Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Στον αγώνα της Σπόρτινγκ Β΄ με την Ακαδέμικα, η δεύτερη πήρε ένα πέναλτι που θα μνημονεύεται για πολλά  χρόνια.

Συγκεκριμένα, ένας αναπληρωματικός παίκτης της Σπόρτινγκ εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο  και έπαιξε την μπάλα με το πόδι του.                                                     

Στη συνέχεια έπαιξε την μπάλα με τα χέρια στην γραμμή του άουτ που έκανε ζέσταμα και ο διαιτητής του αγώνα υπέδειξε την άσπρη βούλα!

Το λάθος που έχει γίνει από ΟΛΟΥΣ (δείτε το link στο τέλος του άρθρου) είναι πως ο διαιτητής έδωσε πέναλτι διότι ο αναπληρωματικός έπαιξε την μπάλα με τα χέρια (φώτο).                                                                                                                        Σε αυτές  τις  περιπτώσεις όμως, με οποιοδήποτε μέρος του σώματος και αν έπαιζε την μπάλα, θα ήταν ακριβώς το ίδιο!

Στην συγκεκριμένη περίπτωση ο αναπληρωματικός παρεμβαίνει στο παιχνίδι παίζοντας αρχικά την μπάλα με το πόδι (φώτο) και αυτή είναι η χρονική στιγμή όπου ο διαιτητής διακόπτει το παιχνίδι και δίνει πέναλτι!

Πέναλτι θα έπρεπε επίσης να δοθεί ακόμη και αν στη θέση του αναπληρωματικού ήταν ένας αξιωματούχος ομάδας ή παίκτης που αντικαταστάθηκε ή αποβλήθηκε.

Δείτε παρακάτω τι αναφέρει ο Κανόνας 3:

Εφόσον το παιχνίδι διακόπηκε και ο επηρεασμός οφείλονταν:

 

σε έναν αξιωματούχο ομάδας, αναπληρωματικό ή παίκτη που  αντικαταστάθηκε ή

αποβλήθηκε, τότε το παιχνίδι επαναρχίζει με άμεσο ελεύθερο λάκτισμα ή

λάκτισμα πέναλτι (εάν είναι μέσα στην περιοχή πέναλτι).

 

Επίσης ο διαιτητής σωστά δείχνει κίτρινη κάρτα στον αναπληρωματικό διότι εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο χωρίς την άδειά του.

 

Κανόνας 12

Παραπτώματα που τιμωρούνται με κίτρινη κάρτα

 

Αναπληρωματικός ή παίκτης που αντικαταστάθηκε, παρατηρείται αν είναι ένοχος για:

 

είσοδο, επιστροφή (ξαναγυρίζει, επιστρέφει) στον αγωνιστικό χώρο χωρίς την άδεια του διαιτητή

 

 

Τέλος να επισημάνουμε ότι αν η συγκεκριμένη φάση γινόταν στο τέρμα και η ενέργεια στερούσε ένα γκολ τότε θα έπρεπε να δοθεί και κόκκινη κάρτα στον αναπληρωματικό (όπως επίσης και αν στη θέση του ήταν ένας παίκτης που αποβλήθηκε ή αντικαταστάθηκε.                                                                                      Εάν όμως  πρόκειται για αξιωματούχο ομάδος (ο οποίος είναι δηλωμένος στο φύλλο αγώνα)  τότε θα δινόταν ΜΟΝΟ πέναλτι χωρίς κόκκινη κάρτα,   καθώς κίτρινες και κόκκινες κάρτες ΔΕΝ δίνονται στους αξιωματούχους ομάδων

 

.https://www.google.gr/?gws_rd=ssl#q=%CF%80%CE%B5%CE%BD%CE%B1%CE%BB%CF%84%CE%B9+%CF%83%CE%B5+%CF%87%CE%B5%CF%81%CE%B9+%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%80%CE%BB%CE%B7%CF%81%CF%89%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%85