Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Το δεύτερο και εξαιρετικά σημαντικό κομμάτι των προαπαιτούμενων αφορά την διαιτησία!
 
Συγκεκριμένα, θα οριστεί –όπως αναμενόταν- τρίτο ξένο μέλος της ΚΕΔ και οι τρεις αυτοί ξένοι «θα είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για τους ορισμούς των διαιτητών, βοηθώ και παρατηρητών της Super League και του Κυπέλλου Ελλάδος. Το τρίτο μέλος θα οριστεί μέχρι την 30 Ιουνίου 2018».
 
Το σπουδαιότερο, όμως, είναι, ότι θα προβλεφθεί παράθυρο για χρησιμοποίηση ξένων διαιτητών μετά το απόλυτα επιτυχημένο εγχείρημα στον φετινό τελικό του Κυπέλλου, που έτυχε και της ευρείας αποδοχής από την κοινή γνώμη.
 
Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι: «Η ΕΠΟ θα τροποποιήσει τον Κανονισμό Διαιτησίας, μαζί με κάθε άλλο κανονισμό, εφόσον απαιτείται, ώστε να επιτρέπεται η δυνατότητα στην ΚΕΔ/ΕΠΟ του κατά περίπτωση ορισμού ξένων διαιτητών για τους αγώνες της Super League και του Κυπέλλου Ελλάδος. Η αλλαγή αυτή θα τεθεί σε ισχύ πριν την έναρξη της ελληνικής ποδοσφαιρικής περιόδου 2018/2019».
 
Σημειώνεται δε, ότι πρέπει άπαντες διαιτητές, βοηθοί, παρατηρητές να έχουν εξοφληθεί από την ΕΠΟ όλα τα οφειλόμενα ως τις 31 Ιουλίου, ενώ ενθαρρύνεται σθεναρά η έγκαιρη υλοποίηση της τεχνολογίας VAR στην Ελλάδα.