Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Οι εικόνες του ποδοσφαίρου δεν είναι πάντοτε κακές. Υπάρχουν και εικόνες που κρύβουν όμορφες ανθρώπινες ιστορίες και δείχνουν το μεγαλείο του ποδοσφαίρου.

Μια τέτοια εικόνα είναι αυτή από το Κλεάνθης Βικελίδης στο πρόσφατο παιχνίδι του Άρη με την Καλλιθέα για την 25η αγωνιστική της Football league και σας την παρουσιάζει η ΕΡΤ Σερρών. Στο 32ο λεπτό της αναμέτρησης ο διαιτητής Απόστολος Τζουμαλάκης έδειξε κίτρινη κάρτα στον έμπειρο αμυντικό του Άρη Στάθη Ταυλαρίδη. Μια κίτρινη κάρτα σε μια φάση του αγώνα διαφορετική από τις υπόλοιπες. Και ο λόγος είναι ότι τους πρωταγωνιστές της συγκεκριμένης φάσης τους ενώνουν πολλά. Αρκετά χρόνια πριν δύο νέα παιδιά ξεκινούσαν το ποδόσφαιρο με όνειρα και φιλοδοξίες σε ένα μικρό χωριό του Νομού Σερρών, τον Προβατά. Ο μεγαλύτερος κατά τρία χρόνια Στάθης έδειξε γρήγορα το μεγάλο ταλέντο του και έγινε σε μικρή ηλικία βασικός στην Ελπίδα Προβατά. Εκείνη την περίοδο ο Απόστολος ήταν ο τερματοφύλακας της παιδικής ομάδας του χωριού. Οι δύο παίκτες έγιναν γρήγορα φίλοι. Τους ένωνε η κοινή αγάπη τους για το ποδόσφαιρο και την ομάδα του χωριό τους. Ο Στάθης άνοιξε γρήγορα τα… φτερά του και από την Ελπίδα Προβατά βρέθηκε στην Άρσεναλ. Προηγήθηκε η μεταγραφή στον Ηρακλή κι ένα εκπληκτικό του παιχνίδι με την Εθνική Ελπίδων κόντρα στην Αγγλία στη Λεωφόρο του άνοιξε τη… λεωφόρο της δόξας. Οι «κανονιέρηδες» των κάλεσαν, τον δοκίμασαν σε φιλικό με την Τότεναμ και η… συνέχεια είναι γνωστή. Ο Απόστολος αφού κρέμασε τα γάντια του τερματοφύλακα έγινε διαιτητής επιβεβαιώνοντας ότι το… μήλο πέφτει κάτω από τη μηλιά (ο πατέρας του Δημήτρης Τζουμαλάκης ήταν διαιτητής).

Ο Απόστολος στα πρόσφατα επαναληπτικά αγωνιστικά τεστ των διαιτητών της Football League ήταν ο μοναδικός που τα πέρασε κάνοντας 17,8 που είναι το όριο της Σούπερ Λιγκ. Έτσι ενώ βρίσκεται στον προθάλαμο της μεγάλης κατηγορίας του ποδοσφαίρου μας ξεκίνησε να σφυρίζει σε παιχνίδια της Football league και στο δεύτερο παιχνίδι του συνάντησε τον καλό του φίλο, τον Στάθη Ταυλαρίδη. Στο 32ο του έδειξε την κίτρινη κάρτα δείχνοντας ότι θέλει να υπηρετήσει τη διαιτησία με αντικειμενικότητα και ήθος. Κι αν στη φωτογραφία ο Στάθης δείχνει σαν να λέει «σε μένα φίλε κίτρινη!» είναι σίγουρο ότι όχι μόνο του τη… συγχώρεσε αλλά εύχεται ο φίλος και συγχωριανός του να κάνει ανάλογη καριέρα με αυτόν. Άλλωστε και τους δύο τους ενώνει (εκτός από την αγάπη για το ποδόσφαιρο και την ομάδα του χωριού τους από την οποία ξεκίνησαν) το ήθος, ο εξαιρετικός χαρακτήρας και η στάση που κρατούν σε αυτό που υπηρετούν που έχει και τις… καλές εικόνες τελικά.

Ενδιαφέρον θα έχει να οριστεί ο Απόστολος Τζουμαλάκης σε παιχνίδι της Λαμίας αφού με τον τερματοφύλακας της, τον Βαγγέλη Πίτκα υπήρξαν συμπαίκτες. Οι δύο τους ήταν οι τερματοφύλακες της Μικτής ομάδας της ΕΠΣ Σερρών με προπονητή τον Δημήτρη Αϊβαζίδη.

 

Πηγή: ert.gr