Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

ΠΟΛΛΑ ΤΑ θεματα που συζητηθηκαν στην σημερινη αυναντηση του υφυπουργου αθλητισμου Γ,Βσιλειαδη με την διοικουσα επιτροπη της ΕΠΟ  Εκεινο που σε κάθε περιπτωση ειπωθηκε ηταν πως πρεπει να δρομολογηθουν οι ενεργειες που πρεπει να γινουν ώστε να οδηγηθει η ποδοσφαιρικη ομοσπονδια σε εκλογες Κι αυτό θα συμβει με την απαλοιφη της διαιταξης στο Νομο του Γιωργου Ορφανού ώστε οι αρχαιρεσιες να διεξαχθουν με βαση το υπαρχον καταστατικο της ΕΠΟ Κατι που εχει ζητησει και η ΦΙΦΑ

ΕΝΙΑΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΠΟ / ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ ΣΕ UEFA / FIFA ΣΤΙΣ 18 ΜΑΪΟΥ

Το νέο καταστατικό που έχει προχωρήσει αρκετά θα είναι σύμφωνα με την κοινή πρόταση των ΕΠΟ - Βασιλειάδη. Από την Ομοσπονδία πάνω στην ενημέρωση και την συζήτηση προέκυψε πως οι κανονισμοί είναι τελειωμένοι. Η πρόταση που θα πάει σε UEFA / FIFA για το νέο μοντέλο διοίκησης της ΕΠΟ και τον τρόπο που θα λειτουργεί σε όλα τα επίπεδα θα είναι ενιαία και σύμφωνα με τα όσα έχουν πει οι δύο μεριές. Κάτι που θα γίνει στις 18 Μαϊου που έχει κλειστεί η επαφή παρουσία πιθανώς και του Κουτσοκούμνη και της Γενικής Γραμματέας της FIFA, κ. Σαμούρα.

Ανάμεσα σε ΕΠΟ και Βασιλειάδη πρόκειται να υπάρξει και 2η συνάντηση πριν τις 18 Μαϊου και την επαφή με τις FIFA / UEFA. Εκεί θα... κλειδώσει και όλο το πλάνο και το πρόζεκτ ως προς το τι θα παρουσιάσουν στις δύο διεθνείς Ομοσπονδίες που αξιώνουν εγγυήσεις σε όλα τα επίπεδα. Εφόσον περάσει αυτή η πρόταση από FIFA και UEFA οι εκλογές της Ομοσπονδίας θα γίνουν τον Ιούλιο.

ΤΟ  ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΑΙ Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ ΓΙΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Το πόρισμα που αναμένεται από την DELOITTE δεν είναι κάτι που απασχολεί μόνο την ΕΠΟ. Είναι κάτι που ενδιαφέρει άμεσα και τις FIFA και UEFA. Οι πληροφορίες που υπάρχουν ως προς αυτήν την κατεύθυνση δεν είναι ενθαρρυντικές. Η ΕΠΟ εξακολουθεί να μην φαίνεται από όλα τα πορίσματα ως βιώσιμη στον απαιτούμενο βαθμό και ο φόβος για νέες μεγάλες... τρύπες στο οικονομικό που μπορεί να προκύψουν από αυτά τα πορίσματα είναι υπαρκτός. Στην ΕΠΟ πάντως δεν πρόκειται να κρύψουν τίποτα, όπως έκαναν και με προηγούμενες έρευνες επί των οικονομικών (σ.σ. η ΠΔΕ). Εκτός των άλλων πάντως ο κ. Βασιλειάδης ενημέρωσε τους ανθρώπους της Ομοσπονδίας πως μέσα στις επόμενες δράσεις του θα είναι να περάσει και ένα μικρό νομοσχέδιο με 10 άρθρα που δεν θα έχει σχέση με θέματα ΕΠΟ και ποδοσφαίρου. Τουλάχιστον αυτό έγινε κατανοητό μέσα από την κουβέντα.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  ΤΗΣ ΕΠΟ

 

Από την ΕΠΟ ως ενημέρωση τονίστηκε πως κατά την συνάντηση διαπιστώθηκε ταύτιση απόψεων σε θέματα που θα διέπουν το νέο θεσμικό πλαίσιο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο Υφυπουργός ενημερώθηκε για την εξέλιξη των εργασιών, όσον αφορά στην κατάρτιση του νέου καταστατικού και τον έλεγχο σε οικονομικά θέματα της Ομοσπονδίας, ο οποίος συνεχίζεται, αλλά και το συνολικό έργο της ΠΔΕ / ΕΠΟ, εν όψει της ολοκλήρωσης της εντολής που έλαβε από την FIFA, στις 31 Μαΐου. Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην επικείμενη συνάντηση του Υφυπουργού και του Προέδρου της ΠΔΕ με την FIFA και την UEFA στις 18 Μαΐου στη Ζυρίχη και συμφωνήθηκε ότι η επόμενη μέρα του ελληνικού ποδοσφαίρου, θα διέπεται από καθεστώς διαφάνειας, ισονομίας και χρηστής διοίκησης στο πλαίσιο του αυτοδιοίκητου του ποδοσφαίρου και αυστηρής τήρησης της νομιμότητας.