Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά
 

ΚΡΙΣΙΜΗ μερα η Τετάρτη για το Ελληνικο ποδοσφαιρο Στην Αθήνα θα βρίσκεται το πρωί της Τετάρτης 6/7 ο εκπρόσωπος της ΦΙΦΑ  για το «ελληνικό πρόβλημα», Κ. Κουτσοκούμνης

O πρόεδρος της ΚΟΠ θα μείνει στην Αθηνα για λίγες ώρες και θα αναχωρήσει την ίδια μέρα. Κατά την παραμονή του, θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Γ. Γκιρτζίκη αλλά και με τον Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Στ. Κοντονή.

Η άφιξη του Κουτσοκούμνη γίνεται με αφορμή την εμπλοκή που έχει προκύψει έπειτα από την άρνηση της ΕΠΟ να εγκρίνει το τελικό σχέδιο του κώδικα δεοντολογία που  της έστειλε η FIFA.

Συμφωνά με πληροφορίες ο εκπρόσωπος της FIFA εμφανίζεται σφόδρα ενοχλημένος με τους χειρισμούς της ηγεσίας της ΕΠΟ.και θα επιστησει την προσοχη τοσο στον προεδρο της ομοσπονδιας οσο και σε συμβουλους πως αν δεν ψηφιστει η διαταξη η ΦΙΦΑ θα αναγκαστει να φτασει στα ακρα

Από την πλευρά της η ΕΠΟ έχει δύο δρόμους ή να κάνει στροφή 180 μοιρών και υιοθετήσει των κώδικά δεοντολογίας «θυσιάζοντας» τα μέλη που κατηγορούνται για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης ή να έρθουν σε ρήξη με την FIFA βάζοντας σε κίνδυνο την παρουσία ολόκληρης της διοίκησης. 

ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΟΙ ΠΑΧΥΛΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΩΡΙΣΜΕΝΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ ΕΠΟ 

ΣΤΟ μεταξυ το κλιμα στην ΕΠΟ είναι  εκρηκτικο καθως διερρευσε εγγραφο που βρισκεται στα χερια ΕΠΣ της αντιπολίτευσης στο οποιο αναφερονται με ΣΑΦΗΝΕΙΑ οι προκλητικοι μισθοι των υπαλληλων που είναι σε καιρια ποστα και οι περισσοτεροι τα ξερετε από τα ρεπορταζ ότι παιζουν καθοριστικο ρολο

Σε ρεπορταζ που δημοσιευτηκε στο σαιτ του www.sport-fm  επισημαινονται τα παρακατω

Σεισμό στο εσωτερικό της ΕΠΟ και των Ενώσεων προκαλεί ένα έγγραφο που κυκλοφορεί στις τάξεις της αντιπολίτευσης

 

Σε αυτό παραθέτονται οι αποδοχές γνωστών στελεχών και υπαλλήλων της ομοσπονδίας για το 2014. Και τα ποσά που αναφέρονται προκαλούν… σοκ! 

Πρόκειται για ασύλληπτες –ειδικά για την εποχή της βαθιάς κρίσης και των μνημονίων- αμοιβές που εμφανίζονται να περιλαμβάνονται σε ατομικές συμβάσεις και εγκρίθηκαν απευθείας με την ηγεσία της ΕΠΟ. Φυσικά, δεν έχουν την παραμικρή σχέση με συλλογικές συμβάσεις εργασίας… 

Στη συγκεκριμένη επιστολή αναφέρονται επτά ονόματα. Τα λιγότερα χρήματα είναι αυτά ενός στενού συγγενικού προσώπου κορυφαίου στελέχους της ΕΠΟ, το οποίο φέρεται να έλαβε το 2014 ποσόν ύψους 48.390 συνολικά. 

Το εν λόγω κορυφαίο στέλεχος όμως εμφανίζεται να εισέπραξε για το ίδιο έτος από την ΕΠΟ 153.869, όντας το Νο1 στη σχετική λίστα! 

Στο Νο2… ισοβαθμούν δύο υπάλληλοι με ετήσιες απολαβές ύψους 129.638 και 129.280 ευρώ! 

Ακολουθούν έτερος κορυφαίος υπάλληλος με αποδοχές 120.000 και ένας λιγότερο προβεβλημένος με 109.553. 

Και στην τελευταία θέση της σχετικής λίστας ένας άλλος (πρώην πλέον) υπάλληλος με 86.674 ευρώ για το 2014. 

Οι υπέρογκοι και πέραν πάσης φαντασίας μισθοί που παρουσιάζονται να έχουν καταβληθεί το 2014 (και που πιθανότατα εξακολουθούν να καταβάλλονται ακόμη και σήμερα με βέβαιη εξαίρεση εκείνη του τελευταίου υπαλλήλου που συνταξιοδοτήθηκε πέρυσι) εστάλησαν με τη μορφή ενημέρωσης σε διάφορες ΕΠΣ, οι οποίες προφανώς δεν είχαν υπόψη τους τις συγκεκριμένες οικονομικές συμφωνίες. 

«Η πλειοψηφία των Ενώσεων δεν γνωρίζουν αυτές τις απολαβές των συγκεκριμένων υπαλλήλων, όταν η τελευταία οικονομική ενίσχυση των ΕΠΣ ήταν 4.000 από τα ταμεία της ΕΠΟ μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα (από το ποσόν αποκλείστηκαν Ενώσεις μη προσκείμενες στο σημερινό καθεστώς της ΕΠΟ)», τονίζεται χαρακτηριστικά στην εν λόγω επιστολή που φέρεται να απευθύνεται σε προέδρους Ενώσεων.

Η ΕΠΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΟΔΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

ΣΤΟ μετωπο των ενωσεων  φαινεται ότι η κατασταση με την ΕΠΣ Χαλκιδικης αρχιζει να ξεκαθαριζει αφου το δικαστηριο Πολυγυρου συζητησε την αιτηση των 53 ομαδων από τις 62 που εχει στο μητρωο της η ενωση με την οποια ζητουν τον προσδιωρισμο Γ.Σ ώστε να οδηγηθει η ΕΠΣ Χαλκιδικης σε εκλογες

,Η  πρόεδρος του δικαστηρίου ενημέρωσε τις δυο πλευρές ότι έως την ερχόμενη Τρίτη θα πρέπει να προσκομίσουν τα απαραίτητα έγγραφα που δεσμεύτηκαν απέναντι στο δικαστήριο, κάτι που σημαίνει πως μετά την Τρίτη και σε ελάχιστες ημέρες θα ανακοινωθεί η ετυμηγορία του δικαστηρίου.

Παντως η ολη διαδικασια κυλησε σε στιγμες εντασης και είναι χαρακτηριστικο ότι στην αγόρευση του συνηγόρου της αντιπολίτευσης κ. Βαγγέλη Τσέλιου, εκφράστηκε η απορία προς την πρόεδρο του δικαστηρίου πώς είναι δυνατόν αυτή την εποχή η συνολική μισθοδοσία δύο μόλις υπαλλήλων στην ΕΠΣ Χαλκιδικής για το 2015 να ξεπερνά τα 69.000 ευρώ και για το 2016 να έχει προβλεφθεί αύξηση που αγγίζει τα 75.000 ευρώ!

Παντως  τις εντυπώσεις αλλά και την ουσία, κέρδισε ο  επικεφαλης της αντιπολιτευσης Σταύρος Σαρηγιαννίδης και το νομικό του επιτελείο που εκπροσωπούν τα 53 σωματεία.

Η πλευρά του νυν προέδρου κ. Βούλγαρη αν και εκπροσωπήθηκε με τρεις νομικούς συμβούλους, επί της ουσίας όχι μόνο δεν κατάφερε να πείσει το δικαστήριο, αλλά έβαλαν και τρικλοποδιές στον ίδιο τους τον εαυτό.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο μάρτυρας υπεράσπισης κύριος Τσακαλίδης, ο οποίος με την τοποθέτησή του απέναντι στην πρόεδρο του δικαστηρίου, ουσιαστικά εξέθεσε τον κ. Βούλγαρη και άφησε πολλά ερωτηματικά…

ΠΑΝΤΩΣ η αντιπολιτευση κινεται με απολυτη μυστικοτητα και τις επομενες μερες θα εχει φερει στους κολπους της μια ακομη ΕΠΣ ενώ εχει ανοιξει διαυλο και μ άλλες ώστε να αποκτησει απολυτη κυριαρχια

 

ΤΕΛΟΣ στην ΕΠΣ Δραμας οι δυο πλευρες( τωρινη διοικηση και αντιπολιτευση) θα εμφανιστουν στις 26 Ιουλιου στο δικαστηριο προκειμενου να συζητηθου οι αιτησεις για διορισμο Δ.Ε που θα οδηγησει την ενωση σε εκλογες