Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά
 

Για "χρυσή ευκαιρία" των ομάδων για να αλλάξουν το ελληνικό ποδόσφαιρο προς το καλύτερο έκανε λόγο ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, στην συνάντησή του με τις ΠΑΕ της Super League.

"Είναι μια χρυσή ευκαιρία να λυθεί τόσο το θέμα της αξιοπιστίας όσο και το θέμα της διαιτησίας, και να δώσουμε στον κόσμο το πρωτάθλημα που του αξίζει. Μπορεί να μην έχετε άλλη ευκαιρία! Η FIFA με ενημέρωσε ότι είναι διατεθειμένη να έρθει ξανά, ακόμα και τη Δευτέρα, ώστε να κάνετε τη συνάντηση εδώ και τώρα. Πρέπει να επιβληθεί ένα σωστό μοντέλο στη διαιτησία, αξιόπιστο, ώστε να έχουμε πρωτάθλημα που θα παίζετε με ίσους όρους.

Η FIFA, ακόμα και τώρα, περιμένει πρόσκληση για να έρθει. Καλέστε την, να έρθει εδώ άμεσα η αντιπροσωπεία και να γίνει η συνάντηση που ματαίωσε η ΕΠΟ, για να τελειώσουμε με το θέμα της διαιτησίας. Θα ζητήσω και εγώ με όλους τους τρόπους να πράξει το ίδιο η ΕΠΟ, να καλέσει και εκείνη τη FIFA, να γίνει εδώ και τώρα η συνάντηση.

Πρέπει οπωσδήποτε να γίνει αυτή η συνάντηση. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Αν δεν γίνει, τότε την άλλη Τετάρτη θα είμαστε εδώ, να τα ξαναπούμε", είπε στους εκπροσώπους των ομάδων ο Υφυπουργός Αθλητισμού.

Από την πλευρά τους, όλες οι ΠΑΕ εξέφρασαν την επιθυμία τους να αρχίσει το πρωτάθλημα στις 10/09, καθώς η NOVA δεν τις έχει πληρώσει λόγω της μη έναρξη του, με αποτέλεσμα αρκετές ομάδες να έχουν οικονομικά ζητήματα.

Παράλληλα, την απόλυτη στήριξή του στον κ. Κοντονή εξέφρασε ο Δημήτρης Μελισσανίδης, λέγοντάς του πως "είσαι γίγαντας υπουργός και θέλεις πραγματικά να φτιάξεις το ποδόσφαιρο. Ολοι αυτοί που σε βρίζουν είναι οι συνιστώσες της «εγκληματικής οργάνωσης»".

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του Ολυμπιακού, Γιάννης Βρέντζος, σχολιάσε: "Και εμείς με τη FIFA είμαστε, αλλά δεν καταλαβαίνω τι θα γίνει αν διεξαχθούν τρεις αγωνιστικές πριν τις εκλογές της ΕΠΟ".

Μεγάλη αίσθηση προκάλεσε η στάση του εκπροσώπου της ΑΕΛ, Αλέξη Κούγια, ο οποίος εμφανίστηκε έξαλλος με την στάση της ΕΠΟ και την ματαίωση της συνάντησης με το κλιμάκιο των FIFA-UEFA, με την ατάκα "δέκα τραχανοπλαγιάδες της ΕΠΟ καθορίζουν τη ζωή μας και τα λεφτά μας" να είναι χαρακτηριστική.

Μάλιστα, ο κ. Κούγιας είχε και ένα μικροεπεισόδιο με τον εκπρόσωπο του Ατρόμητου, Βαγγέλη Μπαταγιάννη. Συγκεκριμένα, ο κ. Μπαταγιάννης τον διέκοψε, με αποτέλεσμα ο εκπρόσωπος της ΑΕΛ να του απαντά: "Τι μιλάς εσύ; Είσαι υπάλληλος. Εδώ μιλάνε οι ιδιοκτήτες".

Βέβαια, η κατάσταση δεν ξέφυγε έπειτα και από παρέμβαση του κ. Κοντονή, ο οποίος τους είπε: "Σταματήστε. Εδώ δεν είναι συνεδρίαση της Super League".

Ξεχωριστή ήταν και η τοποθέτηση του Φώτη Κωστούλας, ο οποίος ανέφερε τα εξής: "Πήρα ταξί για να έρθω και μόλις είπα στον ταξιτζή που πηγαίνω μου είπε: «Είμαι οπαδός του Παναθηναϊκού. Εχω κόψει το γήπεδο με αυτά που συμβαίνουν. Πες στον Κοντονή να μην κάνει πίσω»".

Οταν η κουβέντα πήγε στην διαιτησία, ο εκπρόσωπος του ΠΑΟΚ, Δημοκράτης Παπαδόπουλος, ανέφερε: "Η διαιτησία προκαλεί τη βία. Οι διάκοι και οι... παππάδες. Αν ξανάρθει ο Παππάς στην Τούμπα, ο κόσμος θα μπει και πάλι μέσα στον γήπεδο".

 

ΠΗΓΗ www,SoccerPlus.gr