Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά
 

Άλλη μια απόφαση – χτύπημα στην νυν διοίκηση της ΕΠΟ και της φίλα προσκείμενες σε εκείνη ΕΠΣ. 

Το δικαστήριο δικαίωσε τα 53 σωματεία της Χαλκιδικής, στη σχετική προσφυγή που είχαν κάνει, και πλέον έχουν το δικαίωμα μέσα στους επόμενους δύο μήνες να συγκληθεί έκτακτη Γενική Συνέλευση και να καταθέσουν πρόταση μομφής κατά του νυν ΔΣ της ΕΠΣ Χαλκιδικής. 

Η ΓΣ μπορεί να διενεργηθεί μέσα στις επόμενες 2-3 εβδομάδες. Αυτός που θα προεδρεύσει θα είναι ο Σταύρος Σαρηγιαννιδης.που ειναι επικεφαλης της αντιπολιτευσης και των 53 ομαδων που ειχαν κανει την προσφυγη στην δικαιοσυνη αφου ο προεδρος του σημερινου συμβουλιου στην ενωση Α.Βούλγαρης δεν δεχονταν να ορισει ΓΣ και να παει σε εκλογες αφου ειχε χασει την δεδηλωμενη και μεχρι σημερα κραταει την διοικηση εχοντας την στηριξη μονο εννια ομαδων απο τις 62 που εχει στο μητρώο της η ΕΠΣ Χαλκιδικης

Mιλωντας στο  metropolis fm ο επικεφαλης της κινησηςΣταυρος Σαρηγγιαννίδης  ειπε

Για την απόφαση: «Πριν από λίγο δημοσιεύθηκε η απόφασή του δικαστηρίου και μας δίνει τη δυνατότητα να προχωρήσουμε σε γενική συνέλευση. Βγήκε μια δίκαιη απόφαση γιατί δεν μπορεί μια διοίκηση να έχει απέναντί της το 90% των σωματείων. Δεν μπορούσαμε να ζητήσουμε από αλλού γενική συνέλευση προσφύγαμε στο δικαστήριο και το πετύχαμε. Θα συζητηθούν πράγματα, όπως η πρόταση μομφής. Θα είναι τα 53 σωματεία που μας στηρίζουν και αν θέλουν μπορούν να έρθουν και τα άλλα για να γίνει μια εποικοδομητική συζήτηση. Θα προσκληθεί και η τωρινή διοίκηση. Μπορεί να πείσει τα σωματεία για τις απόψεις της, θα δούμε ποιος έχει δίκιο ή άδικο. Εμείς θέλαμε μια ημερομηνία για να κάνουμε γενική συνέλευση».

Για το αν επιδιώκει εκλογές η αντιπολίτευση: «Μοναδικό σκοπό θα έχουμε τη διενέργεια εκλογών, αφού συζητήσουμε με τα σωματεία και περάσει η πρόταση μομφής. Δεν μπορεί να την ανατρέψει κανένα διοικητικό όργανο της ΕΠΟ. Δεν είχαν το δικαίωμα να κάνουν μεταγραφές οι ομάδες που προσέφυγαν στα πολιτικά δικαστήρια, θα βγει τη Δευτέρα η απόφαση από το Διαιτητικό Δικαστήριο. Δεν μπορείς να απειλείς τα σωματεία. Ήθελε να τιμωρήσει τα σωματεία που τον στήριζαν τόσα χρόνια ο κ. Βούλγαρης».

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ  Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ 

 

Με τη με αριθμό 138/2016 Απόφαση του Ειρηνοδικείου Πολυγύρου δόθηκε η Εξουσιοδότηση στα 53 Σωματεία του Νομού Χαλκιδικής να συγκαλέσουν και να διενεργήσουν Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Ε.Π.Σ.Χ., με

θέμα:«ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΜΦΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ Ε.Π.Σ. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ».

Το Δικαστήριο, μάλιστα, όρισε ως προεδρεύοντα στην Γενική αυτή Συνέλευση τον Σταύρο Σαρηγιαννίδη, με αναπληρωτή του τον Θεόδωρο Ευσταθίου.

Η απόφαση του Ειρηνοδικείου Πολυγύρου εκδόθηκε, αφού τα 53 Σωματεία εξέθεσαν το σύνολο των γεγονότων και δεδομένων στο Δικαστήριο και, έτσι, κρίθηκε απολύτως παράνομη η άρνηση του Δ.Σ. της Ε.Π.Σ.Χ. να διενεργήσει την Έκτακτη Γενική Συνέλευση που ζήτησαν τα Σωματεία..

Υπενθυμίζεται ότι στο συγκεκριμένο Δικαστήριο η ΕΠΣΧ εκπροσωπήθηκε από τρεις (3) Δικηγόρους και παρέθεσε όλους τους ισχυρισμούς της, όμως κανείς δεν έγινε δεκτός, διότι απλά, η αλήθεια ήταν πιο δυνατή.

Πρόκειται για περιφανή νίκη των Σωματείων και της Δικαιοσύνης.

Η Δικαστική αυτή αντιπαράθεση, είναι μία ακόμη αφορμή για να αξιολογήσει κανείς την συμπεριφορά και αξιοπιστία του Δ.Σ. της Ένωσης και των μελών του:

Ο κ. Βούλγαρης και οι Σύμβουλοί του διέδιδαν από τον Μάρτιο ότι το Δικαστήριο αυτό δεν θα γίνει.

Το Δικαστήριο έγινε πέντε (5) μόλις ημέρες μετά την λήξη της αποχής των Δικηγόρων, όπως ακριβώς υπολόγιζαν τα Σωματεία.

Ο κ. Βούλγαρης και οι Σύμβουλοί του διέδιδαν ότι τα Πολιτικά Δικαστήρια δεν είναι αρμόδια για την εκδίκαση της υπόθεσης.

Το Δικαστήριο αποφάσισε ότι είναι αρμόδιο και δικαίωσε τα Σωματεία.

Ο κ. Βούλγαρης και οι Σύμβουλοί του διέδιδαν ότι η απόφαση του Δικαστηρίου θα εκδοθεί σε οκτώ (8) μήνες.

Τα Σωματεία υποστήριξαν ότι η απόφαση θα εκδιδόταν εντός του Ιουλίου, πράγμα το οποίο και έγινε.

Ο κ. Βούλγαρης και οι Σύμβουλοί του διέδιδαν ότι τα Πολιτικά Δικαστήρια θα απορρίψουν την Αίτηση των Σωματείων.

Τα Σωματεία υποστήριξαν, απλά, ότι έχουν αμέριστη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη. Και δικαιώθηκαν.

Άραγε, πόση περισσότερη αναξιοπιστία θα επιδείξει το Δ.Σ. της Ε.Π.Σ.Χ. και τα μέλη του;

Επισημαίνεται ότι την Δευτέρα αναμένεται να εκδοθεί και από το Διαιτητικό Δικαστήριο της Ε.Π.Ο. η απόφαση επί της προσφυγής που άσκησαν τα 53 Σωματεία κατά της απόφασης της Ε.Π.Σ.Χ. να τους απαγορεύσει τις μεταγραφές.

Κανείς δεν μπορεί, φυσικά, να προδικάσει το αποτέλεσμα, όμως τα 53

Σωματεία και πάλι δηλώνουν την απεριόριστη Εμπιστοσύνη τους προς το

Διαιτητικό Δικαστήριο της Ε.Π.Ο., πιστεύοντας και σε αυτή την περίπτωση στη δικαίωσή τους.

Ανακοινώνεται ότι η Έκτακτη Γενική Συνέλευση θα γίνει έως την 20.8.2016, και σε συγκεκριμένη ημερομηνία και τόπο που θα γίνουν άμεσα γνωστά με Πρόσκληση, που θα απευθυνθεί νόμιμα σε όλους τους ενδιαφερόμενους και θα εκδοθεί από τα 53 Σωματεία. Εκεί θα περιμένουμε το σύνολο των μελών του σημερινού Δ.Σ., ώστε να δοθούν οι απαραίτητες εξηγήσεις στα Σωματεία.

Άραγε θα έλθουν τα μέλη του σημερινού Δ.Σ., ώστε να υποστηρίξουν τη θέση τους; Είναι βέβαιο ότι πάλι κάτι «έγκυρο» θα σκαρφιστούν για να μην το κάνουν, αν και εμείς θα τους περιμένουμε. Όλο και κάποια ανυπόστατη απειλή θα εκτοξεύσουν, όλο και κάποιους «μπαμπούλες» θα κινητοποιήσουν, αρκεί να προσπαθήσουν να θορυβήσουν κάποιους.

Μάταια όμως. Τα Σωματεία σήμερα είναι πιο δυνατά και αποφασισμένα από ποτέ! Είναι απόλυτα δικαιωμένα και η Αλήθεια και η Δημοκρατία θα νικήσουν!