Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

 

 

Ο Τάσος Σιδηρόπουλος σε συνέντευξή του στο σάιτ της ΟΥΕΦΑ τονίζει πως αισθάνεται τιμή που τον επέλεξαν για του τελικό του Euro U17 στη Σλοβακία, αγώνα που τον χαρακτηρίζει ως το πιο σημαντικό παιχνίδι μέχρι τώρα στην καριέρα του

 

UEFA.com: Πώς περιμένετε τον τελικό της Παρασκευής;

 

Αναστάσιος Σιδηρόπουλος: Ανυπομονώ να το εναρκτήριο λάκτισμα. Είναι σπουδαίο το συναίσθημα να γνωρίζεις ότι σε λίγες ώρες θα είσαι ο διαιτητής του τελικού του Euro U17.

 

UEFA.com: Τι σημαίνει για σας να διευθύνετε αυτή την αναμέτρηση;

 

Σιδηρόπουλος: Είναι τιμή το ότι με επέλεξαν. Αισθάνεσαι καλά επειδή ξέρεις ότι όλη η σκληρή δουλειά που καταβάλεις για να φτάσεις μέχρι ανταμείβεται και μπορείς να απολαύσεις τους  καρπούς των κόπων σου.

 

UEFA.com: Πες τε μας για την διαιτητική ομάδα του τελικού.

 

Σιδηρόπουλος: Θα έχω την πλήρη βοήθεια της ομάδας μου, που αποτελείται από τους βοηθούς διαιτητές Ντέγιαν Κονσταντίνοφ από τα Σκόπια και Ρίτσαρντ Στόρεϊ από τη Βόρεια Ιρλανδία, καθώς και τον τέταρτο διαιτητή Ιβάιλο Στογιάνοφ από τη Βουλγαρία. Κατά τη διάρκεια του τουρνουά είχαμε εξαιρετική συνεργασία και εκτός γηπέδου και όλοι τους είναι έμπειροι διεθνείς διαιτητές, οι οποίοι διευθύνουν αγώνες σε κορυφαίο επίπεδο στις χώρες τους.

 

UEFA.com: Είναι αυτό ένα σημαντικό βήμα στην καριέρα σας;

 

Σιδηρόπουλος: Είναι ένα ακόμη βήμα προς τα εμπρός. Είναι σίγουρα το πιο σημαντικό παιχνίδι στην διαιτητική καριέρα μου μέχρι τώρα και μια ευκαιρία να αποδείξω στους μέντορές μου ότι μπορώ να διευθύνω με επιτυχία ένα τόσο σημαντικό αγώνα. Το γεγονός ότι είμαι ο διαιτητής στον τελικό δεν είναι τιμή μόνο για μένα, αλλά και για την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, την οικογένειά μου και για όλους τους ανθρώπους που με στηρίζουν σε κάθε βήμα της διαιτητικής μου καριέρας.

 

UEFA.com: Πώς είναι  να είσαι μέρος της διαιτητικής ομάδας σε αυτή τη διοργάνωση:

 

Σιδηρόπουλος: Ήταν μια εξαιρετική εμπειρία. Γνώρισα ανθρώπους από 15 διαφορετικές χώρες και έμαθα πολλά από τους συναδέλφους μου. Είχαμε πραγματικά μια πολύ καλή ομάδα σε αυτό το τουρνουά και είναι προνόμιο που είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ μαζί τους.

 

UEFA.com: Ποιες είναι οι φιλοδοξίες σας ως διαιτητής;

 

Σιδηρόπουλος: Η φιλοδοξία μου είναι να λάβω μέρος σε μεγάλα τουρνουά και παιχνίδια διοργανώσεων , όπως το Τσάμπιονς Λιγκ και τα τελικά Euro.

 

UEFA.com: Ποιοι είναι τα πρότυπά σας, τόσο στο ποδόσφαιρο, όσο και στη διαιτησία;

 

Σιδηρόπουλος: Θαυμάζω τους ταλαντούχους ποδοσφαιριστές με την άψογη αθλητική συμπεριφορά, που σέβονται το παιχνίδι. Στη διαιτησία πρότυπό μου είναι ο πρώην ελίτ διαιτητής και τώρα μέλος της Επιτροπής Διαιτησίας της UEFA Κύρος Βασσάρας, ο οποίος έχει διευθύνει αγώνες σε πολλές σημαντικές διοργανώσεις όπως το Τσάμπιονς Λιγκ, Παγκόσμιο Κύπελλο, το Euro και οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Πάντα βοηθάει τους διαιτητές και πάντα τονίζει πως στόχος του είναι να βοηθήσει τους Έλληνες διαιτητές να πετύχουμε ακόμη πιο πολλά από ό, τι αυτός.

 

UEFA.com: Ποια είναι η τακτική σας και η φιλοσοφία σας όταν διαιτητεύετε παιχνίδια σε επίπεδο U17;

 

Σιδηρόπουλος: Σε αυτό το επίπεδο θα πρέπει να είσαι όχι μόνο διαιτητής, αλλά και παιδαγωγός γι’  αυτούς τους νέους παίκτες. Παίζουν με πάθος και είναι σωματικά δυνατοί, με αποτέλεσμα μερικές φορές να δρουν υπερβολικά. Αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για να παρέμβεις με ηρεμία και έχοντας καλή γνώση της ψυχολογίας των νέων παικτών να τους βοηθήσεις να καταλάβουν ότι το ποδόσφαιρο είναι απλά ένα παιχνίδι και ότι πρέπει να σεβόμαστε ο ένας τον άλλο.

 

UEFA.com: Πείτε μας για την υποστήριξη που σας παρέχεται από την UEFA.

 

Σιδηρόπουλος: Ειλικρινά δεν μπορώ να πιστέψω πόσο τυχεροί ήμασταν που είχαμε την υποστήριξη από τα τρία μέλη της επιτροπής διαιτησίας της ΟΥΕΦΑ Κύρο Βασσάρα, Γιόζεφ Μάρκο και Νικολάι Λέβνικοφ σε αυτό το τελικό τουρνουά. Σου δίνουν συμβουλές επικοινωνούν διαρκώς μαζί σου μέσω των εκπαιδευτικών συσκέψεων και της πρακτικής εξάσκησης  σε όλο το τουρνουά και έχουν ανεκτίμητη συνεισφορά στην περαιτέρω βελτίωση και εξέλιξή μας.

 

UEFA.com: Πώς ήταν η εμπειρία της Σλοβακίας;

Σιδηρόπουλος: Τι εμπειρία! Είναι μια τόσο όμορφη χώρα. Η φιλοξενία ήταν εξαιρετική και  όλοι ήταν πολύ φιλικοί για όλους μας. Επίσης, η οργάνωση ήταν εκπληκτική και είναι προφανές ότι το πάθος για το ποδόσφαιρο είναι τόσο μεγάλο σε αυτή την αθλητική χώρα με αποτέλεσμα η συμμετοχή του κόσμου να είναι φανταστική.