Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά
 

 

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΤΑΚΟΣ

Η αυλαία της 6ης αγωνιστικής διαιτητικά έπεσε με τον χειρότερο τρόπο.

Ο Γιώργος Λάμπρου, ο οποίος στην Football League ήταν από τους καλύτερους και δεν είχε δώσει δικαιώματα, σήμερα τα έκανε στην Ξάνθη μαντάρα και έχει κάθε δικαίωμα να φωνάζει η ΑΕΛ για αλλοίωση αποτελέσματος.

Αρχικά στο ξεκίνημα του ματς βγάζει κίτρινη και όχι κόκκινη στο δολοφονικό μαρκάρισμα του Ντε Λούκας στον Μιλοσάβλιεβιτς. Μέχρι και η Ξάνθη με επίσημη ανακοίνωσή της παραδέχθηκε ότι ο παίκτης της θα έπρεπε να είχε αποβληθεί!

Ακολούθησε ένα δεύτερο βίαιο μαρκάρισμα του Μπαξεβανίδη στο 38' που επίσης είναι ο ορισμός της κόκκινης κάρτας. Και σε αυτό ο διαιτητής, άγνωστο γιατί, έβγαλε κίτρινη.

Και έρχεται 4-5 λεπτά μετά ο ίδιος ρέφερι, σε μια φάση που μπερδεύονται τα πόδια δύο παικτών, να βγάλει για... πλάκα τη δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Ζίζιτς. Δύο μέτρα και δύο σταθμά, δηλαδή.

Στη συνέχεια στο δεύτερο ημίχρονο σ' ένα απρόσεκτο μαρκάρισμα του Καρανίκα ο Λάμπρου και πάλι πολύ εύκολα του βγάζει δεύτερη κίτρινη και αφήνει την ΑΕΛ με 9. 

Ένας διαιτητής πρέπει να κάνει ενιαία εφαρμογή του κανονισμού. Δεν γίνεται σε δολοφονικά μαρκαρίσματα της μιας ομάδας να μην βγάζει κόκκινες και στο ίδιο παιχνίδι να εξαντλεί την αυστηρότητά του στην αντίπαλο και να την αφήνει με 9 χωρίς λόγο.

Και πάμε στο πέναλτι που έκρινε την αναμέτρηση. Το τράβηγμα του Γκόλια στον Μπρίτο είναι οριακά εκτός περιοχής και ο παίκτης της Ξάνθης πέφτει μέσα. Ο ρέφερι αρχικά σφυρίζει και δείχνει σωστά φάουλ, αλλά μετά από λίγο αλλάζει απόφαση και πάει στο πέναλτι. Λογικά κάποιος του είπε κάτι στο ακουστικό και τον πήρε στο λαιμό του. 

Ποιος ήταν αυτός; Ο 4ος Φωτιάδης από τα 50 μέτρα; Δύσκολο να ρίσκαρε τόσο πολύ αν και μιλούσε συνεχώς στον Λάμπρου όπως έλεγε και ο ρεπόρτερ της ΕΡΤ.

Άρα το πιο πιθανό είναι να τον συμβούλευσε ο βοηθός Γιαννίκος που έπαιζε μόλις το 2ο ματς του στην κατηγορία. Επαναλαμβάνω! Δεν το ξέρω, αλλά αυτό μου φαίνεται το πιο λογικό.

Ο συγκεκριμένος βοηθός στο α' ημίχρονο είχε σταματήσει κακώς τον Πίτι με οφσάιντ, σε μια φάση που πάντως ήταν πολύ οριακή.

Συμπερασματικά. Επειδή οι Έλληνες διαιτητές νιώθουν ότι δεν έχουν καμία απολύτως στήριξη από την ΚΕΔ, αλλά και την ΕΠΟ, έχουν χάσει τ' αυγά και τα καλάθια και κάνουν το ένα λάθος μετά το άλλο ακόμα και σε περιπτώσεις που τη σωστή απόφαση μπορεί να την πάρει και ο διαιτητής που ξεκινά τώρα από τα τοπικά.

Και όπως πάνε τα πράγματα, αν οι δικοί μας ρέφερι δεν συνέλθουν σε λίγο καιρό θα ψάχνουμε με το... φανάρι να βρίσκουμε Έλληνες διαιτητές στη Σούπερ Λιγκ. Διότι είναι βέβαιο ότι όλο και περισσότερες ομάδες θα ζητούν ξένες σφυρίχτρες για τα παιχνίδια τους. Και η ΚΕΔ πού θα βρει να πατήσει για να τους πει όχι; Θα τους απαντήσει ότι... κατούρησαν στο πηγάδι;

ΠΗΓΗ www.filathlos.gr