Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Ο γραμματέας του Δ.Σ. της ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Άρτας κ. Γρηγορίου και το μέλος του ΔΣ κ. Παππάς, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, θα διαβούν την πόρτα του Αθλητικού Εισαγγελέα, για να απολογηθούν για καραμπινάτη υπόθεση. «Σύνταξη και χρήση πλαστού εγγράφου», είναι η κατηγορία για την οποία θα απολογηθούν, όπως αποφάσισε το ΔΣ της ΕΠΣ Άρτας, στην τελευταία του συνεδρίαση, απ’ την οποία είχαν φροντίσει να αποχωρήσουν τα δυό προαναφερόμενα μέλη του ΔΣ, όπως επίσης και οι κ.κ. Μητσαράς, Ευταξίας, Ταγκαρέλης και Μπουζάνης.

Τα παραπάνω μέλη του ΔΣ της ΕΠΣ Άρτας, είχαν φροντίσει να είναι απασχολημένα και προχθές Δευτέρα στις 8 το βράδυ, που είχε οριστεί νομότυπα, η συνεδρίαση. Ο πρόεδρος Θανάσης Τρομπούκης (φωτογραφία), την ίδια στιγμή όρισε την επόμενη συνεδρίαση για την επόμενη ημέρα Τρίτη στη 1 το μεσημέρι. Σ’ αυτή την συνεδρίαση ήταν άπαντες παρόντες και το μέλος του ΔΣ κ. Μητσαράς (νομικός το επάγγελαμ), πρότεινε να συζητηθούν πρώτα όλα τα άλλα θέματα και ακολούθως το μεγάλο θέμα, που βάζει σε αμφιβολία το κύρος της ΕΠΣ Άρτας, που λογικά έπρεπε να είναι το πρώτο θέμα.

Ο πρόεδρος Θανάσης Τρομπούκης, ανακοίνωσε την πρόθεσή του, να προσφύγει στην αθλητική δικαιοσύνη, μιας και είχε όλα τα στοιχεία, που οδηγούσαν σε σύνταξη και χρήση πλαστού εγγράφου. Τι είχε συμβεί; Έφτασε απ’ την ΕΠΟ έγγραφο με αποδέκτη την ΕΠΣ Άρτας, με το οποίο ζητήθηκε να οριστεί εκπρόσωπος της Ένωσης, για να είναι παρατηρητής στον αγώνα Κυπέλλου Ελλάδας μεταξύ των ομάδων Πιερικού και Λεβαδειακού στην Κατερίνη. Τον ορισμό έπρεπε να υπογράψει ο πρόεδρος Θανάσης Τρομπούκης, ο οποίος όμως ούτε που έμαθε την ύπαρξη του συγκεκριμένου εγγράφου. Ομοίως δεν έλαβε γνώση του περιεχομένου του εγγράφου, ο υπάλληλος της Ένωσης, που λογικά έπρεπε να πρωτοκολλήσει το συγκεκριμένο έγγραφο. Μετά από καιρό πληροφορήθηκε το όλο θέμα ο πρόεδρος Θανάσης Τρομπούκης και ψάχνοντας διαπίστωσε ότι στο πλαστογραφημένο έγγραφο, την υπογραφή του προέδρου είχε βάλει το μέλος του ΔΣ κ. Παππάς, όπως ομολόγησε και ο ίδιος, σημειώνοντας ότι δεν έβρισκε τον πρόεδρο, για να υπογράψει. Παρατηρητής του συγκεκριμένου αγώνα είχε οριστεί (με το πλαστό έγγραφο εννοείται) ο γενικός γραμματέας της Ένωσης κ. Γρηγορίου, ο οποίος μάλιστα έλαβε και αμοιβή κάποιες εκατοντάδες ευρώ, για την υπηρεσία που παρείχε.

Στην συνεδρίαση του Δ.Σ της ΕΠΣ Άρτας, ο πρόεδρος κατέστησε σαφή την πρόθεσή του να προσφύγει στην αθλητική δικαιοσύνη, μιας και αυτό επιβάλλει, η σωστή λειτουργία του φορέα, ενώ απαντώντας στον κ. Παππά, που παραδέχτηκε ότι έβαλε την υπογραφή γιατί δεν τον έβρισκε, κάλεσε τον υπάλληλο της Ένωσης, να πει αν τον βρίσκει όποτε κι αν χρειαστεί και αν σε λίγη ώρα δεν βρίσκεται στα γραφεία. Αυτό επιβεβαίωσε και ο υπάλληλος.

Όταν έφτασε η ώρα του «διά ταύτα», οι αποχωρήσεις των μελών, που δεν πήγαν στην πρώτη συνεδρίαση που είχε οριστεί για το σημαντικό αυτό θέμα, άρχισαν… Ένας – ένας αποχωρούσαν, προφασιζόμενοι εργασία ή άλλες υποχρεώσεις. Έμειναν στην αίθουσα των συνεδριάσεων πέντε μέλη και ο πρόεδρος ζήτησε την σύμφωνη γνώμη τους, για να πάει το θέμα στον αθλητικό εισαγγελέα… Οι εξελίξεις, αναμένεται να είναι συγκλονιστικές, γιατί ψάχνοντας, πολλά μπορούν να βρεθούν, οπότε και πολλά χρήσιμα συμπεράσματα θα εξαχθούν.

Ωστόσο, η εξέλιξη αυτή, αν και πλήττει βάναυσα το κύρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Άρτας, μπορεί να χαρακτηριστεί χρήσιμη, με την έννοια ότι θα αποτελέσει την αφορμή για κάθαρση στο συγκεκριμένο σωματείο, το οποίο για χίλιους λόγους, πάνω απ’ όλα πρέπει να εκπέμπει ήθος, στην όλη λειτουργία του…

 

Πρόεδρε τα λέγαμε…

 

Ένα χρόνο πριν η «Γ», είχε ασχοληθεί με την δράση του γραμματέα της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Άρτας κ. Γρηγορίου, σημειώνοντας ότι θεωρεί πως είναι δικό του «μαγαζί» η Ένωση και με θεμιτά και αθέμιτα μέσα, θα έκανε αυτός ότι ήθελε, δημιουργώντας πλείστα όσα προβλήματα και στον πρόεδρο και άλλους παράγοντες, που ήθελαν να λειτουργήσουν σωστά και προφανώς υπέρ του τοπικού ποδοσφαίρου, το οποίο έχει ανάγκη μια υγιή Ένωση, για να προχωρήσει.

Τα καμώματα του γραμματέα, τα είχαμε αναδείξει σε όλες του τις διαστάσεις, ζητώντας απ’ τον πρόεδρο Θανάση Τρομπούκη και απ’ τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ, που επιθυμούν την σωστή λειτουργία του φορέα, να πάρουν πρωτοβουλίες άμεσα, οι οποίες όμως καθυστερούσαν χαρακτηριστικά. Σε πρόσφατο δε σχόλιο, κάναμε λόγο και για την ανάμειξη σε παιχνίδια, η οποία ήταν αφορμή κι αιτία για επεισόδια, τα οποία και σχολιάστηκαν ποικιλοτρόπως. Γνωστά τα γεγονότα, δεν χρειάζεται να τα επαναλάβουμε.

Ίσως τα γεγονότα δεν βοηθούσαν, για μια συζήτηση περί το κύρος και το ήθος στην λειτουργία της Ένωσης κα για το λόγο αυτό καθυστέρησε. Ωστόσο η καθυστέρηση, για τις τομές και την ουσιαστική παρέμβαση, καθημερινά λειτουργούσε κατά του κύρους του φορέα. Αν για παράδειγμα, είχε γίνει η συζήτηση αυτή λίγο καιρό πριν, θα είχε αποφευχθεί το φαινόμενο της πλαστογραφίας και δεν θα είχε πληγεί ακόμη περισσότερο το κύρος της Ένωσης.

Όμως ποτέ δεν είναι αργά… Αρκεί να γίνουν όσα πρέπει να γίνουν, με μεθοδικότητα και αποτελεσματικότητα, ώστε να εξασφαλιστεί ότι όποιος μπαίνει στον φορέα αυτό, δεν θα έχει την δυνατότητα να σκεφτεί ότι μπορεί να τον λειτουργήσει σαν προσωπικό του «μαγαζί», όπως εν προκειμένω έκανε ο γραμματέας της Ενώσεως.

Έχουμε την αίσθηση, ότι ο πρόεδρος της ΕΠΣ Θανάσης Τρομπούκης, αυτή την φορά είναι αποφασισμένος, να κάνει ότι είναι επιβεβλημένο, για να περιφρουρήσει και να αναβαθμίσει το κύρος της Ένωσης. Όμως είναι σίγουρο πως θα προκύψουν εμπόδια. Σ’ αυτά δεν πρέπει να κάνει ούτε βήμα πίσω. Αντίθετα σε κάθε εμπόδιο, να παίρνει περισσότερο θάρρος, για να προχωρήσει η όλη υπόθεση και να γίνει ουσιαστική κάθαρση στον φορέα.

Αυτή θα είναι η τεράστια προσφορά του προέδρου και των συνεργατών του και στο τοπικό ποδόσφαιρο και την τοπική κοινωνία. Γιατί αυτά και αυτά βλέπουν, κάποιοι ασχολούμενοι με το ποδόσφαιρο και πολύ γρήγορα εγκαταλείπουν τα πάντα.

Προχώρα λοιπόν πρόεδρε και οι πάντες είναι δίπλα σου.

πηγη www.gnomiartas.gr