Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

ΤΙ  ΓΡΑΦΕΙ Ο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ  Η ΟΔΗΓΙΑ ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΑΙ ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΕ ΝΤΑΛΛΑΣ ΚΑΙ ΒΑΣΣΑΡΑ ΝΑ ΤΗΝ ΜΑΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΜΕ ΑΟΡΙΣΤΟΛΟΓΙΕΣ 

Αυτο που γνωριζουμε επισημα ειναι οτι αναφερει ο κανονισμος που σαφης 

Επηρεάζει έναν αντίπαλό του σημαίνει ότι εμποδίζει έναν αντίπαλο από το να "παίξει" ή να του επιτραπεί να "παίξει" την μπάλα, εμποδίζοντας ξεκάθαρα το οπτικό πεδίο του αντιπάλου ή μαρκάροντας έναν αντίπαλο για την μπάλα.

 

Οι διαιτητές πρέπει να αναλαμβάνουν περισσότερες ευθύνες για να λάβουν απόφαση σε ειδικές περιπτώσεις οφσάιντ. Ιδιαίτερα όταν πρέπει να αξιολογηθεί εάν ένας παίκτης που είναι σε θέση οφσάιντ επηρεάζει έναν αντίπαλο ή όχι, π.χ. εμποδίζει ξεκάθαρα το οπτικό πεδίο του τερματοφύλακα ή μαρκάρει έναν αντίπαλο για την μπάλα.

 

Η συνεργασία μεταξύ του διαιτητή και του βοηθού διαιτητή είναι πολύ σημαντική για αξιολογηθεί σωστά και να ληφθεί η σωστή απόφαση σε αυτή την περίπτωση.

 

Στην πράξη ο βοηθός διαιτητή μπορεί εύκολα να εντοπίσει ότι ο επιτιθέμενος είναι σε θέση οφσάιντ ενώ θα ήταν δύσκολο για αυτόν να κατανοήσει εάν ο επιτιθέμενος μαρκάρει έναν αντίπαλο για την μπάλα ή εμποδίζει το οπτικό πεδίο/κίνηση.

 

Επομένως η κατάλληλη επικοινωνία μεταξύ τους είναι κρίσιμη για να είναι σε θέση να μοιραστούν τις πληροφορίες που χρειάζεται για να λάβουν τη σωστή απόφαση.

 

Ένας επιτιθέμενος που βρίσκεται σε θέση οφσάιντ (Α), εμποδίζει το οπτικό πεδίο του τερματοφύλακα. Πρέπει να τιμωρηθεί γιατί εμποδίζει έναν αντίπαλο από το να "παίξει" την μπάλα, ή από το να είναι σε θέση να "παίξει" την μπάλα.


 Ένας επιτιθέμενος που βρίσκεται σε θέση οφσάιντ (Α), δεν εμποδίζει το οπτικό πεδίο του τερματοφύλακα, ούτε μαρκάρει έναν αντίπαλο για την μπάλα.

ΣΗΜ ΣΥΝΤΑΞΗΣ Στην διαιτησια δεν χωρουν οι προσωπικες αποψεις αλλα το τι γραφει ο κανονισμος που ειναι το Α και το Ω  Οτι λεγεται ως οδηγια ειναι ανευ αντικειμενου απο την στιγμη που δεν εναι  δυατυπωμενο ουτε καν στις πρακτικες οδηγιες Ειναι οσα ειπωθηκαν για το οφσαιντ απο Νταλλας και Βασσάρα οτι τα χερια ενος αμυντικου δεν καλυπτουν ενα αντιπαλο που ειναι σε ελεγχομενη θεση ΑΛΛΑ που ποτε δεν ΓΡΑΦΤΗΚΑΝ ατις πρακτικες οδηγιες της ΚΕΔ /ΕΠΟ 

Ποτε επιτέλους ο Βασσάρας που ειναι υπευθυνος εκπαιδευσης θα παρει τις ευθυνες του και θα δουλεψει μεθοδικα και οχι με επισημανσεις αλλα με γραπτα Αυτα που μενουν και στην προκειμενη περιπτωση μετρανε για να μην μιλαμε τοπε ο Αη ο Β Παντα το μοτο πρεπει να ειναι τι γραφει ο κανονισμος Τα αλλα ειναι κενο γραμμα