Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Λίγες ώρες μόνο έμεινε χωρίς κάτοχο η θέση του προέδρου της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας μετά την παραίτηση του Γιώργου Καραμελίδη για προσωπικούς λόγους.

Διάδοχός του μετά από απόφαση του προέδρου της ΕΠΟ, Γιώργου Σαρρή, είναι ο Γιώργος Γκιρτζίκης.

Πρόκειται για τον πρώην πρόεδρο της ΕΠΣ Ξάνθης, ο οποίος παλιότερα ήταν ταμίας της Ομοσπονδίας και επί σειρά ετών εκτέλεσε χρέη εκπροσώπου της στο διοικητικό συμβούλιο της Σούπερ Λίγκας.

Άνθρωπος χαμηλών τόνων, που δεν έδωσε ποτέ δικαιώματα και θεωρείται από τις πιο σοβαρές και έμπειρες προσωπικότητες μέσα στην ΕΠΟ.

Αυτοί άλλωστε είναι και οι λόγοι που επιλέχθηκε από τον Γιώργο Σαρρή ώστε να τεθεί επικεφαλής μίας τόσο νευραλγικής θέσης.

 «Με απόφαση του προέδρου της ΕΠΟ Γιώργου Σαρρή, όπως προβλέπεται και από τις σχετικές διατάξεις, νέος πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, μετά την παραίτηση του Γιώργου Καραμελίδη, θα προταθεί για ορισμό ο Γιώργος Γκιρτζίκης», αναφέρει η ανακοίνωση.

Γκιρτζίκης: «Γνωρίζω το ποδόσφαιρο»

Σε δηλώσεις που εκανε ο νεος προεδρος της ΚΕΔ στο αθλητικο σαιτ a-sports.gr και  σε σχετικό ερώτημα με αφορμή τη νέα του θεσμική ιδιότητα δήλωσε: «Είναι τιμή μου, που με εμπιστεύτηκε ο πρόεδρος της ΕΠΟ. Θα προσπαθήσω για το καλύτερο. Νομίζω ότι έχω την εμπειρία, τη θέληση και γνωρίζω το ποδόσφαιρο. Είμαι 17 χρόνια στην ΕΠΟ, ήμουν 16 χρόνια πρόεδρος στην ΕΠΣ Ξάνθης και διετέλεσε για 4,5 χρόνια και πρόεδρος στην ΠΑΕ SkodaΞάνθη, το διάστημα 2000 - 2004, που νομίζω ότι η ομάδα άλλαξε επίπεδο οργανωτικά και έγινε παράδειγμα προς μίμηση.

 Έχω όρεξη και διάθεση... Είμαι ο τρίτος κατά σειρά πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας από τη στιγμή που θεσμοθετήθηκε αυτή η θέση, σύμφωνα με τις διατάξεις της ΟΥΕΦΑ. Διαδέχομαι τον Γιώργο Καραμελίδη, ο οποίος έκανε έργο, ενώ είχε προηγηθεί ο σημερινός πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Σαρρής στην πρώτη θητεία».