Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά
 

Την υποψηφιότητά του ως επικεφαλής της κίνησης «Καθαρό Ποδόσφαιρο» ενόψει την επερχόμενων εκλογών της ΕΠΣ Ηλείας ανακοίνωσε κι επισήμως ο Ανδρέας Μαρίνος σε συνέντευξη, που παρεχώρησε στα ΜΜΕ της Ηλείας Κατά την διάρκεια αυτής ο κ. Μαρίνος παραλήρησε την κατάσταση που βιώνει το ηλειακό ποδόσφαιρο ως «νόσο», που θα πρέπει να ιαθεί, επισημαίνοντας ότι ο ίδιος θα αναλάβει να ηγηθεί αυτής της προσπάθειας για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Στην εισαγωγη της ομιλιας του ο παλαιος διαιτητης και τεως βουλευτης εκανε σαφεις τις προθεσεις του λεγοντας “Ουσιαστικά η σημερινή μέρα είναι η έναρξη της κίνησης “Καθαρό Ποδόσφαιρο”, που θα υπηρετήσει το καθαρό ποδόσφαιρο. Μια κίνηση που υλοποιείται ως ανάγκη στο χώρο του ηλειακού ποδοσφαίρου. Σε άμεση συνεργασία πρώτα από όλα με τις διοικήσεις των σωματείων. Αλλά και με τους προπονητές, που τόσο έχουν περιφρονηθεί από τη νυν διοίκηση, αλλά και με τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές, που είναι οι πραγματικοί πρωταγωνιστές. Είναι μια εξέγερση ανατροπής της καμαρίλας της νυν διοίκησης!Η μεγάλη νόσος του ηλειακού ποδοσφαίρου που εξελίχθηκε επί διοίκησης Κουλούρη, πρέπει να ιαθεί και να επιστρέψουμε στην υγεία. Θα εκφράσουμε με πράξεις τη γνήσια ...φωνή των σωματείων.'

Στη συνεχεια προχωρησε σε αιχμες κατα της τωρινης διοικησης της ενωσης και των ενεργειων που εκανε σε σχεση με την ΕΠΟ και την θεση της στη τελευταια γενικη συνέλευση επισημαινοντας"Η υποβάθμιση του είναι παντού εμφανέστατη. Από τις Υποδομές, που με αστείες δικαιολογίες προσπαθούν οι νυν διοικούντες να απαντήσουν για την εικόνα τους, μέχρι και την εκπροσώπηση στην ΕΠΟ την υπερκείμενη αρχή, που η Ένωση έγινε περίγελος και στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση. Εμείς ποτέ δεν θα χαρακτηρίσουμε ως ... “εγκληματική οργάνωση” ανθρώπους του ποδοσφαίρου! Και μετά να πάμε να τους ψηφίσουμε κιόλας! Εμείς – με την ευκαιρία να αναφέρω ότι – όταν εκλεγούμε στην ΕΠΣΗ θα στηρίξουμε οποιαδήποτε διοίκηση έχει εκλεγεί στην ΕΠΟ δημοκρατικά και νόμιμα"

Σε ερωτηση που του εγινε για τις σχεσεις  με την ΕΠΟ και ενδεχόμενη προτίμηση σε ένα από τα δυο “στρατόπεδα” που έχουν ως τώρα διαμορφωθεί σε αυτήν ο Ανδρεας Μαρινος απαντησε χωρις  περιστροφες 

- “Όπως είπα και πριν το δόγμα μας σχετικά, είναι “αξιοπρεπής εκπροσώπηση”. Της Ένωσης μας στην υπερκείμενη ποδοσφαιρική αρχή που είναι η Ομοσπονδία.  Με γνώμονα το συμφέρον του ηλειακού ποδοσφαίρου.  Φτάνουμε στη γελοιοποίηση όταν η νυν διοίκηση, πρώτα χαρακτηρίζει μέχρι και... “εγκληματική οργάνωση” ανθρώπους του ποδοσφαίρου, και μετά πάει και τους ψηφίζει κιόλας!
Ή όταν δημοσιοποιείται από τον ίδιο τον πρόεδρο ότι η ...σύζυγος του θα διαπραγματευτεί με ποιόν θα πάει η Ένωση και ποιόν θα ψηφίσει! Είναι από τα πράγματα που ακόμα και να γίνονται, δε γίνεται να ...λέγονται! Αλλά κυρίως είναι πρωτόγνωρο, πρωτάκουστο, και απόδειξη περιφρόνησης και εξευτελισμού των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου! Από πρόσωπα εξωθεσμικά, που δεν μπήκαν στην διαδικασία εκλογής. Είναι κι αυτός κρίκος της γελοιοποίησης. Όχι για το πρόσωπο της αξιότιμης κυρίας Κουλούρη. Αλλά για τη μεθόδευση.
Σε ότι αφορά τις επικείμενες εκλογές στην ΕΠΟ, εμείς δεν μπορούμε να πάρουμε θέση υπέρ κάποιου. Δεν έχουμε κάποιο τέτοιον ρόλο, κι ούτε έχουμε εμείς σχετικό πληρεξούσιο από τα σωματεία. Όταν το έχουμε το πληρεξούσιο αυτό, και είμαστε εμείς διοίκηση, τότε θα το χρησιμοποιήσουμε ως δύναμη των ηλειακών σωματείων. Και για το συμφέρον τους. 'Αλλωστε όπως είπα και πριν, εμείς δεν έχουμε ανάγκη τέτοιας καταξίωσης μέσω ΕΠΟ κ.τ.λ.”.

Τελος αφου ανεφερε οτι ο συνδυασμος του ενοψει των εκλογων της ενωσης θα ανακοινωσει προσεχως τα προσωπα  που θα τον πλαισιωσουν τονισε "«Είναι ανάγκη να αναζητήσουμε όλοι μαζί την επαναφορά στην κανονικότητα, την ίση μεταχείριση και τις «καθαρές» και τίμιες επιλογές. Να μετατρέψουμε την ΕΠΣΗ σε «ζωντανό κύτταρο» διαλόγου και δημιουργίας. Μακριά από τη σημερινή καμαρίλα! Με ανοιχτές τις συνεδριάσεις για τα σωματεία. 

Να την κάνουμε ανοιχτή στην τοπική κοινωνία και φιλική και δίκαιη προς όλα τα σωματεία χωρίς καμία εξαίρεση. 
Δεν θέλουμε σωματεία – φίλους της διοίκησης! Θέλουμε να σέβονται την Ένωση αλλά και να ασκούν σκληρή κριτική όπου νομίζουν και χρειάζεται. 
Να αποκαταστήσουμε την χαμένη αξιοπιστία της Πειθαρχικής Επιτροπής, και να της προσδώσουμε το απαιτούμενο κύρος με μέλη γνώστες του ποδοσφαίρου, δίκαιους κριτές, χωρίς παρεμβάσεις και χωρίς ...προσυνεννοήσεις!
Να ξεφύγουμε από αυτή την ποδηγέτηση της διαιτησίας. Γίνεται μεγάλη ζημιά κι έρχονται έτσι άδικες αποφάσεις, με το κλίμα που επικρατεί σήμερα. Φτάνουν οι διαιτητές να υπακούουν σε επιθυμίες παραγόντων! "

'