Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

ΡΟΔΟΣ

Μάταια αναζητούσαν οι ενδιαφερόμενοι το όνομα του Δημήτρη Πλακογιάννη ανάμεσα σε αυτά των βοηθών διαιτητών της Football Legaue, όπως ανακοινώθηκαν χθες από την ΚΕΔ/ΕΠΟ. Ο διαιτητής του ΣΔΠΔ έμεινε εκτός, με την δωδεκανησιακή διαιτησία να συνεχίζει να καταγράφει απώλειες, ακολουθώντας την γνωστή ρήση «κάθε πέρσι και καλύτερα».

Κατά τα άλλα, οι ανακοινώσεις για τους πίνακες της Super League και της Football League δεν έκρυβαν εκπλήξεις. Οι Τάσος Σιδηρόπουλος και Λεωνίδας Φραγκιαδάκης παραμένουν στον πίνακα διαιτητών και βοηθών της Super League αντίστοιχα, ο Μιχάλης Καλαθενός συνεχίζει ως παρατηρητής της ίδιας κατηγορίας, ενώ ο Θωμάς Πατσιόπουλος διατήρησε την θέση του στον πίνακα βοηθών της Football League. Παρατηρητής της τελευταίας παραμένει ο Βασίλης Τσαγγάρης.

Δυστυχώς, η «καρατόμηση» του Δημήτρη Πλακογιάννη και η διαφαινόμενη απουσία προοπτικής για τους ούτως ή άλλως λίγους διαιτητές που ακολουθούν στις χαμηλότερες κατηγορίες εγείρει σοβαρά ερωτηματικά για την δύναμη της φωνής του δωδεκανησιακού ποδοσφαίρου στα κέντρα λήψης αποφάσεων, καθώς και για την ποιότητα και την αποτελεσματικότητα των ενεργειών που γίνονται για την ανάδειξη και την προώθηση των διαιτητών.

www.rodiaki.gr

Σ.ΣΥΝΤ Για μια ακομη χρονια τα Δωδεκάνησα εμειναν χωρις διαιτητη στην Β εθνικη παροτι ο Μανώλης Μίαρης οσο και ο Μάμμης ειχαν τα προσόντα Μάλιστα ο πρωτος από λάθος που ειχε γινει από την τοτε ΚΕΔ,πριν από δυο χρονια βρισκεται καθηλωμενος στην Γ εθνικη ενώ θα επρεπε να ηταν ηδη στη Β εθνική .

ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία οι πίνακες των διαιτητών της Super League και της Football League για την αγωνιστική περίοδο 2013-14.

Η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας αποφάσισε να συμπεριλάβει και τρεις διαιτητές της Λέσβου σε αυτούς. Μάλιστα προέκυψαν και αλλαγές σε πρόσωπα,.Ο Δημητρης Βερρής παρέμεινε ως βοηθός διαιτητής στη Super League, μετά το απόλυτα επιτυχημένο περσινό του ντεμπούτο στα μεγάλα σαλόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ο Παναγιώτης Κουλουδής(φωτο) προβιβάστηκε ως διαιτητής στη Football League, ενώ μια κατηγορία ανέβηκε και η Ανδριάνα Μπάλιακα ως βοηθός διαιτητή. Εκτός των δύο μεγάλων κατηγοριών της χώρας έμεινε ο Παναγιώτης Βουρανής, που πιθανότατα θα υποβιβαστεί στη Γ' Εθνική.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πρωτάθλημα της νέας Γ' Εθνικής, μετά τη συγχώνευση με το Περιφερειακό, ενδεχομένως να υπάρξουν και άλλοι διαιτητές από τη Λέσβο τη φετινή περίοδο, με επικρατέστερους τον Παναγιώτη Συβρή και τον Γιώργο Παντελαίων.

www.sportlesvos.gr

Ο Πασχάλης στην Super League,Σιαμέτης και Γεωργάκης στην Football League

       

      γε

Πολλά ακούστηκαν και άλλα τόσα γράφτηκαν για τις αξιολογήσεις των διαιτητών στις Εθνικές κατηγορίες και σε οτι αφορά τον Σύνδεσμο Διαιτητών Ηπείρου είχαν φτάσει να λένε και να γράφουν οτι θα μείνει χωρίς διαιτητή στην Σούπερ Λιγκ.

Χθες λοιπόν η ΚΕΔ/ΕΠΟ ανακοίνωσε τους πίνακες στην Σούπερ Λιγκ και στην Football League και ο ΣΔΗΠ είναι από τους κερδισμένους αν μπορούμε να το πούμε έτσι αφού στην Σούπερ Λίγκα έχει ως διαιτητή για 4η χρονιά τον Χρήστο Μήτσιο, ως βοηθό τον διεθνή Δημήτρη Τάτση, ενώ μετά από 6 χρόνια παρουσίας στην Football League ο Γιώργος Πασχάλης είδε τους κόπους του να διακαιώνονται με την τοποθέτηση του ως βοηθού στην Σούπερ Λιγκ.

Στην Football League παρέμεινε ως διαιτητής ο Αλέξανδρος Κατσικογιάννης (ο οποιος είναι και υποψήφιος ανόδου στην Σούπερ Λιγκ), ενώ στους βοηθούς έκτός του Καραλή (ο οποίος είναι στο πίνακα των ταλέντων), πήραν προαγωγή από την Football League 2 οι Αλέκος Σιαμέτης και Γιώργος Γεωργάκης.

Συνοπτικά ο ΣΔΗΠ έχει στις Εθνικές κατηγορίες:

Σούπερ Λιγκ 1 διαιτητή και 2 βοηθούς (πέρυσι 1 διαιτητή και 1 βοηθό)

Στη Football League 1 διαιτητή και 3 βοηθούς (πέρυσι 2 διαιτητές, ο Μπαλατσούκας πήρε μεταγραφή στην Θεσπρωτία και αξιολογήθηκε από εκει και 3 βοηθούς).

Στους παρατηρητές διαιτησίας στην Football League τοποθετήθηκε ο Δημήτρης Κύρκος, ενώ παρέμειναν ο Εμβραίζογλου και ο Φασούλας. Απορία προκαλεί η μη τοποθέτηση του Κώστα Δάλλα στον πίνακα παρατηρητών της Σούπερ Λιγκ αφού είχε προταθεί από την ΕΠΣΗΠ και είχε όλα τα απαραίτητα προσόντα.

Το PASsports.gr εύχεται σε όλους καλή επιτυχία τη νέα χρονιά και με όσο το δυνατόν λιγότερα λάθη.

Επιμέλεια: ΧΡ.ΚΑΛΥΒΑΣ