Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά
 

Πανηγυρική συγκέντρωση της πλειοψηφίας των Ενώσεων στη Θεσσαλονίκη! Οι 29 Ενώσεις της αντιπολίτευσης (επί συνόλου 55) αποφάσισαν ομόφωνα ότι υποψήφιος πρόεδρος της ΕΠΟ θα είναι ο Βαγγέλης Γραμμένος, τον οποιο ειχε συμφωνησει να ηγηθει και η συμμαχια

Ετσι ο κύβος ερρίφθη: Από τον Βορρά και συγκεκριμένα τη Θεσσαλονίκη προέρχεται ο άνθρωπος που θα ηγηθεί της προσπάθειας εξυγίανσης του ελληνικού ποδοσφαίρου. Πριν από λίγη ώρα, οι 29 Ενώσεις - αριθμός που χαρίζει ξεκάθαρη πλειοψηφία στην αντιπολίτευση - αποφάσισαν... ομοφωνα  ότι ο Βαγγέλης Γραμμένος, ένας άνθρωπος έμπειρος στο ποδόσφαιρο αλλά ταυτόχρονα άφθαρτος και μακριά από εμπλοκές με τη διαφθορά, θα είναι ο τελικός υποψήφιος για την προεδρία της ΕΠΟ.

 

Η θέση της προεδρίας καθώς και η νέα κατάσταση που θα διαμορφωθεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο θα κριθεί τον Οκτώβριο στις εκλογές της ΕΠΟ, ωστόσο από σήμερα έχουμε... καπνό. Και τούτο διότι εν μέσω θέρους, τουλάχιστον 29 Ενώσεις έδωσαν το παρών ψηφίζοντας Γραμμένο. Δεν υπήρξε μάλιστα άλλη υποψηφιότητα, δείγμα του πόσο συμπαγής είναι αυτή τη στιγμή η αντιπολίτευση.

Την επιλογή Γραμμένου στηρίζουν τόσο ο ΠΑΟΚ, όσο και ο Παναθηναικός με την ΑΕΚ, ενώ θετικά διακείμενες είναι και οι περισσότερες ΠΑΕ της Super League καθώς στο προσωπο του Γραμμένου βλέπουν μετά από χρόνια κάτι που δεν έχει καμία σχέση με την σημερινή αρρωστημένη κατάσταση που έχει οδηγήσει το ποδόσφαιρο σε παρακμή 

Ε.ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ "ΕΙΝΑΙ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΟΥΝ"

Ο Βαγγέλης Γραμμένος, που είναι ο τελικός υποψήφιος για την προεδρία της ΕΠΟ, , ανέφερε στις πρώτες του δηλώσεις: «Είμαι χαρούμενος και ευχαριστημένος από την όλη διαδικασία που εκλέχθηκα ομόφωνα ώστε να είμαι επικεφαλής της παράταξης για να αναλάβω την προεδρία της ΕΠΟ. Θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου όλους τους συναδέλφους για την επιλογή τους στο πρόσωπό μου. Με χαρά αποδέχτηκα να ηγηθώ αυτής της προσπάθειας. Στόχος είναι να αλλάξει το ποδόσφαιρο της χώρας μας και να βρει τον δρόμο που πρέπει και του αξίζει. Η κατάσταση αυτή πρέπει να λάβει ένα τέλος. Είναι μεγάλη η ευθύνη μου και πρέπει άμεσα το ποδόσφαιρο να αλλάξει και να βρει το σωστό δρόμο. Αυτό είναι μια ηχηρή απαίτηση όλων των Ελλήνων» και συμπλήρωσε:

 

 «Είμαι πεπεισμένος πως η κίνηση που ηγούμαι θα είναι η νικήτρια. Η επόμενη μέρα θα είναι δύσκολη, σε αυτή την μεγάλη προσπάθεια δεν περισσεύει κανένας, τους θέλουμε όλους δίπλα μας.  Κάθε υγιή δύναμη τη θέλουμε μαζί μας. Μόνο με ενότητα θα βγούμε από το τέλμα. Μακριά από εμάς οι ρεβανσισμοί και οι τάσεις αποκλεισμού. Είμαστε η κίνηση που θέλει να ενώσει το ποδόσφαιρο με την επιστροφή του κόσμου και της οικογένεια στο γήπεδο. 

 

Στόχος μας είναι να ενώσουμε όλες τις δυνάμεις για ένα υγιές ποδόσφαιρο. Είμαστε ικανοποιημένοι με τον αριθμό των Ενώσεων που βρέθηκαν εδώ. Είναι κι άλλες Ενώσεις μαζί μας, οι οποίες στο προσεχές διάστημα θα αποκαλυφθούν».

Σε ερώτηση για το μήνυμα που στέλνει σε όσους δε θέλουν την "κάθαρση" στο ελληνικό ποδόσφαιρο: "Το μήνυμα που στέλνει κανείς είναι πως πρέπει να δεις κατάματα την πραγματικότητα και την αλήθεια. Αν θέλεις να πετύχεις και αν θέλεις να αλλάξεις τα πράγματα προφανώς και ξεκινάς από τον εαυτό σου. Το μήνυμα λοιπόν που στέλνει η δική μας κίνηση είναι... "κοιταχτείτε στον καθρέπτη και αν θεωρείται πως το ποδόσφαιρο κινείτε στον σωστό δρόμο τότε και εμείς μαζί σας είμαστε".

Για τον αριθμό των Ενώσεων και αν περίμενε να είναι περισσότερες:"Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι από την προσέλευση των Ενώσεων. Είναι προφανώς πως σε μία εκλογική αναμέτρηση κάποιες Ενώσεις πως παρά το γεγονός πως θέλουν να αλλάξουν τα πράγματα δε θέλουν ακόμα να βγουν φανερά και να στηρίξουν την κίνηση μας. Αυτό θα γίνει το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα".

Για το που θα κριθεί η εκλογική "μάχη": "Ο προεκλογικός αγώνας δεν άρχισε σήμερα. Αυτός δίνεται εδώ και μήνες. Και από εμάς και από την Ομοσπονδία. Ολοι τους πήρανε τα μηνύματα και αυτά είναι που μας δίνουν την αισιοδοξία που προανέφερα".

Για το Υπουργείο αθλητισμού και τη στάση Κοντονή: "Νομίζω πως ο κ. Κοντονής και εμείς λέμε το αυτονόητο. Λέμε αυτό που λέει η συντριπτική πλειοψηφία της κοινής γνώμης. Η Πολιτεία είναι για να επιβλέπει και να υποπτεύει, το ποδόσφαιρο το ίδιο είναι αυτό που δημιουργεί το πρόβλημα και η μεγάλη μερίδα της κοινής γνώμης αποδοκιμάζει και ζητάει τη λύση του. Με τις δικές μας δυνάμεις και τη δική μας φιλοσοφία θέλουμε να δώσουμε τη λύση".

Για τους βασικούς πυλώνες της αλλαγής στο ποδόσφαιρο εάν η παράταξη του κερδίσει τις εκλογές: "Μέχρι την Δευτέρα όλα τα μέσα θα έχουν την διακήρυξη των στόχων που συζητήσαμε. Υπήρχε ένας βασικός άξονας και έχουμε βγάλει την κεντρική ιδέα. Εκεί θα δείτε και τις ενότητες. Είναι περίπου 20 οι θέσεις μας ανά ενότητα. Το πρώτο βήμα είναι η συναίνεση. Ελάτε να φτιάξουμε το ποδόσφαιρο. Αυτό δεν ουτοπία. Πρέπει να προχωρήσουμε άμεσα σε διάλογο με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, την Πολιτεία, με κάθε φορέα που εμπλέκεται με το ποδόσφαιρο. Επίσης, εξορθολογισμός των οικονομικών της Ομοσπονδίας. Αναβάθμιση όλων των Επιτροπών της Ομοσπονδίας. Νέος τρόπος λειτουργίας της εκτελεστικής επιτροπής. Εισαγωγή των κανονισμών. Ολοι ξέρουμε τι συμβαίνει με αυτούς τα τελευταία χρόνια στην ΕΠΟ. Η νέα διοίκηση της ΕΠΟ δεν θα αυθαιρετεί. Τροποποίηση των κανονισμών. Θα τους επεξεργαστούμε όλους και θα αποδίδετε δικαιοσύνη με βάση τους κανονισμούς που θα έχουν εγκριθεί στην γενική συνέλευση της Ομοσπονδίας. Επίσης, κεφάλαιο Εθνική ομάδα. Πρέπει να ανακάμψει να βρει τα πατήματά της. Δε μπορεί η Εθνική ομάδα να απουσιάζει από το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Βασικοί άξονες αυτοί. Τέλος, διοίκηση από αιρετούς, από αυτούς που έχουν ρητή εντολή από Ενώσεις και ΠΑΕ".

Το βασικό μήνυμα που θέλει να στείλει στον απλό φίλαθλο: "Η αλλαγή είναι προ των πυλών. Εμείς διαβεβαιώνουμε όλη τη φίλαθλη κοινή γνώμη πως δεν πάμε στην Ομοσπονδία για τα "θέλω" μας και την εξουσία. Πάμε να φτιάξουμε το ποδόσφαιρο, γιατί το αγαπάμε. Δεν θα προδώσουμε κανέναν".

 

Για την αναβολή του ελληνικού πρωταθλήματος και αν αποτελεί πλήγμα:"Είναι ο ορισμός της αναξιοπιστίας. Το τέλμα αυτό της καχυποψίας και της αδιαφάνειας είναι διαρκή φαινόμενα. Ολα αυτά οδηγούν στη λήψη προληπτικών μέτρων. Είναι οξυμένα τα πράγματα. Το ποδόσφαιρο πρέπει να κατεβάσεις τους τόνους, να αμβλύνει τις αντιξοότητες. Αυτό που εισπράττω καθημερινά είναι πως κάτι πρέπει να γίνει. Δεν αρκεί η προληπτική λήψη μέτρων. Ξαναλέω αυτό που γίνεται σήμερα είναι ο ορισμός της αναξιοπιστίας".