Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Μετά το τέλος της ΓΣ της ΕΠΟ, στην οποία ο Βαγγέλης Γραμμένος εξελέγη με ευρεία πλειοψηφία νέος εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας στην ΕΟΕ, ακολούθησε διάλογος των προέδρων των Ενώσεων με τον Κωστάκη Κουτσοκούμνη.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης επανεπιβεβαιώθηκε ότι μέχρι τις 31/05 η εντολή της FIFA στην ΠΔΕ είναι να οδηγήσει την Ομοσπονδία σε εκλογές, με τον Κουτσοκούμνη να υποστηρίζει ότι βασικός στόχος της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας είναι οι αλλαγές στον αθλητικό νόμο και ειδικότερα οι διατάξεις που αφορούν το εκλογικό σύστημα της ΕΠΟ, ενώ υπογράμμισε ότι αν αυτό δεν συμβεί τότε η FIFA θα εξετάσει δυναμικότερες λύσεις.

Η μεγαλύτερη αμφισβήτηση προς το πρόσωπο του κ. Κουτσοκούμνη εκφράστηκε από τον πρόεδρο της ΕΠΣ Ηρακλείου, Νίκο Τζώρτζογλου, ο οποίος αναρωτήθηκε πως μπορεί να χτυπήσει τη διαφθορά κάποιος στην χώρα του οποίου αυτή κυριαρχεί.

Ο Κουτσοκούμνης δεν δεσμεύτηκε για τίποτα, με το μοναδικό κέρδος των Ενώσεων να είναι η αποδοχή της σύστασης μίας ολιγομελούς επιτροπής απ’ όλες τις τάσεις που κυριαρχούν στο ελληνικό ποδόσφαιρο, η οποία θα συνομιλεί με τη FIFA για τις εξελίξεις στην ΕΠΟ.

Ακολουθεί ο διάλογος των πρόεδρων των ΕΠΣ με τον Κουτσοκούμνη:

Γρηγορίου (πρόεδρος ΕΠΣ Λάρισας): Γιατί δεν ορίστηκε κανένας από τις Ενώσεις στην ΠΔΕ της ΕΠΟ; (σ.σ. η ερώτηση δεν απαντήθηκε)

Γρηγορίου: Θα αυξηθεί η δύναμη του επαγγελματικού ποδοσφαίρου στην ΕΠΟ;

Κουτσοκούμνης: Δεν έχουμε πρόβλημα για τον τρόπο που γίνονται οι εκλογές. Θα μπορούσαν να είναι καλύτερα. Κανένα σώμα και καμία τάξη ψηφοφόρων δεν πρέπει να έχει τα 2/3 για αλλαγές στο καταστατικό γιατί τότε είναι βάρος των υπολοίπων. Λείπουν κομμάτια από το ποδόσφαιρο στη ΓΣ τα οποία τα έχετε αγνοήσει. Για παράδειγμα η FIFA λέει ότι οι γυναίκες έχουν ίσα δικαιώματα. Δεν θα κάνουμε κάτι μονομερώς. Δεν έχουμε κατασταλάξει. Όταν κατασταλάξουμε θα μιλήσουμε μαζί σας.

Γρηγορίου: Θα μπει χρονοδιάγραμμα για τις αλλαγές της ΠΔΕ;

Κουτσοκούμνης: Αν θέλετε να πάτε πιέσετε να αλλάξει ο νόμος περί εκλογών και μπορείτε να το κάνετε αύριο μπορούμε να φύγουμε και αύριο. Τι θέμα είναι η πολιτεία θα άρει κάποιους νόμους με τους οποίους δεν συμφωνεί η FIFA και δεν ανέχεται όπως το εκλογικό σύστημα της ομοσπονδίας. 

Σε ερώτηση του προέδρου της ΕΠΣ Αρτας, Θανάσης Τρομπούκης, ο Κουτσοκούμνης απάντησε: Αν η πολιτεία δεν άρει την παρεμβατική της νομοθεσία σχετικά με τις εκλογές της ΕΠΟ, θα ζητήσουμε επίσημα από την κυβέρνηση να διαφοροποιήσει κάποιους νόμους ή να άρει κάποιους άλλους. Αν δεν το κάνει τότε έχουμε πρόβλημα. Θα το λύσει η FIFA με την κυβέρνηση. Αλλιώς η FIFA θα πρέπει να σκεφθεί τί θα κάνει.

Γραμμένος (πρόεδρος ΕΠΣ Μακεδονίας): Θέλετε αρωγή μια μικρής ομάδας νομικών ώστε να σας βοηθήσει στους κανονισμούς;

Κουτσοκούμνης: Ναι θα επιθυμούσα ένα ολιγομελές σώμα το οποίος να εκφράζει όλο το ποδόσφαιρο να συγκροτηθεί από όλες τις Ενώσεις, ώστε να έχουμε επικοινωνία, να συναντιόμαστε και να συζητήσουμε. Για το κανονιστικό έργο, η απάντηση είναι όχι, Είμαστε καλυμμένοι νομοθετικά με τα άτομα που έχουμε.

Γραμμένος: Υπάρχει σχέδιο βοήθειας για τις Ενώσεις;

Κουτσοκούμνης: Τα οικονομικά της ΕΠΟ είναι χάλια. Περί σκανδάλου θα μιλάμε για το θέμα του ταξιδιωτικού. Έχουν παγώσει οι λογαριασμοί. Δεν ξέρω τι μπορώ να αποκαλύψω τώρα. Στην επιτροπή που θα φτιάξετε μπορώ να αποκαλύψω περισσότερα καθώς και τις προτάσεις προς την πολιτεία.

Τζώρτζογλου (πρόεδρος ΕΠΣ Ηρακλείου): Ισχύουν τα "τρελά" χρήματα που ακούγονται ότι δίνει η FIFA; (σ.σ. η ερώτηση δεν απαντήθηκε)

Τζώρτζογλου: Η ΠΔΕ της ΕΠΟ είναι η πολιτεία;

Κουτσοκούμνης: Δεν δέχομαι τέτοιες ερωτήσεις. Δεν ήρθαμε να μιλήσουμε με ανθρώπους, αλλά για τη λειτουργία της ομοσπονδίας.

Τζώρτζογλου: Δε δέχομαι ότι φτιάξει το θέμα της διαφθοράς στην Ελλάδας κάποιος στη χώρα του οποίου ακμάζει η διαφθορά.

Σε ερώτηση του προέδρου της ΕΠΣ Γρεβενών, Δημοσθένη Κιουπτσίδη, ο κ. Κουτσοκούμνης απάντησε: Σε περίπτωση που η πολιτεία δεν μας ικανοποιήσει στο θέμα των εκλογών, δεν θέλω να φτάσουμε ως εκεί, αλλά θα παρέμβουμε πιο δυναμικά.

Είπα ότι τα άτομα του ποδοσφαίρου δεν είναι υπεράνω των νόμων για κακουργήματα και για ποινικά αδικήματα. Σε αυτές τις περιπτώσεις δεν τους προστατεύει κανένα αυτοδιοίκητο.

Χατζηαποστόλου (τέως πρόεδρος ΕΠΣ Κιλκίς): Ο νόμος μας έθεσε εκτός ποδοσφαίρου εμένα και τον κ. Γκαγκάτση, παρότι άλλα λέει το καταστατικό της ΕΠΟ και της FIFA. Θα υπάρξει εναρμόνιση;

Κουτσοκούμνης: Δεν έχουμε φτάσει ως εκεί. Υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση μέχρι να φτάσουν υποθέσεις στη δικαιοσύνη. Θα το συζητήσουμε με την επιτροπή που θα αποφασίσετε να συγκροτήσετε.

Στον επίλογο του διαλόγου ο κ. Κουτσοκούμνης επεσήμανε τα εξής: Για την οικονομική ενίσχυση έχω την εντύπωση ότι η ΕΠΟ αδυνατεί. Θα προσπαθήσουμε ως κίνηση καλής θέλησης να βγάλουμε ένα κονδύλι από FIFA και UEFA. Θα το δω με τους αρμόδιους. Δεν υπόσχομαι τίποτα. Οποιαδήποτε προσπάθειας υπονόμευσης θα μας βρει αντίθετους. Είμαστε στο ίδιο καράβι.