντιθετος  στην αποχη  των διαιτητών ήταν ο πρόεδρος της Super League, Βαγγέλης Μπαταγιάννης και τους άσκησε κριτική. Επίσης, αναφέρθηκε στην ενόχληση της Λίγκας για την αποχή και τόνισε πως υπήρξαν και άλλοι τρόποι για να εκδηλώσουν οι διαιτητές τη δυσαρέσκεια τους και θα μπορούσαν για να παράδειγμα να το κάνουν με ένα πανό ή να αργήσουν να μπουν μέσα στο γήπεδο.

Ο Τάσος Παπαπέτρου του απάντησε πως δεν μπορούν να σηκώσουν ένα πανό όταν ένας συνάδερφος τους έχει δεχθεί επίθεση ξυλοδαρμού και οι ρέφερι ζήτησαν περισσότερες εγγυήσεις και επέμεναν ιδιαίτερα στο νόμο Κοντονή για τα ΜΜΕ και την στοχοποίηση τους.

Ο Βασιλειάδης τους είπε ότι δυσκολεύεται γιατί υπάρχει μια λεπτή γραμμή για να ελέγξει το δημόσιο λόγο με τους ρέφερι να έχουν δημοσιεύματα από έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπου που δείχνουν ότι τους στοχοποίησαν. Επίσης, τόνισε πως είναι κοντά στη διαλεύκανση της υπόθεσης για τον ξυλοδαρμό του Τζήλου.