Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

ΑΝΑΛΥΣΗ  ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΟΥΤΑΚΟΥ 

ΣΤΟ WWW.FILATHLOS.GR

Σήμερα στο κλείσιμο της αυλαίας της 8ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ δύο είναι τα κυρίαρχα συμπεράσματα από πλευράς διαιτησίας.

Το πρώτο ότι ο Δανός Μάε ήταν η καλύτερη παρουσία από τους ξένους ρέφερι που έχουν έλθει μέχρι τώρα για αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος.

Το δεύτερο είναι πως η τοποθέτηση πολλών άπειρων βοηθών στη μεγάλη κατηγορία γίνεται αιτία για πολλά λάθη, που μπορεί και να κάψουν και τους ίδιους.

Ας ξεκινήσουμε από το ντέρμπι της Τούμπας. Ο Δανός Μάε σφύριξε ελάχιστα, άφησε το παιχνίδι να παίζεται, ήταν πολύ κοντά στις φάσεις και με τον απόλυτα πειστικό τρόπο του δεν άφηνε περιθώρια αμφισβήτησης.

Πολύ σωστά έδειξε να συνεχιστεί το ματς στις τρεις περιπτώσεις που κάποιοι φώναξαν για πέναλτι (σε Μακέντα, Πρίγιοβιτς και Μπίσεσβαρ). Ωστόσο αν τις ίδιες αποφάσεις είχαν πάρει Έλληνες διαιτητές, ειδικά στις δύο πρώτες φάσεις, θα είχε γίνει χαμός.

Μία λάθος υπόδειξη σε οφσάιντ σε βάρος του Παναθηναϊκού έχει ο βοηθός Σόρενσεν.

Στο ματς Ολυμπιακού-Απόλλωνα ο βοηθός Χρηστάκογλου έχει κάνει τρεις σοβαρές λάθος υποδείξεις οφσάιντ (δύο σε βάρος του Ολυμπιακού και μία σε βάρος του Απόλλωνα). Μάλιστα στην τελευταία φάση ο Ναδάλες φεύγει πεντακάθαρα πίσω από τη σέντρα και βγαίνει μόνος! Σε όλες ο βοηθός από τη Χαλκιδική, που είναι νέος στην κατηγορία, έχει λάθος θέση με αποτέλεσμα να μην δει σωστά.

Στην Ξάνθη ο διαιτητής Μανούχος δίνει πέναλτι που δεν υπάρχει υπέρ των γηπεδούχων στο πέσιμο του Μπρίτο. Μάλιστα το δίνει με καθυστέρηση και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά το ματς η νεαρή βοηθός Δέτση είπε πως εκείνη το υπέδειξε. Άλλο ένα δείγμα της απειρίας που λέγαμε, διότι είναι μεγάλο ρίσκο να κάνεις τέτοια υπόδειξη σε φάση που γίνεται τόσο μακριά σου και να παρασέρνεις τον διαιτητή σε χοντρό σφάλμα