Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά
 

Πολλα εχουμε δει αλλα αυτο ειναι απο τ’ αγραφα!!!

 Δεν φτανει που προσπαθουν από τον περασμενο Μαρτιο να ετοιμασουν το βιβλιο των Κανονων του Παιχνιδιου (οι οποιοι είναι σε εφαρμογη από τον Ιουνιο του 2016) αλλα και τωρα που το ανεβασαν (2017) είναι το μισο!!!

Πριν λιγες μερες λοιπον εμφανιζοταν ως κατορθωμα και ως μεγα project της αναπτυξης το ότι μετα από περιπου ένα χρονο ανεβασαν τους Κανονες του Παιχνιδιου.

Ενώ λοιπον τα μισά πρωταθληματα εχουν παιχτει, ενώ το ετος αλλαξε και σε κανα διμηνο το διεθνες Ποδοσφαιρικο Συμβουλιο θα συνεδριασει εκ νεου για αλλαγες των Κανονων αυτοι θυμηθηκαν να πανηγυρισουν για το μεγαλο project το οποιο δεν ηταν τιποτε άλλο παρα να συμπληρωσουν τις αλλαγες στη πληρη εκδοση των Κανονων που ηδη υπηρχε!

Παρουσιαστηκε λοιπον ως τεραστια επιτυχια και ως κατι ξεχωριστο των Βασαρα, Μάνθου και Μποζατζιδη (αληθεια οι δυο τελευταιοι είναι στην ΚΕΔ και δεν το μαθαμε).

Και λεμε δεν βαριεσε, καλιο αργα παρα ποτε, που λεει και ο λαος!

Όμως  όταν ανακαλυψαμε ότι ανεβασαν στο σαιτ της ΕΠΟ το μισο βιβλιο των Κανονων του Παιχνιδιου της FIFA πεσαμε από τα συνεφα!!!

Είναι δυνατον να μεταφραζεται και να αναρταται το βιβλίο της ΦΙΦΑ  κατά το δοκουν και κατά πως θα αποφασισουν οι προαναφερομενοι;

Είναι δυνατον να ελαβαν αδεια από τη FIFA για να το κανουν αυτο;

Είναι δυνατον να γινονται μισες δουλεις για να καλυφθει το κενο που δημιούργησε η καθυστερηση για τη οποια οι ιδιοι ευθυνονται;

Για να γινουμε ποιο συγκεκριμενοι παραθετουμε παρακατω τα link των Κανονων FIFA και ΕΠΟ για να τους δειτε και να καταλαβετε τις διαφορες.

http://www.fifa.com/mm/Document/FootballDevelopment/Refereeing/02/79/92/44/Laws.of.the.Game.2016.2017_Neutral.pdf

 

http://www.epo.gr/media/files/KATASTATIKO_KANONISMOI/KANONISMOI_JUNE_2016/Laws_of_the_game_Digital_GRE.pdf

 θα διαπιστωσετε λοιπον τα παρακατω:

Το βιβλιο της FIFA αποτελειτε από περιπου 200 σελιδες ενώ αυτό της ΕΠΟ από τις μισές 100!

Η ΦΙΦΑ  εχει συμπεριελαβει από φετος ολοκληρη ενοτητα στο βιβλιο της οπου αναφερονται λεπτομερως και επεξηγηματικα οι αλλαγες της τρεχουσας χρονιας 2016-2017, ενώ η συγκεκριμενη ενοτητα δεν υπαρχει πουθενα στην μεταφρασμενη στα Ελληνικα εκδοση.

Το σημαντικοτερη όμως είναι ότι απουσιαζει παντελως η τριτη ενοτητα του βιβλιου της FIFA, οι πρακτικες οδηγιες για αξιωματουχους αγωνα, τις οποιες απο περυσι η FIFA αποφασισε να συμπεριλαμβανονται στο βιβλιο των Κανονων του Παιχνιδιου!!!

Η συγκεκριμενη ενοτητα είναι παρα πολύ σημαντικη για τους διαιτητες αλλα δεν υπάρχουν πουθενα!!

Ως ένα μονο παραδειγμα και για να αντιληφτείτε τη σημασια   της ενοτητας των πρακτικων οδηγιων που λειπουν αρκει να ριξετε μια στην εκδοση της ΕΠΟ και στον Κανονα 11 (οφσαιτ). Θα διαπιστωσετε οτι δεν υπαρχει κανενα σκιτσο επεξήγησης του Κανονα. Αν ριξετε όμως μια ματια στην εκδοση της FIFA και στην ενοτητα πρακτικες οδηγιες θα διαπιστωσετε ότι τα σκιτσα του οφσαιτ αναφερονται πλεον εκει, σελ. 193…

Το ιδιο συμβαινει και με πολλες άλλες περιπτωσεις των Κανονων.

Είναι λοιπον σαφεστατο ότι η αναρτηση των Κανονων είναι προβληματικη και μονο σε αναπτυξη δεν απευθύνεται.

Απορια δημιουργει το γεγονος πως μεχρι πριν λιγους μηνες η πληρης εκδοση των προηγουμενων πρακτικων οδηγιων ηταν αναρτημενες στο σαιτ της ΕΠΟ και ετσι το μονο που επρεπε να γινει ηταν να προσαρμοστει οτι νεο υπαρχει πανω σε αυτες.

Είναι δυνατον να επιτρέπονται τετοια πραγματα από διοικησεις που εχει ορισει η FIFA;

Είναι δυνατον να επιτρεπεται να αναρτώνται οι  Κανονες 10 μηνες μετα και μαλιστα κατά αυτόν τον τροπο;

Είναι δυνατον να εκτίθενται ΦΙΦΑ  ΕΠΟ και ΚΕΔ με αυτόν τον τροπο;