Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά
 

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Λάρισας, Ζήσης Γρηγορίου μιλώντας στην «ΕΡΑ Σπορ» υποστήριξε ότι το ποδόσφαιρο οδεύει στην ολική καταστροφή με τη νυν διοίκηση της ΕΠΟ, ωστόσο εκτίμησε πως η αντιπολίτευση θα κερδίσει τις επερχόμενες εκλογές στην Ένωση.

Επίσης προχώρησε στην αποκάλυψη ότι υπάρχουν πατέρες διαιτητών, που χειρίζονται σάιτ με σκοπό την προώθηση των γιων τους στους πίνακες διαιτησίας!

Η αρχική τοποθέτηση του Ζήση Γρηγορίου για τον καταρτισμό των νέων πινάκων διαιτησίας: «Το ποδόσφαιρο οδεύει στην ολική καταστροφή, διότι η νυν διοίκηση λειτουργεί με γνώμονα το κακό του. Οι αξιολογήσεις γίνονται με βάση ποιες Ενώσεις μας στηρίζουν και ποιες είναι απέναντι. Άρα δεν μας ενδιαφέρει ποιοι είναι οι καλύτεροι διαιτητές. Άρα θα έχουμε προβλήματα στους αγώνες και θα έχουμε αντιπαραθέσεις μεταξύ των ομάδων και φαινόμενα βίας. Η μεγαλύτερη κατάκτηση θα είναι η αλλαγή της φιλοσοφίας των προέδρων γιατί εμείς διοικούμε. Πρέπει λοιπόν να αλλάξει η νυν διοίκηση».

Σε ερώτηση αναφορικά με τις επιλογές διαιτητών Super League, ο κ. Γρηγορίου τόνισε:«Δεν ξέρουμε ποιοι δίνουν εξετάσεις, ποιοι είναι επιτυχόντες, ποιοι ανεβαίνουν, ποιοι κατεβαίνουν. Οι βαθμολογίες δεν είναι κρυφές αλλά δεν είναι και ανακοινώσιμες. Συνολική εικόνα δεν υπάρχει γιατί η κάθε ΕΠΣ ξέρει τις βαθμολογίες του δικού της διαιτητή. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αυτή η λειτουργία είναι εν κρυπτώ. Το ποδόσφαιρο έχει φτάσει στο σημείο μηδέν»

Ο κ. Γρηγορίου μάλιστα αναφέρθηκε και σε συγκεκριμένα παραδείγματα: «Ο διαιτητής Τζήλος έχει δύο «πατέρες». Εμένα και τον Γκιρτζίκη. Και όμως ο Γκιρτζίκης δεν έδειξε κανέναν οίκτο. Έφτασε σε σημείο να τον φάει διότι η 'Ενωση στην οποία ανήκει είναι απέναντί του. Γιατί έπρεπε να βγάλουν τη λίστα την Πέμπτη; Ίσως λόγω των εκλογών στα Χανιά. Κάποιο μέλος στο ΔΣ της ΕΠΣ Χανίων έκανε προσφυγή εναντίον της διοίκησης και την Πέμπτη προκλητικότατα ο γιος του συγκεκριμένου μέλους, που είναι διαιτητής (σ.σ. Γιαννουλάκης) ανέβηκε στη Super League».

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Λάρισας κατήγγειλε επίσης τη λειτουργία δύο ιστοσελίδων χαμηλής «στάθμης» που εξυπηρετούν συγκεκριμένους σκοπούς διεθνών μάλιστα διαιτητών: «Το ποδόσφαιρό μας διοικείται από διαιτητοπατέρες που λειτουργούν σάιτ για να προωθήσουν τα παιδιά τους. Πρόκειται για διεθνείς διαιτητές Εσεις δεν ξερετε ότι διαχειριστης στο piazzasports.gr  και στο r-epo-rter.blogspot. είναι πατερας διεθνους διαιτητη ?’

Για την κατάσταση που έχει περιέλθει το ελληνικό ποδόσφαιρο και ποια είναι η λύση, είπε: «Οι ομάδες μας δίνουν προκριματικά από τον Ιούλιο. Η Εθνική μας κατρακυλάει και η ΕΠΟ έχει οικονομικά σμπαραλιαστεί διότι είναι εξαρτώμενη από την πορεία της Εθνικής. Ποια σοβαρή επιχείρηση θα επενδύσει σε αυτό το ποδόσφαιρο; Υπάρχει ένα τέλμα. Αν θέλουν να βοηθήσουν το ποδόσφαιρο αυτοί που το διοικούν, πρέπει να πάμε σε εκλογές. Πιθανότατα πρέπει να οριστεί προσωρινή διοίκηση από τις διεθνείς ομοσπονδίες».

Ο Ζήσης Γρηγορίου μάλιστα απεύθυνε και κάλεσα στις Ενώσεις που στηρίζουν τη διοίκηση Γκιρτζίκη: «Πρέπει να σκεφτούν όλοι τη ζοφερότητα της κατάστασης. Ιδίως οι πρόεδροι που πείσθηκαν τον Ιούνιο ότι η νυν διοίκηση θα κάνει κάτι διαφορετικό. Κάνω κάλεσμα σε όλες της Ενώσεις που τραβούν τον Γολγοθά, διότι δεν είναι μόνο το θέμα των διαιτητών. Ετσι και ανοίξουν το στόμα τους για ένα απλό θέμα, για το από πού θα πάρουν μελάνι για παράδειγμα, να γνωρίζουν ότι θα βρεθούν και αυτές στο στόχαστρο. Κανείς δεν είναι φτιαγμένος για να διοικεί εφ' όρου ζωής. Οι Ενώσεις που έχουν διαλυθεί σε θέμα παρατηρητών και διαιτητών έχουν συσπειρωθεί, είναι μία γροθιά και θα τιμωρήσουν το σύστημα. Και αυτές όμως που στηρίζουν τη νυν διοίκηση, αλλά δεν είναι στον σκληρό πυρήνα, στις Επιτροπές, στα φαγοπότια, στα τραπέζια και δεν περνούν καλά, πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν γίνεται να προχωρήσουμε έτσι. Κάτι πρέπει να κάνουμε. Το κατεστημένο που κυριαρχεί αυτή τη στιγμή θα εξοντώσει και τους ίδιους αν έχουν μία απλή διαφοροποίηση. Πρέπει λοιπόν να διαλύσουμε αυτό το σύστημα για μία καλύτερη μέρα για το ερασιτεχνικό και επαγγελματικό ποδόσφαιρο».

Τέλος, ο κ. Γρηγορίου εξέφρασε την αισιοδοξία του για τη νίκη της αντιπολίτευσης στις εκλογές της ΕΠΟ: «Είναι σίγουρο ότι κερδίζει η συμμαχία. Έρχεται το κύκνειο άσμα της νυν διοίκησης. Οι ενέργειες που κάνει δείχνουν ότι χάνει».