Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Οι νέοι πίνακες ανακοινώθηκαν και το... αίμα που χύθηκε δεν έχει προηγούμενο. Συνολικά 49 άτομα καρατομήθηκαν από τους πίνακες διαιτητών, βοηθών και παρατηρητών της Σούπερ Λίγκας, αριθμός πρωτοφανής στα χρονικά.

Από τις αξιολογήσεις βγαίνουν ορισμένα ξεκάθαρα συμπεράσματα. Είχαμε γράψει με το που ανακοινώθηκε ο Μέλο Περέιρα ως ο νέος αρχιδιαιτητής ότι αυτό που έχει σημασία είναι ποιους θα ακούει ο Πορτογάλος, αφού από τα διαδραματιζόμενα στην ελληνική διαιτησία δεν είχε ιδέα και φυσικά δεν προλάβαινε μέσα σε 10 ημέρες να διαμορφώσει άποψη για κανέναν.

Από τα ονόματα, λοιπόν, αυτών που μπήκαν και, κυρίως, εκείνων που βγήκαν είναι ξεκάθαρο ότι οι Σταύρος Τριτσώνης και Μιχάλης Κουκουλάκης "έπαιξαν" όλο το παιχνίδι. Και αυτό είναι πασιφανές τόσο από το γεγονός ότι... οι παροπλισμένοι την περσινή σεζόν πήγαν σπίτι τους, ανέβηκαν όσοι είχαν χρησιμοποιηθεί στη Σούπερ Λίγκα ως διαιτητές αν και ήταν στον πίνακα της Football League και κόπηκαν και κάποιοι που είχαν πολύ λίγους ορισμούς απ' όταν ανέλαβαν οι δύο πρόσφατα αποσυρθέντες από την ενεργό δράση Ελληνες διεθνείς.

Επίσης, είναι ξεκάθαρο ότι FIFA και UEFA ήταν ενήμερες για το τι θα συμβεί, προφανώς μέσω κάποιων προσώπων από τη Διοικούσα Επιτροπή της ΕΠΟ. Και αυτό συνάγεται εκτός των παραπάνω και από την καρατόμηση του διεθνή Γιώργου Κύζα, με τον οποίο σε ΕΠΟ και ΚΕΔ ήταν πυρ και μανία μετά τη διαιτησία του στον ημιτελικό ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκού, αλλά και από το γεγονός ότι πέντε μέλη που ήταν στην ΚΕΔ επί Γκιρτζίκη (Ζωγράφος, Νταμπώσης, Γκρούτσης, Γενναίος, Σωμαρακάκης), τους έφαγε το... μαύρο σκοτάδι. Ούτε φυσικά είναι άσχετη και τυχαία η δήλωση του Υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη ότι "άνοιξε νέα σελίδα για την ελληνική διαιτησία".

Απλά δεν χρειαζόταν να στηθεί ολόκληρη συνεντευξη Τύπου για να μας πουν ο Βασάλο και ο Περέιρα ότι ο Πορτογάλος είναι το αφεντικό και αυτός που παίρνει τις αποφάσεις για πίνακες και ορισμούς, ούτε να λέει ο νέος αρχιδιαιτητής στα τεστ ότι βλέπει όλους τους διαιτητές με το ίδιο μάτι και θα τους κρίνει στο γήπεδο. Οι επιλογές που είχε ήταν δύο και πολύ συγκεκριμένες. 'Η, θα εμπιστευόταν τους συνεργάτες του ή θα έκανε ό,τι ο Ντάλας. Θα άφηνε τους ίδιους πίνακες και θα τους έκρινε όλους στο γήπεδο. Ολα τ' άλλα είναι... να 'χαμε, να λέγαμε.

Σε ό,τι αφορά τις επιλογές, στην συντριπτική πλειοψηφία τους αναμενόμενες. Ισως κάποιοι περίμεναν να μείνει ο Κιοτζένης και να φύγει ο Νεοφυτιάδης και ν' ανέβει ο Κορδολαίμης αντί του Τζοβάρα. Πέραν τούτου, ουδέν...

Τέλος, ένα... άρωμα εκλογών υπάρχει στις επιλογές, αλλά να δούμε και τους πίνακες των μικρότερων κατηγοριών για να δούμε τη γεύση έχει το φαγητό...

Π. ΚΟΥΤΑΚΟΣ