Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

H χρονιά που φεύγει σε λίγες ημέρες είχε πολλά και σημαντικά γεγονότα στην ελληνική διαιτησία. 

Πιο σημαντική απ' όλες η απόφαση για έλευση του Χιού Ντάλας, του Νο2 της επιτροπής διαιτησίας της ΟΥΕΦΑ, ως γενικού κουμανταδόρου. Βέβαια, και σε αυτό είχαμε εξέλιξη, αφού αρχικά ο Σκωτσέζος ανέλαβε υπεύθυνος για τους ορισμούς στην Α' και Β' Εθνική, αλλά στη συνέχεια ζήτησε να μην ορίζει και να ασχολείται μόνο με την εκπαίδευση μέχρι νεοτέρας και έως ότου γνωρίσει καλύτερα τους διαιτητές. Αυτός ήταν και ο λόγος που το καλοκαίρι δεν έγιναν αλλαγές στους πίνακες των διαιτητών.

Επίσης άλλαξαν και τα τεστ και αρχής γεννομένης από τον Δεκέμβριο πήγαμε στα yo-yo.

Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα είχαμε και δύο φορές νέα ΚΕΔ. Αρχικά τον Αύγουστο παρέμεινε πρόεδρος ο Γιώργος Καραμελίδης, με αναπληρωτή τον Δημήτρη Καλύβα και μέλη τους Φραγκίσκο Σωμαρακάκη και Δημήτρη Γκρούτση. Ομως μετά από 2 μήνες και έπειτα από την παραίτηση του Καραμελίδη, πρόεδρος ανέλαβε ο Γιώργος Γκιρτζίκης, αναπληρωτής ο Χριστόφορος Ζωγράφος και μέλη η Γιώργος Αμυγδαλής και Δημήτρης Μπέγκος.

Φυσικά είχαμε την μαφιόζικη επίθεση κατά του Χριστόφορου Ζωγράφου, που έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή του και που έγινε αιτία να μην παιχθεί για μια εβδομάδα ποδόσφαιρο.

Επίσης είχαμε και ευχάριστα από το εξωτερικό, αφού ο Τάσος Σιδηρόπουλος σφύριξε σε δύο ματς των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, είναι στην προεπιλογή του Μουντιάλ του 2018 και κτυπάει την είσοδό του στους ελίτ διαιτητές της Ευρώπης.

Και φυσικά η γενικότερη σημαντική εξέλιξη ήταν η παραίτηση του Γιώργου Σαρρή από την προεδρία της ΕΠΟ, που φέρνει νέες εκλογές για την ανάδειξη του επικεφαλής της ΕΠΟ.