Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Μεγάλη αγάπη του Χάρρυ Κλυνν, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών, βυθίζοντας στο πένθος τον καλλιτεχνικό κόσμο κι όχι μόνο, υπήρξε ο αθλητισμός και ιδιαίτερα το ποδόσφαιρο. Το 1980 μάλιστα ηγήθηκε μίας ομάδας Ποντίων και φίλων του συλλόγου της γενέτειράς του, του Απόλλωνα Καλαμαριάς που υπήρξε η μεγάλη του αγάπη.

 

Σκοπός της ομάδας αυτής ήταν η αποκατάσταση του ονόματος του ποδοσφαιρικού σωματείου που σήμερα έχει μετονομαστεί σε Απόλλωνα Πόντου.

 

Η προσπάθεια κρίνεται επιτυχημένη, αφού η ομάδα κατά το διάστημα της προεδρίας του αποκτά γήπεδο, επανέρχεται στην Α΄ Εθνική Κατηγορία έπειτα από 20 χρόνια, αποκτά υποδομές, φυτώριο και γύρω της συσπειρώνει παλιούς και νέους φίλους. 

 

Ο Χάρρυ Κλυνν προχωρά και σε προτάσεις αναδιάρθρωσης του θεσμικού πλαισίου του επαγγελματικού ποδοσφαίρου και αναδεικνύεται σε ηγετική μορφή της σύγκρουσης του 1988 μεταξύ συλλόγων και πολιτείας, η οποία οδηγεί για πρώτη φορά στα ελληνικά χρονικά σε διακοπή του πρωταθλήματος. Την εποχή εκείνη το επαγγελματικό ποδόσφαιρο περνάει νέα μεγάλη κρίση. 

 

H Πολιτεία αφαιρεί τη διοργάνωση του πρωταθλήματος από την ΕΠΑΕ και την παραχωρεί στην ΕΠΟ. Ομόφωνα όλες οι ομάδες προτείνουν για πρόεδρο της ΕΠΑΕ τον Xάρρυ Kλυνν. 

 

O Xάρρυ Kλυνν αναλαμβάνει την προεδρία, αναδιοργανώνει την EΠAE, έρχεται σε επαφές με τη FIFA και την UEFA, και προτείνει όρους που είναι εξαιρετικά ελκυστικοί και η Πολιτεία δεν μπορεί να αρνηθεί. Το πρωτάθλημα τελικά ξαναγυρίζει στην ΕΠΑΕ. 

 

Τρία χρόνια αργότερα αποχωρεί από την προεδρία του ιστορικού συλλόγου, καθώς η πρότασή του για την καθιέρωση ημιεπαγγελματικού ποδοσφαίρου απορρίφτηκε από την πλειοψηφία των ΠΑΕ.

Oταν ηταν προεδρος στη Καλαμαρια ο Χ.Κλυνν ειχε κανει αντιπροεδρο τον Γιάννη Παριο κι ειχε αναπτυξει αριστες σχεσεις με ολους τους προεδρους των ΠΑΕ αλλα και με τους διαιτητες αφου απεφευγε τις διαμαρτυριες και παντα  τους δικαιολογούσε  με τον μοναδικο τροπο που διεθετε ‘ την επομενη φορα θα μας δουν με καλυτερο ματι ‘ Κατι που απεδιδε κι ετσι κερδιζε συνεχεια φιλους

Χαρρυ θα μας λειψεις εμεις που σε ζησαμε από πολύ κοντα στα νυκτερινα κεντρα που εμφανιζοσουνα στην Καλλιτεχνουπολη στο Χαλανδρι και στη Θεσσσαλονικη Καλο ταξιδι Θα σε θυμομαστε παντα