Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Με την μάχη κατάληψης μίας θέσης μέσα στην πρώτη 15άδα του ranking της UEFA να «μαίνεται», κάθε βαθμός για τις ελληνικές είναι πολύτιμος όπως αντίστοιχα τα λάθη κοστίζουν, ειδικά αν προέρχονται από διαιτητικά λάθη και μία γενικότερη εχθρική αντιμετώπιση.

Τα σπουδαία αποτελέσματα για ΑΕΚ και ΠΑΟΚ στις ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις διατηρούν ζωντανή την Ελλάδα στο σπουδαίο αυτό διακύβευμα, καθώς σε περίπτωση δεν διατηρήσουμε το πλεονέκτημα αυτό, από την μεθεπόμενη σεζόν θα στερηθούμε μία ομάδα συνολικά και στο Champions League θα συμμετέχει μόνο ένας, ο πρωταθλητής.

 

Σε «Celtic Park» και Τούμπα οι ομάδες των Ουζουνίδη και Λουτσέσκου αντίστοιχα πραγματοποίησαν σπουδαίες εμφανίσεις και έχουν αποκτήσει πλεονέκτημα ενόψει των ρεβάνς της 14ης Αυγούστου όταν και θα κριθεί η παρουσία τους στα πλέι οφ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Ακολουθεί απόψε η πρώτη αναμέτρηση του Ολυμπιακού κόντρα στην Λουκέρνη (21:00).

Άλλωστε, ήδη καταγράφουμε δύο απώλειες με τους αποκλεισμούς των Ατρομήτου και Αστέρα Τρίπολης στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa League συνεπώς είναι απαραίτητο να έχουμε την μέγιστη δυνατή ευρωπαϊκή εκπροσώπηση.

Μέχρι στιγμής, οι ελληνικές ομάδες έχουν δώσει συνολικά οκτώ αγώνες, δείγμα αρκετό για να εξάγουμε κάποια συμπεράσματα σχετικά και με την διαιτητική αντιμετώπιση που τυγχάνουν. Μάλιστα, δεν θα ήταν υπερβολή να παραδεχτούμε ότι στους τέσσερις από αυτούς τα σφυρίγματα ήταν σε μεγάλο βαθμό ενάντιά τους, με τους Αστέρα Τρίπολης και Ατρόμητο «φωνάζουν» πρώτοι.

Οι φωνές των «μικρών»

Αρχικά, οι Αρκάδες στην ρεβάνς της Τρίπολης είδαν τον Μανιά δικαιολογημένα να αποβάλλεται με δεύτερη κίτρινη κάρτα, ωστόσο έχουν κάθε λόγο να διαμαρτύρονται για τον μη καταλογισμό πέναλτι σε χέρι του ΜακΓκρέγκορ. Συγκεκριμένα, έπειτα από κεφαλιά του Δουβίκα η μπάλα βρήκε στο απλωμένο χέρι του αρχηγού της Χιμπέρνιαν με τον ρέφερι της αναμέτρησης Μιγιό να έχει οπτική γωνία της φάσης αλλά να δείχνει «παίζετε» και τον Αστέρα τελικώς να μένει εκτός συνέχειας.

Εξίσου μεγάλα και τα παράπονα του Ατρομήτου από το Ισραηλινό διαιτητή Εϊτάν Σεμεούλοβιτς με αφορμή το ακυρωθέν γκολ του Κουλούρη στο 74' του ματς με την Ντιναμό Μπρεστ. Ο στράικερ των Περιστεριωτών σκόραρε με κεφαλιά αλλά είδε το τέρμα του να μην κατακυρώνεται λόγω επιθετικού φάουλ, με τον προπονητή της ομάδας Νταμίρ Κάναντι να κάνει λόγο για αδικία όταν ερωτήθηκε για τις διαιτητικές αποφάσεις κατά την συνέντευξη τύπου.

 

Παράπονα και για τους «Δικέφαλους»

Σειρά στα σφάλματα αυτά και στις αναμετρήσεις των ΑΕΚ, ΠΑΟΚ για το Champions League. Στην πρώτη χρονικά αναμέτρηση της Τούμπας, ο «Δικέφαλος του Βορρά» αρχικά στέκεται στο αντθιαθλητικό χτύπημα με τις τάπες του Ζινγκό στον Πρίγιοβιτς στο οποίο δεν δόθηκε κόκκινη κάρτα από τον Ισραηλινό Γκρίνφελντ, ενώ και το πέναλτι υπέρ της Σπαρτάκ Μόσχας σήκωσε πολλές αντιδράσεις με τον Πασχαλάκη να... αποκαθιστά την αδικία.

Παράπονα βέβαια είχε και ο έτερος Δικέφαλος στο ματς με την Σέλτικ, στο οποίο ο Κώστας Γαλανόπουλος αποβλήθηκε με άκρως αυστηρή κόκκινη κάρτα από τον Ιταλό Λούκα Μπάντι σε συνολικά έξι λεπτά (51'-57'), με τους «κιτρινόμαυρους» να μένουν με παίκτη λιγότερο για περισσότερο από μισή ώρα αλλά να φεύγουν με το πολύτιμο 1-1 στις αποσκευές τους.

ΠΗΓΗ www.sdna.gr