Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Έτοιμοι να... δώσουν τα χέρια είναι ΕΠΟ, Σούπερ Λίγκα, Ένωση Β’-Γ’ Εθνικής και ΠΣΑΠ για το θέμα των οφειλών που έχουν οι ομάδες προς τους ποδοσφαιριστές τους. Όπως δήλωσε στο NOVAΣΠΟΡ FM ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Γιώργος Σαρρής, η υπογραφή της συμφωνίας που θα διασφαλίζει τους παίκτες, αλλά δεν θα... καταδικάζει τους συλλόγους, είναι προ των πυλών.

Παράλληλα, ο Γιώργος Σαρρής αναφέρθηκε και στο θέμα του Φερνάντο Σάντος, λέγοντας πως είδε θετική ανταπόκριση από τον Πορτογάλο στο θέμα της ανανέωσης της συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών και μετά το 2014.

«Ξεκινήσαμε μια συζήτηση με τον ΠΣΑΠ και τις δύο Λίγκες, για να καταλήξουμε σε ένα μνημόνιο για να σωθεί το ποδόσφαιρο. Γιατί επί της ουσίας αυτό γίνεται. Ήδη υπεγράφη η σχετική συμφωνία με τη Football League. Θεωρώ πως πολύ σύντομα θα καταλήξουμε σε συμφωνία και με τη Σούπερ Λίγκα. Έτσι και οι ομάδες δεν θα υποβιβαστούν λόγω χρεών, αλλά και οι ποδοσφαιριστές δεν θα χάσουν τα λεφτά τους. Μένουν κάποια διαδικαστικά θέματα. Ήταν ένας από τους πρωταρχικούς στόχους της ΕΠΟ και σε αυτό βοήθησαν πρώρα οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές κι εν συνεχεία οι ομάδες. Ο ΠΣΑΠ και η Σούπερ Λίγκα έχουν σχεδόν συμφωνήσει κι απομένουν κάποια διαδικαστικά με την ΕΠΟ. Η ομοσπονδία δεν θα εμπλέκεται άμεσα, αφού αν υπάρχουν οφειλές σε παίκτες θα είναι θέμα του ΠΣΑΠ και της Λίγκας», τόνισε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας σχετικά με την υπογραφή του... ποδοσφαιρικού μνημονίου.

Για το θέμα της ανανέωσης της συνεργασίας με τον Φερνάντο Σάντος ξεκαθάρισε πως δόθηκε... ραντεβού μεταξύ των δύο πλευρών για μετά το κρίσιμο ματς με τη Βοσνία και πως δεν συνδέεται με το αν η Εθνική ομάδα θα προκριθεί στο Μουντιάλ του 2014.

«Υπάρχει μια διάθεση από τη διοίκηση της ΕΠΟ, να συνεχιστεί μετά το 2014 η συνεργασία με τον Φερνάντο Σάντος. Μια πρώτη συζήτηση με τον κ. Σάντος κάναμε, θεωρώ πως η ανταπόκρισή του είναι θετική και είπαμε να συζητήσουμε μετά το ματς με τη Βοσνία, όπου κι εγώ θα έχω στα χέρια μου-αφού μιλήσουμε με τη διοίκηση-μία ολοκληρωμένη πρόταση για την επέκταση της συνεργασίας μας ως το 2016. Ανεξαρτήτως από το αν η Εθνική ομάδα θα προκριθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο, η πρόταση αυτή υπήρχε στα σκαριά. Δεν είναι κάτι ευκαιριακό», ήταν τα λόγια του Γιώργου Σαρρή, ο οποίος πρόσθεσε:
«Αυτός ο προγραμματισμός που αφορά τα ενωσιακά πρωταθλήματα και τις μικρές εθνικές ομάδες δεν έχει ξαναγίνει και θεωρούμε πως με την ανανέωση της συνεργασίας με τον κ. Σάντος, αυτό δεν θα βοηθήσει μόνο τις εθνικές ομάδες, αλλά και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Είναι η πρώτη φορά που έχει παρουσιαστεί ένα τέτοιο πρόγραμμα από έναν ομοσπονδιακό προπονητή και είναι μια ευκαιρία για να παράγουμε με μεγαλύτερο ρυθμό Έλληνες ποδοσφαιριστές. Άλλωστε και οι καιροί αυτό επιτάσσουν».