Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Στη Σύρο το Σάββατο 1/2/2014 η Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΠΣ Κυκλάδων διοργάνωσε με επιτυχία τις εξετάσεις της σχολής διαιτησίας στις οποίες πήραν μέρος 9 διαιτητές από τα νησιά Σύρο, Πάρο και Νάξο με εκπρόσωπο της ΚΕΔ/ ΕΠΟ τον κ.Δημήτρη Καλύβα.

Ακολούθησε  η προγραμματισμένη ημερίδα με θέμα “Αθλητισμός-Βία-Διαιτητής” με κεντρικό ομιλητή τον κ.Καλύβα.Ο κ. Καλύβας δραστηριοποιείται έντονα τα τελευταία χρόνια με την ΚΕΔ και μάλιστα έχει ένα μεγάλο κομμάτι ευθύνης, τόσο στην εκπαίδευση όσο και σε πολλά άλλα θέματα. Έχει ακόμα την ευθύνη του ορισμού διαιτητών στην κορυφαία κατηγορία της χώρας μας,την Super League. Ο κ.Καλύβας εντυπωσίασε το πολυπληθές ακροατήριο με την μεταδοτικότητα και τη σαφήνεια της ανάλυσης του θέματος. Στην ομιλία του αναφέρθηκε στον Έλληνα διαιτητή, αλλά και τη βία και ποιος την προκαλεί.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι από την Περιφέρεια Ν.Αιγαίου, του Δήμου Σύρου -Ερμούπoλης και την Περιφερειακή διεύθυνση εκπαίδευσης,όπως ο περιφερειακός διαυθυντλης εκπαίδευσης Ν.Αιγαίου Δ.Μεσσιάρης ο διευθυντής εκπαίδευσης Κυκλάδων και μελος του Δ.Σ της ενωσης Κυκλάδων Χρ, Κεφτεράνης, ο διευθυντής του ΚΕΔΥ Λ.Μαιτός ,κ.α

To παρών έδωσαν και ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Κυκλάδων κ.Σιγάλας μαζί με μέλη του Δ.Σ. ο οποίος ευχαρίστησε για την παρουσία του τον κ.Καλύβα και του απένειμε  αναμνηστικο δώρο.

Ακόμα παραβρέθηκαν προπονητές, αθλητές όλων των ομάδων, διαιτητές αλλά και πολλοί παράγοντες των τοπικών σωματείων.

Στην Επιτροπή διαιτησίας της ΕΠΣ Κυκλάδων γίνεται μια εξαιρετική δουλειά στον τομέα της επιμόρφωσης από τον εκπαιδευτή κ.Α.Αρμακόλα, ενώ οι αξιόλογοι διαιτητές που υπάρχουν περιμένουν ότι σύντομα θα υπάρχει εκπροσώπησή τους στις μεγαλύτερες εθνικές κατηγορίες ώστε αυτό να αποτελέσει πόλο έλξης και για τους νεώτερους διαιτητές.