Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

ΤΕΛΙΚΑ η οδηγια που εχει δοθει στους διαιτητες στις περιπτωσεις που δινουν πεναλτυ τι χρωμα καρτας θα δειχνουν στον παικτη που κανει τη παραβαση ,εχει προκαλεσει ποικιλες συζητησεις Και το ειδαμε το βραδυ της Τριτης οπου ο Σιδηρόπουλος κατελογησε πεναλτυ υπερ της Μπάγερν εδειξε αρχικα κιτρινη στον Κοσιελνι και στη συνεχεια σε συννενοηση με τον επιπροσθετο Χαρη Καλογερόπουλο που ειχε …πιατο την φαση την μετετρεψε σε κοκκινη Και φαινεται ότι ειχαν δικηο

Είναι χαρακτηριστικο ότι η  βρετανική Mirror δικαιώνει τον Τάσο Σιδηρόπουλο για την αποβολή του Κοσιελνί και εξηγεί τον λόγο. Συμφωνούν με τον Έλληνα ρέφερι και οι Σάβατζ, Γουέμπ ενώ με ότι συνεβη και την τελικα αποφαση που πηρε ο Ελληνας ρεφερυ  ταυτιστηκε και ο Παναγιωτης Βαρουχας σε δηλωσεις στον sport Fm

 H  βρετανική Mirror  εξηγεί γιατί ο Έλληνας διαιτητής πήρε τη σωστή απόφαση και δεν εχει δικηο η Αρσεναλ που διαμαρτυρεται και περισσοτερο ο Βενγκερ για την αποβολη Γραφει λοιπον 

Στη φάση του 53ου λεπτού ο Κοσιελνί ανέτρεψε τον Λεβαντόφσκι εντός περιοχής (δείτε τη φάση στο παρακάτω βίντεο)

https://www.youtube.com/watch?v=6mR7CUjm4zM&feature=youtu.be

και ο Σιδηρόπουλος έδειξε το σημείο του πέναλτι και έβγαλε κίτρινη κάρτα στον άσο της Άρσεναλ. Ο Καλογερόπουλος όμως είχε σύντομο διάλογο με τον Δωδεκανήσιο ρέφερι και τότε ο Σιδηρόπουλος έβγαλέ την κόκκινη στον Κοσιελνί.

Το δημοσίευμα της Mirror, λοιπόν, αναφέρει πως ο Σιδηρόπουλος πήρε τη σωστή απόφαση καθώς ο κανονισμός έχει αλλάξει. Τι αναφέρει για το πέναλτι και την κόκκινη κάρτα ο κανονισμός; Πως αν υπάρχει παράβαση με κράτημα, τράβηγμα ή σπρώξιμο ή ο παραβάτης παίκτης δεν προσπαθεί να παίξει τη μπάλα τότε θα πρέπει να τιμωρηθεί με κόκκινη κάρτα.

Μάλιστα και ο παλαίμαχος άσος και νυν σχολιαστής της Mirror, Ρόμπι Σάβατζ, έγραψε στο twitter πως η απόφαση του Σιδηρόπουλου είναι σωστή, κάτι για το οποίο συμφώνησε και ο πρώην Άγγλος ρέφερι Χάουαρντ Γουέμπ.

ΒΕΝΓΚΕΡ «Η ΑΠΟΒΟΛΗ ΗΤΑΝ ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΗΣ»

Παντως μετα το τέλος του αγώνα ο Αρσέν Βενγκέρ ανέφερε μεταξύ άλλων πως δεν έχει παράπονα από τους παίκτες του, αλλά από τη διαιτησία: «Η απόφαση του διαιτητή και του βοηθού για την αποβολή του Κοσιελνί ήταν σκανδαλώδης. Το πέναλτι στον Λεβαντόφσκι δεν ήταν και επίσης ήταν σε θέση οφσάιντ. Οι παίκτες μου δεν με απογοήτευσαν, ο διαιτητής όμως ναι...»

ΒΑΡΟΥΧΑΣ»Ο ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟ ΠΗΡΑΝ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ

 Μιλώντας στο sportfm.gr ο τηλεκριτικος διαιτησιας και προεδρος του ΣΑΔ Παναγιωτης Βαρούχας , τόνισε πως τόσο ο Σιδηρόπουλος, όσο και ο επιπρόσθετος βοηθός, Χαράλαμπος Καλογερόπουλος, λειτούργησαν απολύτως σωστά στην φάση του πέναλτι στον Λεβαντόφσκι και της αποβολής του Κοσιελνί από το παιχνίδι. 

Ο Παναγιώτης Βαρούχας, στάθηκε στην αλλαγή του κανονισμού, ο οποίος πλέον είναι ξεκάθαρος, αφού κάθε απώθηση όπως η συγκεκριμένη, συνεπάγεται και κόκκινη κάρτα. Το μόνο λάθος του Έλληνα ρέφερι είναι η επιλογή να δείξει αρχικά κίτρινη, αλλά στη συνέχεια με τη συμβολή του Καλογερόπουλου, παίρνει τελικά την σωστή απόφαση. 

Εκτός από την συγκεκριμένη φάση, ο Παναγιώτης Βαρούχας, τόνισε ότι η ελληνική διαιτητική πεντάδα, έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι, παίρνοντας σωστές αποφάσεις, ακόμα και στις πιο δύσκολες φάσεις. 

Αναλυτικά όσα είπε στο sportfm.gr ο Παναγιώτης Βαρούχας 

Για τη φάση του 33’ που ζητάει πέναλτι η Άρσεναλ: «Σε αυτή την φάση κακώς διαμαρτύρεται για πέναλτι η Άρσεναλ. Ο αμυντικός της Μπάγερν κόβει καθαρά και πετάει τη μπάλα κόρνερ με το αριστερό του πόδι. Ο Καλογερόπουλος που είναι στα δύο μέτρα έχει τον έλεγχο της φάσης και σωστά δεν υποδεικνύει παράβαση αφού δεν υπάρχει» 

Για την φάση του πέναλτι της Μπάγερν: «Είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχει επαφή. Έχουμε πει πολλές φορές ότι ο διαιτητής δεν έχει δυναμόμετρο να δει αν είναι δυνατό ή όχι το σπρώξιμο. Υπάρχει όμως παράβαση. Πρέπει να σημειώσουμε ότι με την τροποποίηση του κανονισμού, η οποιαδήποτε απώθηση, είτε είναι τράβηγμα, είτε είναι σπρώξιμο, είναι κόκκινη. Σωστά ο Σιδηρόπουλος αποβάλει τον παίκτη. Το μόνο λάθος εδώ είναι ότι βιάστηκε να βγάλει κίτρινη, αλλά και πάλι με τη συμβολή του Καλογερόπουλου, παίρνει τη σωστή απόφαση». 

Για τις διαμαρτυρίες της Άρσεναλ για οφσάιντ του Λεβαντόφσκι στη φάση του πέναλτι: «Ο Βενγκέρ διαμαρτύρεται για οφσάιντ του Λεβαντόφσκι στη φάση που κερδίζει το πέναλτι. Πρέπει να πούμε ότι στα τέσσερα από τα πέντε γκολ της Μπάγερν υπάρχει υποψία οφσάνιντ, αλλά σε όλες τις περιπτώσεις ο Ευθυμιάδης παίρνει τις σωστές αποφάσεις. Βλέπουμε ότι σε ένα δύσκολο ματς, σε ένα μεγάλο παιχνίδι ο Ευθυμιάδης ήταν άριστος, σε αντίθεση με την Ελλάδα που επανειλημμένως έχει κάνει λάθη. Είναι ένα θέμα προς συζήτηση αυτό, το γεγονός ότι οι διαιτητές στο εξωτερικό βλέπουν διαφορετικά τα παιχνίδια σε σχέση με το πρωτάθλημα».