Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

του Μανώλη Γαβαθιώτη, δημοσιογράφου

Σκηνές πού παραπέμπουν σε ταινίες δράσης έζησαν το πρωί μέλη της οικογένειας του διεθνούς διαιτητή Ηλία Σπάθα, ο οποίος ορίστηκε να διευθύνει τον αυριανό ημιτελικό αγώνα Κυπέλλου Αστέρα Τρίπολης – ΠΑΟΚ, στη ρεβάνς του 2-1 της Τούμπας.

Συγκεκριμένα, λίγο μετά τις οκτώ το πρωϊ, όταν ο αδελφός του Ηλία κ. Βασίλης Σπάθας άνοιξε το γραφείο των επιχειρήσεών του πού διατηρεί στην Αμφιάλη, είδε τέσσερις άνδρες με κράνη να κατεβαίνουν από δύο μηχανές μεγάλου κυβισμού, να τον πλησιάζουν και, χωρίς να τον αγγίξουν, να ξεσπάνε σε ποταμό ύβρεων και απειλών.

«Πες στον «π…τη» τον αδελφό σου να κάνει αυτό πού πρέπει γιατί θα τον σκοτώσουμε και αυτόν και εσένα και όλη σας την οικογένεια», ήταν το πιο … «εύπεπτο» από αυτά πού ακούστηκαν να εκστομίζουν οι τέσσερις τύποι.

Ο Σπάθας δεν απάντησε, παρά με ένα μονολεκτικό, «τώρα θα δείτε» και έκανε να μπεί στο γραφείο, Οι τέσσερις τύποι έκαναν αμέσως μεταβολή, καβάλησαν πάλι τις μηχανές τους και έφυγαν αναπτύσσοντας ιλιγγιώδη ταχύτητα.

Ο Βασίλης Σπάθας ενημέρωσε αμέσως τον αδελφό του για τα καθέκαστα και αφού συζήτησαν με τον πατέρα τους, τον παλιό διαιτητή Γιάννη Σπάθα την κατάσταση αποφάσισαν να σπεύσουν στον Εισαγγελέα Πειραιά, για να καταγγείλουν τους εκβιαστές.

Αυτό και έγινε. Ο Εισαγγελέας Πειραιά, αφού άκουσε τα καταγγελόμενα τα αξιολόγησε ως ιδιαίτερα σοβαρά και αμέσως ενημέρωσε το Αττικάρχη της ΕΛ.ΑΣ. και τα οικεία αστυνομικά τμήματα.

Οι εκπλήξεις όμως για την οικογένεια των διαιτητών δεν είχαν τελειώσει. Στην ενημέρωση πού υπήρξε από την αστυνομία, περιλαμβάνονταν και η πληροφορία ότι ο «κοριός» της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας χθες το απόγευμα είχε «πιάσει» ένα τηλεφώνημα, όπου ακούγονταν η φωνή κάποιου να δίνει εντολή, «να πάτε να τον εκφοβίσετε» ! Η μόνη περαιτέρω διευκρίνιση πού δόθηκε, ήταν ότι το τηλεφώνημα προέρχονταν από τη Θεσσαλονίκη και βέβαια, αμέσως δόθηκε η εντολή να απομαγνητοφωνηθεί η τηλεφωνική συνδιάλεξη και το κείμενό της να προωθηθεί στις εισαγγελικές αρχές για τα περαιτέρω.
Από πλευράς Σπάθα έγινε άμεση ενημέρωση και των άλλων διαιτητών πού έχουν οριστεί στον ημιτελικό της Τρίπολης, τον κ. Κουκουλάκη, τον κ. Τριτσώνη, τον κ. Θάνο και τους επόπτες κ. Σωτηρόπουλο και Κοντιζά. Ολοι τους επιδοκίμασαν τις ενέργειες του Σπάθα και του δήλωσαν κατηγορηματικά ότι θα είναι στο πλευρό του γιά ο,τιδήποτε χρειαστεί.

Στο μεταξύ, η επίθεση στον Σπάθα έχει προκαλέσει ιδιαίτερη κινητοποίηση των αστυνομικών αρχών, οι οποίες θα τεθούν σε συναγερμό καθ’ όλη την διαδρομή Θεσσαλονίκης Τρίπολης, προκειμένου να διαφυλάξουν την τάξη. Ειδικότερα, τους διαιτητές πού θα πάνε στην Τρίπολη από ειδική διαδρομή, θα συνοδεύουν άτομα της υπηρεσίας δίωξης εκβιαστών και βεβαίως, ειδικά εξοπλισμένες μονάδες για την αντιμετώπιση ταραχών.

Τα μέτρα ασφάλειας πού αποφασίστηκαν για το συγκεκριμένο αγώνα, είναι τέτοια πού να μην έχουν προηγούμενο στην ιστορία των μαζικών μετακινήσεων οπαδών σε άλλη έδρα.
Οσο για τον διαιτητή, η απόφαση είναι να φυλάσσεται από αστυνομική δύναμη, τουλάχιστον για το διάστημα του καλοκαιριού

ΠΗΓΗ www.parapolitika gr