Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά
 

Μετά το πρωτοφανές γενικό μπάχαλο που δημιούργησαν οι καρατομήσεις τόσο των αξιόλογων και έμπειρων διαιτητών, βοηθών και παρατηρητών όσο και των νέων, ταλαντούχων και ελπιδοφόρων που καρατομήθηκαν χωρίς λόγο και αιτία από αυτούς που εδώ και δύο χρόνια συνεχώς ευαγγελίζονται την ανάπτυξη και την πρόοδο της διαιτησίας αλλά και την δήθεν υιοθέτηση και εφαρμογή των συστημάτων και  των πρακτικών της UEFA έχουμε να επισημάνουμε τα παρακάτω:

Μετά την ανακοίνωση των φετινών πινάκων διαιτησίας (αλλά και πέρυσι) προέκυψαν μεγάλες αδικίες σε διαιτητές, βοηθούς και παρατηρητές.

Οι δημοσιευμένες διαμαρτυρίες και αντιδράσεις από τις ΕΠΣ αλλά και ΠΑΕ ήταν αρκετές αλλά και σημαντικές ενώ και στα διαιτητικά στέκια σχεδόν όλοι αναγνωρίζουν τις απαράδεκτες κρίσεις των δύο τελευταίων ετών οι οποίες ξεσήκωσαν πολύ γκρίνια.

Αυτές οι μεγάλες αντιδράσεις και οι διαμαρτυρίες δημιουργούν ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα για τους διοικούντες τη διαιτησία καθώς τα προηγούμενα χρόνια δεν υπήρχαν τέτοιου είδους αντιδράσεις και ανακοινώσεις.

Τα παραπάνω καταδεικνύουν ότι αυτοί που ανέλαβαν τις τύχες της διαιτησίας εδώ και δύο χρόνια απέτυχαν παταγωδώς και τέτοιου είδους πίνακες τερατουργήματα δεν είναι δυνατόν να σταθούν.

Πρέπει να λοιπόν να αντιληφθούν όσοι έτυχε και ευνοήθηκαν με κάθε τρόπο από αυτές τις συγκυρίες ότι δεν χρειάζεται να πανηγυρίζουν και να θριαμβολογούν καθώς μπορεί να μείνουν στην ιστορία και ως διμηνίτες!  Ας σκεφτούν (όχι όλοι) ότι είναι κακό στην άμμο να χτίζεις παλάτια..

Αυτοί όμως που πρέπει να αντιληφθούν πλήρως την κατάσταση και να μην απογοητευτούν με τίποτε είναι οι διαιτητές, βοηθοί και παρατηρητές που στην κυριολεξία αποκεφαλίστηκαν χωρίς λόγο και αιτία. Αυτοί λοιπόν που βιώσαν φέτος αλλά και πέρυσι να συμβαίνουν αυτά τα πρωτοφανή πράγματα σε βάρος τους δεν πρέπει να κυριευτούν από απογοήτευση σε καμία περίπτωση, κάνοντας τη χάρη σε αυτούς που δήθεν κόπτονται για την ανάπτυξη και την πρόοδο του χώρου, καθαρίζοντας ένα σωρό έμπειρους διαιτητές αλλά κυρίως νέα παιδιά, ταλέντα του προγράμματος CORE που πρωτοεφαρμόστηκε το 2013 και τα οποία επένδυσαν και κατέθεσαν κόπο, χρόνο και χρήματα για την εξέλιξή τους τουλάχιστον την τελευταία τετραετία. Αυτοί λοιπόν αντί για απογοήτευση και ξενέρωνα πρέπει να πεισμώσουν όσο καμία άλλη φορά. Πρέπει να πουν στον εαυτό τους ότι δεν θα τους περάσει και με υπομονή και επιμονή  θα περιμένουν τη  δικαίωση που αξίζουν. Για να αποδείξουν σε αυτούς που τους καθάρισαν στεγνά ότι έκαναν τεράστιο λάθος και διέπραξαν τεράστια αδικία. Η προσπάθεια λοιπόν πρέπει να συνεχισθεί με ακόμη μεγαλύτερο πείσμα.  Άλλωστε το να είσαι διμηνίτης δεν έχει και κανένα νόημα!

Επίσης υπάρχει και κάτι άλλο που θα πρέπει να τους δίνει κουράγιο και δύναμη για ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια,  το ότι τουλάχιστον στο χώρο της διαιτησίας όλοι γνωρίζουν και συζητάνε τις τελευταίες ημέρες  για τις εύνοιες και τις αδικίες που έχουν γίνει και όλοι ξέρουν πόσο αναπτύσσεται και προοδεύει η διαιτησία με τέτοιες πρακτικές. Από αύριο λοιπόν όλοι στο γήπεδο για προπόνηση!!! 

Κουίζ: Η διάταξη για τον υποβιβασμό των δύο τελευταίων αναιρέθηκε φέτος!

Με το Σπαρτιάτη και τον διαιτητή με τον πατέρα που διαχειρίζεται σαιτ όλα οκ!          

 

Μήπως τώρα που πέρασαν μερικές μέρες γνωρίζει κάποιος να μας ενημερώσει αν υπάρχει κανείς που συμφωνεί ή διαφωνεί με αυτά που έκαναν;