Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά
 

ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ γεγονοτα συμβαινουν  στην ΕΠΣ Αρτας Διαιτητης δεχτηκε επιθεση από συμβουλο της ενωσης διέκοψε τον αγωνα και επειδη τα ΔΥΟ μελη της επιτροπης διαιιτησιας στηριξαν τον ρεφερυ και καταδικασαν τις ενέργειες του συμβουλου της ΕΠΣ Αρτας Σωτηρη Πουλιάνου τους ΚΑΡΑΤΟΜΗΣΑΝ και εβαλαν αλλους στις θεσεις τους Δυστυχως ο προεδρος της ενωσης Θ.Τρομπούκης εχασε τα αυγα και τα καλάθια και αντι να συνετισει τον παραγοντα  του και να καταδικασει τια πραξεις του που περιγραφονται αναλυτικα στο φυλλο αγωνα ,το Δ.Σ του καθαιρεσε τα προηγουμενα μελη της ΕΔ  Μπουντουρη και Φωτιάδη

Και ποιους εβαλε , τον Κωνσταντίνου και εναν Γκογκα πρωην Διαιτητη (εφυγε απο την Διαιτησια εδω και 15 Χρονια) ο οποιος την περίοδο 2011 εως 2013 ηταν στην πειθαρχική επιτροπη της Επσ αρτας.Μιλαμε για  σημεια και τερατα, Το αξιοσημειωτο είναι ότι για πρωτη φορα στα χρονικα 6  ομαδες εξεδωσαν κοινη ανακοινωση και καταδικαζουν τα θλιβερα γεγονότα που πληττουν το κυρος της ΕΠΣ Αρτας

ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

 

Τη σιωπή του έσπασε ο Παναγιώτης Φάντης, αναφορικά με τα γεγονότα που έχουν ταράξει τις ισορροπίες στο χώρο της διαιτησίας στην πόλη μας.

Ακολουθεί αναλυτικά η δήλωσή του :

"Αγαπητοί συνάδελφοι διαιτητές, ποδοσφαιρικά σωματεία της ΕΠΣ Άρτας, εκπρόσωποι της ΕΠΣ Άρτας... αποτελώ θεατής ψευδών και ατεκμηρίωτων λεγομένων. Σε κάθε παιχνίδι που ορίζομαι για να διευθύνω ένα ποδοσφαιρικό αγώνα, δεν έχω καμία πρόθεση να αδικήσω καμία ομάδα... Ουδέποτε έβρισα χυδαία παίκτες και φιλάθλους καθώς και ουδέποτε δημιούργησα εχθρικό κλίμα εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου στον ποδοσφαιρικό αγώνα Παναγροτικός Αγ. Σπυρίδωνα - Νέα Νίκη Καλαμιάς... Οι 2 βοηθοί διαιτητές αποτελούν μάρτυρες των γεγονότων καθώς και πολλοί άλλοι. Υπέδειξα "πολύ σωστά" 4' καθυστερήσεων... Τα πόσα λεπτά έχουμε επιπρόσθετο χρόνο δεν προκύπτουν αποκλειστικά από τις αλλαγές των δύο ομάδων.. Τόσο ειδήμονες των κανονισμών είστε; Το γκολ της φιλοξενούμενης ομάδας επιτεύχθηκε στο 4' και 27'' (δευτερόλεπτα) των καθυστερήσεων. Ο λόγος που πρόσθεσα ακόμη ένα έξτρα λεπτό (1') στο χρόνο των καθυστερήσεων μου είναι διότι κατευθύνθηκα προς τον πάγκο του Παναγροτικού Αγ. Σπυρίδωνα επειδή τη στιγμή που καταλόγισα φάουλ υπέρ της φιλοξενούμενης ομάδας, ποδοσφαιριστής της γηπεδούχου ομάδας μου διαμαρτυρήθηκε εντόνως και του ζήτησα να φορέσει την αγωνιστική του φανέλα προκειμένου να του υποδείξω τη κίτρινη κάρτα... Με την επίτευξη τέρματος της φιλοξενούμενης ομάδας και την είσοδο του κ. Πουλιάνου Σπυρίδων (για τα όσα συνέβησαν) προέβηκα στη διακοπή του παιχνιδιού και κατευθύνθηκα στα αποδυτήρια με τους 2 βοηθούς διαιτητές. Σε καμία περίπτωση δεν απείλησα καθώς και δεν έβρισα παίχτες και φιλάθλους... Μάρτυρες πολλοί καθώς και οι 2 βοηθοί διαιτητές... "Καθαρός ουρανός, αστραπές δε φοβάται"."

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον διαιτητή του αγώνα ο ίδιος προχώρησε στη διακοπή του αγώνα στο 94ο λεπτό, καθώς μετά την επίτευξη τέρματος από τη Νίκη Καλαμιάς (1-2), δέχτηκε εξύβριση από εκπρόσωπο και στη συνέχεια από ποδοσφαιριστή του Παναγροτικού Αγ. Σπυρίδωνα.

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΔ ΠΡΙΝ ΚΑΘΑΙΡΕΣΟΥΝ ΤΑ ΔΥΟ ΜΕΛΗ

Για το συγκεκριμένο περιστατικό εξέδωσε ανακοίνωση και η Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΠΣ Άρτας:

«Καταδικάζουμε την απρόσκοπτη επίθεση του μέλους του ΔΣ της ΕΠΣ Άρτας κ. Πουλιάνου Σπύρου εναντίον του διαιτητή Φάντη Παναγιώτη με απίστευτες ύβρεις, απειλές και εκφράσεις προς το πρόσωπό του και όχι μόνο στον χθεσινό αγώνα Παναγρότικος Αγ.Σπυρίδωνα-Νίκη Καλαμιάς.
ΥΓ. Σας είχαμε προειδοποιήσει απ' τον Νοέμβριο για την συμπεριφορά του συγκεκριμένου μέλους της ΕΠΣ Άρτας.
ΥΓ1. Ελπίζουμε ως επιτροπή διαιτησίας η Πειθαρχική επιτροπή να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων απ' την αυριανή απολογία κιόλας του συγκεκριμένου κυρίου εναντίον της επίθεσης σε άλλον διαιτητή την 03/03/18».

-Στο αγωνιστικό κομμάτι, το οποίο περνά σε δεύτερη μοίρα, οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 18ο λεπτό, με προσωπική ενέργεια του Μουζακίτη, ο οποίος από πλάγια αφού πέρασε τον προσωπικό του αντίπαλο, προσποιήθηκε απέναντι στον τερματοφύλακα και με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 0-1. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση στο 83', όταν από μακρινή εκτέλεση φάουλ, ακολούθησε αναμπουμπούλα στην περιοχή, την οποία εκμεταλλεύτηκε ο Γιάννης Θεοδώρου που από κοντά έκανε το 1-1. Για να φτάσουμε στο γκολ το οποίο οδήγησε στην διακοπή, με τον Μπακοχρήστο να εκτελεί φάουλ και τον Κατσιγιάννη με κεφαλιά προς τα πίσω να πετυχαίνει το 1-2.

Διαιτητής: Φάντης Παναγιώτης  Βοηθοί: Σαρλής Χρήστος - Γεωργούλας Βαλάντης

 

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΗΝ EPITHESI ARTAS  ME ΤΙΤΛΟ

ΝΤΡΟΠΗ! Πρόεδρε ξεκαθάρισε το τοπίο...

ΠΕΜ 15 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018 09:12 ΑΠΟ EPITHESI ARTAS

 

O πρόεδρος Θανάσης Τρομπούκης, που σε καμία στιγμή της πορείας του στην ΕΠΣ, δεν έδειξε τέτοια δείγματα και αντίθετα υπηρετεί με ήθος το τοπικό ποδόσφαιρο, πρέπει να ξεκαθαρίσει το τοπίο...

-Πόση διαφορά μπορεί να έχει η είσοδος του Σαββίδη, που οπλοφορουσε  στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της Τούμπας, απ’ την είσοδο του μέλους του ΔΣ της ΕΠΣ Άρτας Σπύρου Πουλιάνου, στο γήπεδο του Αγίου Σπυρίδωνα;

Καμία απολύτως! Και οι δυό ως αρχικό στόχο, είχαν να προπηλακίσουν τον διαιτητή, για ν’ αποσπάσουν το θετικό αποτέλεσμα υπέρ της ομάδας τους, κατά τρόπο απαράδεκτο. Ο ποδοσφαιρικός παράγων της Άρτας, είχε και πολύ... καλό λεξιλόγιο... Τι μάνα, τι αδερφή, τι η ίδια η ζωή του νεαρού διαιτητή Παναγιώτη Φάντη (φωτογραφία), δεν περιελήφθησαν στο υβρεολόγιο του εκπαιδευτικού και ποδοσφαιρικού παράγοντα... Ο διαιτητής Π. Φάντης, με απόλυτη επιτυχία είχε διευθύνει τον αγώνα Παναγροτικός Αγίου Σπυρίδωνα -  Νίκη Καλαμιάς, η οποία προηγήθηκε στο 93’ και λογικά θα κέρδιζε το παιχνίδι.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Παναγροτικός, η ομάδα την οποία εκπροσωπεί το μέλος του ΔΣ της ΕΠΣ, έχει υποβιβαστεί και μαθηματικά, πολλές αγωνιστικές πριν...

Όταν η φιλοξενούμενη ομάδα, πέτυχε κανονικό γκολ και το κατακύρωσε το φέρελπις διαιτητής, ο παράγων της εξυγίανσης και του τοπικού ποδοσφαίρου, δεν ήξερε τι έκανε! Διαβάσαμε το φύλλο αγώνα και πρέπει να υποστηρίξουμε, πως είναι αδύνατον να καταγραφούν, όσα γράφονται εκεί,  σ’ ένα τέτοιο ρεπορτάζ. Ακόμη και στα αποδυτήρια των διαιτητών εισήλθε μαινόμενος, ο παράγων της ΕΠΣ Άρτας και οι απειλές του, ήταν ανάλογες αυτών που ακούσαμε στο γήπεδο της Τούμπας, απ’ τον πιστολέρο Ιβάν!

Βεβαίως το θέμα έλαβε διαστάσεις, μιας και καταγράφηκε σε αθλητικές ιστοσελίδες, με πολύ σκληρά σχόλια. Ακολούθησε η ανακοίνωση των διαιτητών Ι. Μπουντούρη και Σ. Φωτιάδη,  που αποτελούν την επιτροπή διαιτησίας της ΕΠΣ Άρτας...Υπερασπίστηκαν το αυτονόητο... Ότι οι διαιτητές, αν μη τι άλλο όταν πάνε στα γήπεδα για να διευθύνουν αγώνες, πρέπει να είναι εξασφαλισμένη η σωματική τους ακεραιότητα, αλλά και η προσωπική τους αξιοπρέπεια.

Η ανακοίνωση δεν άρεσε στον πρόεδρο της επιτροπής διαιτησίας της ΕΠΣ Άρτας Γ. Παπαμιχαήλ, ο οποίος βιάστηκε και ζήτησε τις παραιτήσεις των διαιτητών που έκαναν αυτό που επιβάλλει το καθήκον τους. Υπερασπίστηκαν την αξιοπρέπεια των διαιτητών.

Για να έρθει  και ο Σύνδεσμος Διαιτητών Άρτας, να στηρίξει τους δυό διαιτητές και το θέμα να φτάσει στο ΔΣ της ΕΠΣ Άρτας, το οποίο πρέπει να λάβει αποφάσεις...

Όμως είναι η συγκυρία τέτοια, που το ΔΣ της ΕΠΣ Άρτας, δεν μπορεί να χαριστεί, ούτε στον μαινόμενο Πουλιάνο (σ.σ. για όσους δεν γνωρίζουν είναι και μέλος της ΝΕ Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ), ούτε στον πρόεδρο της Επιτροπής Διαιτησίας Παπαμιχαήλ, που έσπευσε «να πάρει κεφάλια», λες και αυτός αποφασίζει από μόνος του για τα πάντα.

Η ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ των εξη ομαδων

Ακολουθεί η κοινή ανακοίνωση των ομάδων Ολυμπιάς Αγίας ΠαρασκευήςΕρμής ΚεραματώνΟλυμπιακός ΚαλοβάτουΑκράτητος ΑκροποταμιάςΑχιλλέας Νεοχωρίου και Π.Α.Σ. Κομμένου 1943:

«Τα σωματεία μας καταδικάζουν την ύπαρξη βίας και αλλοίωσης αποτελεσμάτων από παράγοντες ομάδων εναντίον των διαιτητών. Ειδικά, παράγοντες που έχουν εκλεγεί στην Ένωση για να τηρούν στο απόλυτο τους κανονισμούς, να κρατούν ίσες αποστάσεις από όλες τις ομάδες και να διαφυλάσσουν ακέραιο το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο μακριά από σκοπιμότητες και παιχνίδια εκτός γηπέδου, είναι ανεπίτρεπτο και καταδικαστέο. Οι παράγοντες θα πρέπει να δείχνουν το καλό παράδειγμα απέναντι στους φιλάθλους και να είναι αρωγοί στην καταπολέμηση οποιασδήποτε μορφής βίας. Υπάρχουν πειθαρχικά όργανα, καθώς και κανονισμοί στους οποίους μπορούν να στηριχτούν, όσοι αδικούνται από τους άρχοντες των αγώνων και όχι στους υβριστικούς χαρακτηρισμούς και στις απειλές. Θέλουμε να είμαστε αρωγοί στην εξάλειψη τέτοιων καταστάσεων, που γυρίζουν το ποδόσφαιρο πολλά χρόνια πίσω. Δίνουμε καθημερινά μάχες στην διαπαιδαγώγηση των νέων, για σωστή συμπεριφορά στους αθλητικούς αγώνες, σπαταλώντας προσωπικό και οικογενειακό χρόνο. Ελπίζουμε στις παραδειγματικές τιμωρίες όσων καταπατούν τους κανονισμούς, έτσι ώστε να μην υπάρξουν άλλα τέτοια ακραία φαινόμενα. Πιστεύουμε στη σύσφιξη των σχέσεων όλων των ομάδων, για ένα υγιές πρωτάθλημα ερασιτεχνικών σωματείων. Από την άλλη όμως, θέλουμε και οι διαιτητές να στέκονται στο ύψος των περιστάσεών τους, να τηρούν τον πειθαρχικό έλεγχο και ιδίως να προστατεύουν τους νεαρούς παίχτες από σκληρά μαρκαρίσματα, ώστε να νιώθουν την ασφάλεια και να μην απωθούνται απ΄ τον αθλητισμό, διότι αυτοί είναι το μέλλον του. Τέλος, θέλουμε να ευχαριστήσουμε τα πρώην μέλη της επιτροπής διαιτησίας Ι. Μπουντούρη και Σ. Φωτιάδη για την καλή συνεργασία που είχαμε, για το ήθος τους απέναντι στις ομάδες μας, δίνοντας πολλές μάχες για έναν αξιόλογο και αξιοπρεπή αγώνα και τις σωστές τους τοποθετήσεις απέναντι στους συναδέλφους τους. Πιστεύουμε από δω και πέρα στη θέληση όλων για ένα όμορφο, υγιές και αξιοκρατικό ερασιτεχνικό πρωτάθλημα».