Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Στην πρώτη επίσημη συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος της ΕΠΟ μίλησε για όλα τα «καυτά» θέματα, μεταξύ των οποίων η αλλαγή της έδρας για την εθνική ομάδα, που φεύγει οριστικά από το «Καραϊσκάκης», αλλά και για όσα συνάντησε ο ίδιος και το νέο ΔΣ όταν ανέλαβε. 

Η αρχική τοποθέτηση του Βαγγέλη Γραμμένου: «Η συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής έγινε σήμερα εκτός Αθηνών. Έχουμε πάρει την απόφαση η ομοσπονδία να βγει από την εσωστρέφεια. Ήταν ενα κλειστό κλαμπ. Η πρώτη εκτός Αθηνών συνεδρίαση θα έπρεπε να γίνει στη Θεσσαλονίκη, ως η δεύτερη σε πληθυσμό πόλη. Θα ακολουθήσουν και άλλες συνεδριάσεις σε άλλα σημεία.  Όλο αυτό το χρονικό διάστημα, κάθε άλλο παρά ρόδινα ήταν τα πράγματα. Όλη η εκτελεστική επιτροπή είναι καθημερινά στις επάλξεις. Είναι πολλά τα προβλήματα, προσπαθούμε να βάλουμε σειρά ώστε να αρχίσουμε και το κομμάτι του δημιουργικού έργου, όπως το είχαμε εξαγγείλει». 

Ακολούθως όσα είπε απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων: 

Σχετικά με το γεγονός ότι υπάρχει ξένος αρχιδιαιτητής και ξένος ομοσπονδιακός τεχνικός: «Το γεγονός ότι υπάρχει ξένος αρχιδιαιτητής έχει να κάνει με παρέμβαση της FIFA, η οποία διαπίστωσε ότι υπήρχε πρόβλημα μεγάλο στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Είτε το θέλουμε, είτε όχι, το ζητούμενο είναι αν θα επανέλθουμε στην κανονικότητα. Έχει αλλάξει συμπεριφορά ο Έλληνας διαιτητής και η ΚΕΔ; Σήμερα εισήχθη θέμα και συζητήθηκε στη βάση ενός στρατηγικού πλάνου και ανάπτυξης και συγκροτήθηκε όργανο το οποίο θα φέρει προτάσεις. Θα υπάρξει πρωτοβουλία για να δούμε πως μπορούμε να ενισχύσουμε το θέμα των Ελλήνων ποδοσφαιριστών και προπονητών. Για το θέμα της μη επιλογής Έλληνα προπονητή για την εθνική ομάδα, ας συμφωνήσουμε ότι το διακύβευμα της πρόκρισης στο επόμενο EURO είναι πάρα πολύ σημαντικό. Εκτιμήσαμε ότι δεν μπορούμε να πάρουμε ένα ρίσκο επιλέγοντας άλλο προπονητή, Έλληνα ή ξένο. Μακροπρόθεσμα, μπορούμε να συζητήσουμε για το ελληνικό στοιχείο»

Για την ΚΕΔ και τις σχέσεις που έχει με την Ομοσπονδία: «Η ΚΕΔ αναφέρεται μόνο στον πρόεδρο της ΕΠΟ. Δεν υπάρχει το προηγούμενο κανονιστικό πλαίσιο. Συνομιλώ με την ΚΕΔ, η συνεργασία είναι αγαστή και το ζητούμενο είναι το αποτέλεσμα όσων κάνει η ΚΕΔ. Είμαστε σήμερα ευχαριστημένοι με όσα συμβαίνουν στην ελληνική διαιτησία; Είμαστε σε θέση να πούμε ότι έχουμε πάρει το σωστό δρόμο, παρά τα λάθη τα οποία γίνονται; Συγκριτικά με το παρελθόν είναι καλύτερη η εικόνα; Η υποκειμενική κρίση μου είναι ότι τα πράγματα είναι καλύτερα, το πρωτάθλημα είναι περισσότερο ανταγωνιστικό. Σαφώς γίνονται και λάθη. Τόσα χρόνια υπήρχε αξιοκρατία στη συγκρότηση των πινάκων διατησίας. Αν μου απαντήσει κάποιος θετικά, θα διαφωνήσω μαζί του. Σήμερα προωθούνται διαιτητές και παίζουν όπως αξιολογούνται. Πρέπει να έρθει νέο αίμα με όρους ισότητας, ισονομίας και αξιοκρατίας. Η εκτίμησή μου είναι ότι φέτος η διαιτησία είναι καλύτερη». 

 

Για τις αποζημιώσεις των διαιτητών: «Τελείωσε αυτό το ζήτημα. Θα καταβληθούν όλα τα οφειλόμενα. Θα βάλει πλάτη η ΕΠΟ και θα μπούμε σε μια άλλη λογική αποπληρωμής. Τέλος το πανηγύρι με τις οφειλές των διαιτητών. Θα πληρώνονται και σε όποιον αρέσει». 

 

Για το VAR: «Έχουμε κάνει την ανάλυση των δεδομένων, έγιναν παρουσιάσεις και τώρα είμαστε στο στάδιο του τι απαιτείται. Είναι και θέμα της Πολιτείας και των δυνατοτήτων των γηπέδων. Κινούμαστε στην κατεύθυνση της καθιέρωσης του VAR. Θα δεχθούμε και τους επιπρόσθετους εφόσον τους εγκρίνει η Σούπερ Λίγκα».