Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Πολεμος ξεσπασε μεταξυ συνδεσμου διαιτητων Πειραια και επιτροπης διαιτησιας της ενωσης με αφορμη την ανακοινωση του συνδεσμου( την υπογραφουν ο προεδρος Δ. Πλουμίδης και ο γεν.γραμματέας Σπ.Βούλγαρης)που αναφερεται στους ορισμους .Η ανακοινωση του συνδέσμου βγηκε το απογευμα και το βράδυ ηλθε η απαντηση της επιτροπής διαιτησιας της ΕΠΣΠ

Πρωτα η ανακοίνωση του συνδεσμου

   «  Η διοίκηση του Σ.Δ.Π. Πειραιά σε αυτή την κρίσιμη καμπή που βρίσκονται τα πειραϊκά πρωταθλήματα, αισθάνεται την υποχρέωση να συμβουλέψει τους διαιτητές του Πειραιά, να είναι προσεκτικοί και υπεύθυνοι, να αποφασίζουν σύμφωνα με τον κανονισμό διαιτησίας, να βρίσκονται σε άριστη φυσική κατάσταση και να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό στους αγώνες που απομένουν, για να τελειώσουν ομαλά τα πρωταθλήματα μας.

     Επίσης αισθάνεται την ανάγκη να απευθυνθεί στους δυο διαιτητές μέλη της που μετέχουν στην Ε.Δ./Ε.Π.Σ.Π. και να τους παροτρύνει να κάνουν τους καλύτερους ορισμούς, χρησιμοποιώντας τους πιο φορμαρισμένους από τους άξιους διαιτητές μας.

     Επειδή οι διαμαρτυρίες από τα σωματεία, είτε με ανακοινώσεις στον τύπο, είτε με παραστάσεις στην Ένωση, πληθαίνουν ανησυχητικά, κύριοι Νίκο Αγαδακο και Γιώργο Κωστακο, καταλάβετε επιτέλους ότι κάθε αγώνας έχει την δική του σημασία για τα αγωνιζόμενα σωματεία, υποχρέωση σας είναι να διαφυλάξετε το κύρος αυτών των αγώνων με τις κατάλληλες τοποθετήσεις διαιτητών.

     Δεν ορίζουμε διαιτητή σε αγώνα επειδή πρέπει να παίξει αυτός, αλλά επειδή αξίζει να παίξει.

     Χρησιμοποιήστε όλο το δυναμικό που έχετε, όχι επιλεκτικά.

     Μην γίνεται εσείς υπαίτιοι υποβιβασμού η μη, προαγωγής η μη, κάποιου σωματείου. Είστε εκεί για να διαμορφώνεται τον πινάκα ορισμών, όχι τον πινάκα της βαθμολογίας κάνοντας ακατάλληλους ορισμούς.

     Δεν είναι σωστό οι ίδιοι διαιτητές να αγωνίζονται συνεχώς στους ίδιους ομίλους της Α’ και Β΄ Κατηγορίας.

    Οι παράγοντες των σωματείων στην δύσκολη καμπή που περνά η χώρα μας, αιμορραγούν οικονομικά κάθε μέρα. Μην γίνεται οι ηθικοί αυτουργοί της απομάκρυνσης τους από τον χώρο του ποδόσφαιρου.

    Κύριοι, ο Πειραιάς δεν σταματά στο Πέραμα, στον Κορυδαλλό και στην Καστέλα. Είναι πολύ μεγαλύτερος. Υπάρχει η Σαλαμίνα, η Αίγινα, το Μοσχάτο και άλλες περιοχές.

    Κρατηθείτε μακριά στις συμβουλές και υποδείξεις για ορισμούς διαιτητών, από ανθρώπους που δεν γνωρίζουν την διαιτητική ψυχολογία."

    

 Η  ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΔ ΤΗΣ ΕΠΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

 Τα μέλη της Επιτροπής Διαιτησίας του Πειραιά, έχουν επιλέξει ως πάγια τακτική,

να απασχολούν τα Μ.Μ.Ε όσο το δυνατόν λιγότερο με ανακοινώσεις και να αφοσιώνονται σε αυτό που το Δημοκρατικά   εκλεγμένο, από τη συντριπτική πλειοψηφία των Πειραϊκών σωματείων Δ.Σ της Ε.Π.Σ. Πειραιά, τα έχει                 επιλέξει, (μέσα από δεκάδες άλλους αξιολογότατους συναδέλφους, με κριτήρια πλήρως διαφανή και αξιοκρατικά), να επιτελέσουν ΕΡΓΟ, μέσα από ΣΟΒΑΡΗ, ΥΠΕΥΘΥΝΗ και ΔΙΑΦΑΝΗ δουλειά.

      Επειδή όμως η ημιμάθεια είναι πιο επικίνδυνη από την αμάθεια, πολύ δε περισσότερο όταν αυτή συνεπικουρείται και κατευθύνεται από υποβουλημιαία εξωσωματειακά συμφέροντα, οφείλουμε να διευκρινίσουμε ότι: ΑΡΧΙΔΙΑΙΤΗΤΕΣ Πανελληνίως, αλλά και στην Πειραϊκή Επιτροπή Διαιτησίας, ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΔΕΝ                       ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!! ΟΛΟΙ οι ορισμοί διαιτητών στους αγώνες των Πειραϊκών πρωταθλημάτων, ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΦΩΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ Ε.Δ της Ε.Π.Σ.Π.

      Σε ότι αφορά δε τις εκτιμήσεις για ανεπιτυχείς ή ακόμα και κατευθυνόμενες διαιτησίες, το κάθε σωματείο έχει δικαίωμα και να τις εκφράζει αλλά και να τις υποστηρίζει, προσκομίζοντας όμως αρμοδίως όποιο αποδεικτικό τεκμήριο διαθέτει, μέσα από τη νόμιμα καθιερωμένη διαδικασία. Αν δεν το πράττει όμως, τότε αποδεικνύει ότι όλα αυτά γίνονται καθ’ επιλογήν της μεθόδου δημιουργίας εντυπώσεων και της εξυπηρέτησης άλλων σκοπών και στόχων. Στόχος της Ε.Δ/Ε.Π.Σ.Πειραιά  ΗΤΑΝ και  ΕΙΝΑΙ, ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ και ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ των πρωταθλημάτων μας.

      Ο ποδοσφαιρικός Πειραιάς είναι μία ‘’μεγάλη παρέα’’ και σε μία παρέα όλοι γνωρίζουν την ιστορία, το ήθος, τις επιδιώξεις και την προσφορά του κάθε ενός, μέσα σε αυτή την παρέα".